Trippeln 23/6 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Lillelördagen kommer lastad med ett koppel av högoktaniga kamper från sista omgången av gruppspelet i Europamästerskapet. Sverige ska lira mot ett desperat Polen medan Spanien har kniven mot strupen hemma mot Slovakien. Portugal mot Frankrike är inte heller kattskit.

Spelstopp: 17.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Sverige – Polen: Över 2,5 mål @ 2,13

Vi är klara! Redan efter två omgångar har Sverige säkrat en biljett till åttondelsfinalen, det är vi ensamma om i vår grupp och detta hör inte till vanligheterna. Den blågula defensiven var kraftigt ifrågasatt inför turneringen men Robin Olsen har ännu inte släppt någon boll förbi sig efter möten med Morata och Hamsik. I genrepet inför slutspelet bör den gode Janne kosta på sig att rotera in lite mindre polerade pojkar som Kulusevski och Cajuste, med målet att få igång målskyttet på bekostnad av sprucken nolla bakåt.

Polen har blandat vin med vatten hittills. Piroggubbarna startade i moll med att få stryk av ett blekt Slovakien där Krychowiak drog på sig en utvisning. 1-1-pinnen därefter mot Spanien på bortabana var desto mer imponerande från de rödvita när Robert Lewandowski visade att han kan måla även i mästerskap.

Den så kallade marknaden förutspår en målsnål historia på Gazprom Arena, förståeligt till viss del. Målsnåla Grupp E har endast innehållit sex strutar på fyra matcher, Polens matcher har innehållit fem av dessa medan Sveriges innehållit den sista baljan. Med tanke på att polackerna måste gasa framåt och plocka en trea här, samtidigt som Sverige har allt att vinna och inget att förlora, så ser jag framför mig en match utan hängslen och säkerhetsbälten. Ska vi säga 2-2?

Fler odds på Sverige – Polen

Spel: Över 2,5 mål @ 2,13
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Gazprom Arena
Tid: 18.00
TV: TV4, CMore

Portugal – Frankrike: Portugal +0,5 @ 1,67

Flytvästar och säkerhetsbältet var portugisiska adelsmärken i EM 2016 men det som då bar till guld är nu utbytt mot mycket vassare individualism på bekostnad av den kollektiva samhandlingen. I premiären klev Cristiano Ronaldo fram och dräpte Ungern i Budapest men i München räckte inte baljan från skyttekungen då tyskarna blottade regerande mästarna duktigt.

Frankrike har inte blottat någon än, förutom Mats Hummels, men ändå har Les Bleus säkrat en biljett till åttondelsfinalerna. Så agerar en regerande världsmästare. Så agerar turneringens guldfavorit. Didier Deschamps kan inte ha varit helt nöjd med 1-1 mot Ungern senast men å andra sidan innebär den pinnen att han kan kosta på sig rotation under onsdagen.

Rotation är knappast att vänta från Fernando Santos sällskap när poäng är av högsta prio. Ronaldo, Jota och Fernandes kommer vara högmotiverade att plocka minst en poäng mot Les Bleus och jag tror de löser biffen, som de gjorde i senaste mästerskapet mot fransoserna. Minst en rödgrön pinne är ett sunt spel.

Fler odds på Portugal – Frankrike

Spel: Portugal +0,5 @ 1,67
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Puskás Aréna
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Tyskland – Ungern: Tyskland Över 2,5 mål @ 1,70

Men behöver inte vara en snuskhummer för att gå igång på den offensiv som Tyskland visade upp i lördags kväll. Efter en halvknackig premiär släppte Jogi Löw sina gamla världsmästare och Thomas Müller såg ut som om det vore 2014 all over again. Fyra mål mot regerande mästarna innebär en fet fjäder i den tyska hatten inför resterande del av turneringen.

Ungern är fortfarande frustrerade och förbannade över att Fru Fortuna förpassade dem till gruppen med dubbla världsmästare samt de regerande EM-kungarna. Efter omständigheterna har ungrarna presterat klart godkänt, de höll stången länge mot Portugal även om kriget slutade 3-0 i brakan. 1-1 mot Frankrike var en fjäder i Marco Rossis keps även om fransoserna vann på poäng.

Efter att ha lirat hemma i gulaschsoppan under de första två rundorna ska nu Ungern ge sig ut på resa, med tvång att vinna om inte cupen ska vara över. Lycka till, kan man säga. Gästerna förlorade alla bortamatcher i kvalet utom vid besöket i Baku. Tyskland gjorde minst tre mål i alla kvalkamper utom den mot Nederländerna, då stannade Löws räkneverk på två. Allt talat för duktig hemmaslakt i gayrörelsens namn.

Fler odds på Tyskland – Ungern

Spel: Tyskland Över 2,5 mål @ 1,70
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Allianz Arena
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Sverige – Polen: Över 2,5 mål @ 2,13
Portugal – Frankrike: Portugal +0,5 @ 1,67
Tyskland – Ungern: Tyskland Över 2,5 mål @  1,70

Totalt odds: 6,04

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100