Trippeln 24/6 – Finskt, norrbottniskt och sydamerikanskt i torsdagens triss!

Dagens Trippel

För första gången på ett par veckor spelas inga EM-matcher, så när trippeln ska komponeras får vi resa både kort och långt för att finna spelvärde. Startskottet går i Finland och Uleåborg där de hemmahörande AC Oulus defensiv spås fortsätta läcka. Innan vi avslutar på sydamerikanskt vis med Copa América tittar vi till ett rafflande Derby della Norrbottnia där ärkerivalerna Piteå och IFK Luleå brakar samman i Norra Ettan. Allt detta till över 10 gånger smeten. Häng med!

Spelstopp: 17:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

AC Oulu – KuPS: KuPS över 1,5 lagmål @ 1,62

Fler odds på AC Oulu – KuPS

AC Oulu är nykomlingar i Veikkausliiga och har fått en jobbig start på säsongen. Klubben, som grundades i början på 2000-talet, har stått för en imponerande resa i seriesystemet, men det är tydligt att de kommer att tvingas kämpa för sin överlevnad i den finska högstadivisionen. Keepern Juhani Pennanen har inte fått särskilt mycket hjälp av Koskela och company i backlinjen då hela 15 mål släppts in i de sju inledande omgångarna – ett snitt på 2,14 insläppta mål per match.

KuPS däremot är etablerade i serien och kliver naturligtvis in som gigantiska favoriter i denna fight, men då vinnaroddset på gästerna inte lockar kikar vi istället mot målspalten. Tremannaanfallet med Heinonen/Haarala/Nissila utgör alltid ett stort hot och har varit inblandade i majoriteten av de 13 mål som gjorts hittills denna säsong.

Det här blir kattens lek med råttan och att de femfaldiga ligamästarna från Kuopio lyckas pilla in minst två bollar är högst sannolikt. Till 1,62 gånger pengarna känns spelet riktigt fint.

Fler odds på AC Oulu – KuPS

Spel: KuPS över 1,5 lagmål @ 1,62
Tävling: Veikkausliiga
Plats: Raatin Stadion
Tid: 17:30
TV: –

Piteå – IFK Luleå: Bortaseger @ 3,07

Fler odds på Piteå – IFK Luleå

Dags för Derby della Norrbottnia som utkämpas mellan rivalerna Piteå och IFK Luleå. Gästerna från landets soligaste stad har inte förlorat ett derby mot PIF på över tio år och har dessutom fyra raka segrar på LF Arena. Trotjänaren och lagkaptenen William Olausson är farlig på fasta situationer och öser in mål trots sin position som mittback. I laget finns även rutinerade kantspringaren Patrik Pettersen med erfarenhet från Norrby i Superettan.

Piteå har värvat starkt inför säsongen, men när de möter “storebror” brukar de som sagt få det tufft. De rödvita vann förvisso mot Assyriska med 3-2 i sin senaste match (spelades även den i Piteå), men segern blev en dyrköpt sådan då skicklige “Henke” Millbert synade dubbla ostskivor och saknas således i detta viktiga möte. Ett blytungt avbräck för paltskaparna förstås.

Oddset på bortasegern står på tok för högt, så skynda att fynda. Tidigare nämnde Olausson har nätat i grannstaden förut och mycket talar för att den gänglige mittbacken frälser sitt IFK på nytt. Den raka bortasegern kan därmed klickas till matigt odds!

Fler odds på Piteå – IFK Luleå

Spel: Bortaseger @ 3,07
Tävling: Division 1 Norra
Plats: LF Arena
Tid: 22:00
TV: Ettan Play

Bolivia – Uruguay: Under 2,5 mål @ 2,14

Fler odds på Bolivia – Uruguay

Vi lämnar myggen i norr och beger oss söderut för en sen kvällsmacka i Copa América. Den förväntade strykpåsen Bolivia ställs mot ett klart skickligare Uruguay, som dock inte fått ordning på målskyttet i turneringen. Edinson Cavani har anslutit till truppen och bildar anfallspar med radarpartnern Luis Suárez, men duon har bara mäktat med ett mål framåt än så länge. De himmelsblå står ännu utan seger och riskerar att missa slutspelet om det fortsätter så här.

Bolivia åkte inte helt oväntat på stryk mot Paraguay i premiären, men det ska sägas att bolivianerna ledde matchen tidigt. Ett rött kort på Cuellar förstörde dock festen, och 19-åringen som spelar i italienska Spal till vardags saknades därför i 0-1-förlusten mot Chile senast, men är nu tillgänglig igen. 

Jag tror att ett hårt kämpande “hemmalag” (matchen spelas i Cuiabá, Brasilien) kan stå upp bra på nytt. Det skulle knappast förvåna mig om poängen delas lika. En för tillfället ofarlig uruguayanskt offensiv får svårt att dyrka upp det täta försvaret på andra sidan, så till över dubbla degen haffas underspelet (2,5 mål) utan att blinka. Trippeln är komplett!

Fler odds på Bolivia – Uruguay

Spel: Under 2,5 mål @ 2,14
Tävling: Copa América
Plats: Arena Pantanal
Tid: 23:00
TV: Viaplay

Trippeln

AC Oulu – KuPS: KuPS över 1,5 lagmål @ 1,62
Piteå – IFK Luleå: Bortaseger @ 3,07
Bolivia – Uruguay: Under 2,5 mål @ 2,14

Totalt odds: 10,64

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100