Trippeln 23/12 – Mustig Serie A-trippel!

Dagens Trippel

Det spelas fotboll på flera platser denna dag före julafton, inte minst i Italien varifrån dagens finaste lir hämtas. Två vinnare och en pluslina står mellan oss och en tidig julklapp. Leverera – Atalanta, Torino och Spezia!

Spelstopp: 20:44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Bologna – Atalanta: Atalanta -0,5 @ 1,59

Fler odds på Bologna – Atalanta

Efter en något stabbig höst har Atalanta vaknat till liv och nu tagit sju poäng på de tre senaste i Serie A. Vändningen mot Roma där La Dea stod för fyra mål sista halvtimmen osade klass. Alejandro “Papu” Gómez, som inte drar jämnt med tränare Gasperini, var då inte uttagen och är troligen på väg bort från klubben. Med offensiva hot som Zapata, Muriel och Ilicic går det dock ingen nöd på de blåsvarta.

Bologna har det desto mer motigt med bland annat en 1-5-torsk mot Roma här hemma på Renato Dall’Ara i närtid. Därefter har de blåröda delat på poängen mot Spezia och Torino, inga resultat som direkt imponerar. Med Orsolini på skadelistan tappas en hel del kreativitet och dessutom ser målvakten Skorupski fortsatt ut att saknas.

Det är tydlig fördel Atalanta i inbördes möten de senaste säsongerna – Bergamo-klubben har vunnit åtta av nio möten och bär ett befogat favoritskap i Emilien. 1,59 på bortaseger är möjligen i lägsta laget, men här är det svårt att se någon annan utgång.

Fler odds på Bologna – Atalanta

Spel: Atalanta -0,5 @ 1,70
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Renato Dall’Ara
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Live 5

Napoli – Torino: Torino +1,5 @ 1,89

Fler odds på Napoli – Torino

Napoli fick en finfin start på säsongen men har nu tappat mark i kampen om Scudetton. Svidande förluster mot både Inter (0-1) och Lazio (0-2) den senaste veckan och truppläget kunde varit bättre. Insigne är förvisso åter från avstängning men när betydande pjäser som Koulibaly, Mertens och Osimhen saknas är det svårt att prestera. Kniven mot strupen här innan ett kortare juluppehåll.

Det har även Torino i viss mån som inte alls kommit upp i nivå denna säsong. Det är egentligen bara Andrea Belotti som varit vass med nio fullträffar. “Tjurarna” huserar på nedflyttningsplats efter sju kamper i följd utan seger. De är dock så gott som alltid med i matcherna, endast tre av 13 matcher har slutat med en större förlust än uddamålet.

Nere i Neapel har de brunröda stått upp bra de senaste säsongerna och löst pluslinan (+1,5) vid fem av sex tillfällen sedan 2014. Även om de är stukade just nu ska man komma ihåg att även Napoli är detta. +1,5 på gästerna till 1,89 får anses som riktigt bra. Kanske onsdagens allra bästa spel.

Fler odds på Napoli – Torino

Spel: Torino +1,5 @ 1,94
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Diego Armando Maradona
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Live 3

Spezia – Genoa: Spezia -0,5 @ 2,17

Fler odds på Spezia – Genoa

Derby från Ligurien där det doftar ångest, åtminstone för Genoa som knappast hade räknat med att vara nästjumbo i Serie A en tredjedel in i säsongen. De blåröda har dock sett allt annat än bra ut och inte förtjänat fler än sina sju poäng. Defensiven är undermålig och det blir inte bättre av att Luca Pellegrini och Cristian Zapata dras med skador. Faktum är att Goran Pandev och gänget nu gått tolv ligamatcher i följd utan seger.

Spezia, som är nykomlingar, har det också kämpigt men gör det över förväntan. “De små örnarna” håller sig på rätt sida strecket och kunde mycket väl ha plockat fler poäng än vad de fått med sig. Faktum är att de stod upp på ett strålande sätt mot Inter på San Siro i helgen där de bland annat vann bollinnehavet. Det blev dock en 1-2-förlust. Hemma på Stadio Alberto Picco har poäng bland annat plockats mot Atalanta.

Även om det är oerhört viktiga poäng som står på spel i bottenstriden så är det Spezia som kommer in till denna drabbning med bäst känsla. Genoa förväntas vinna men har troligen inte kunnandet och moralen för att lösa detta just nu. 2,17 på en nykomling kan tyckas högt, men det känns fullt befogat med tanke på hur usla gästerna är för stunden. Spezia förvärrar Genoas kris via en trepoängare!

Fler odds på Spezia – Genoa

Spel: Spezia -0,5 @ 2,22
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Alberto Picco
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Live 2

Trippeln

Bologna – Atalanta: Atalanta -0,5 @ 1,59
Napoli – Torino: Torino +1,5 @ 1,89
Spezia – Genoa: Spezia -0,5 @ 2,17

Totalt odds: 6,52

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100