Trippeln 24/5 – Måndagstipset!

Dagens Trippel

Veckans första fotbollsdag präglas av liret i vårt västra grannland. Elitserien har just dragit igång i Norge och under måndagen ska bland andra fjolårets mästarlag från Bodö in i elden. Komplett blir trippeln i Sverige där Superettan ligger under luppen nere i Skåne.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Brann – Bodö/Glimt: Bortaseger @ 1,67

Fler odds på Brann – Bodö/Glimt

Det var Bodö/Glimt som vann Elitserien 2020 på ett alldeles enastående vis. En av härförarna var Jens Petter Hauge som fick ett kontrakt med Milan för besväret, redan innan säsongen gått i mål. I år har de gulsvarta mästarna inlett på liknande vis, efter tre omgångar är boysen från Bodö obesegrade med sju poäng på saldot.

Obesegrade är mer än vad man kan säga om Brann. Herrejösses, vilken mardröm värdföreningen haft under upptakten. Rikard Norlings gamla gäng har spelat en match mer än gästerna men det har inte blivit några pinnar på kontot ändå, målskillnaden 3-13 är inte heller något att trösta sig med.

Det enda Brann kan trösta sig med är att tre av de fyra första fighterna avgjorts på bortabana. Å andra sidan slutade striden på Brann Stadion 0-3 när Vålerenga kom på besök. Bodö/Glimt har varit iväg på en bortamatch hittills och den slutade med trygg 2-0-triumf mot Kristiansund. Förra säsongens möten mellan dessa kombattanter slutade 5-0 respektive 3-1 till boysen från Bodö.

Fler odds på Brann – Bodö/Glimt

Spel: Bortaseger @ 1,67
Tävling: Elitserien
Plats: Brann Stadion
Tid: 18.00
TV: –

Mjöndalen – Vålerenga: Bortaseger @ 1,79

Fler odds på Mjöndalen – Vålerenga

I den sladdande norska tabellen ser Mjöndalen ut som ett mittenlag men det är svårt att göra annat när man bara fått lira en enda match. 3-0-segern mot Sandefjord smakade mumma även om det kanske inte var en värdemätare inför mötet med ett Vålerenga som lär återfinnas betydligt högre nä säsongen summeras.

Gästerna från Oslo har inlett Elitserien med ett resultat av vardera valör och härföraren Aron Donnum har visat riktigt gott gry. Den 23-årige fältaren som fostrats i Vålerenga var inblandade i samtliga baljor när Brann besegrades i Bergen med 3-0. Även hemmakrysset mot titelkandidaten Rosenborg var finfin från de blåvita.

1-1 mot Trollungarna från Trondheim plockades med mersmak för Vålerenga som var det bättre laget över 90 minuter. Vidar Kjartansson och company har dessutom goda minnen från förra säsongens möten med Mjöndalen. MIF stod sig slätt både hemma och borta när Enga totalt vann med 5-1. Värdarnas premiärseger ges för stort utrymme i oddssättningen, här ska det normalt vara klasskillnad.

Fler odds på Mjöndalen – Vålerenga

Spel: Bortaseger @ 1,79
Tävling: Elitserien
Plats: Consto Arena
Tid: 18.00
TV: –

Trelleborg – Västerås: Hemmaseger @ 2,06

Fler odds på Trelleborg – Västerås

Vi vänder hem till Svedala för att knyta samman säcken i Superettan. Västerås SK har inlett säsongen på ett skapligt sätt med nio poäng på kontot efter sex avverkade omgångar. De grönvita grabbarna från Gurkstaden har dock varit betydligt bättre hemma än borta, på resande tass är gästerna alltjämt segerlösa.

Segerlösa är inte Trelleborg, däremot är de blåvita värdarna obesegrade. Inför säsongen rustade Camara-Jönsson stenhårt med erfarna figurer som Blomberg och Kozica, något som gett önskad effekt och TFF lär vara med om budet i toppen hela året. Efter sex rundor är skåningarna ensamma om att ännu inte förlorat någon fight.

På Tjongavallen ska Trelleborg vara favoriter mot samtliga lag i serien, i synnerhet mot ett bortasvagt konstgräsgäng från Gurkstaden. Västerås har torskat på denna mustiga matta vid sina två senaste besök och föga talar för ett trendbrott under måndagskvällen. En etta kring dubbeldegen är hämtgurka.

Fler odds på Trelleborg – Västerås

Spel: Hemmaseger @ 2,06
Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Trippeln

Brann – Bodö/Glimt: Bortaseger @ 1,67
Mjöndalen – Vålerenga: Bortaseger @ 1,79
Trelleborg – Västerås: Hemmaseger @ 2,06

Totalt odds: 6,15

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100