Trippeln 24/8 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Agnarna ska sållas från vetet i kvalet till Champions League. I kvalfinalernas returmöten beger sig Malmö FF till Bulgarien medan ungerska Ferencvaros tar emot Young Boys från Schweiz. Trippelbygget blir komplett på blågul mark där Superettan står på agendan i Göteborg.

Spelstopp: 18.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

GAIS – Jönköpings Södra: Hemmaseger @ 2,68

Veckans andra fotbollsfärd utgår från Götet där två Superettan-trogna klubbar går i klinch. Jönköpings Södra låg femma i andradivisionens maratontabell under söndagsmorgonen men när Falkenberg vann över Trelleborg trillade smålänningarna ner ett hack. Av säsongens första halva får smålänningarna en mindre önskad möjlighet att fortsätta plocka poäng i denna serie även nästa säsong.

Som vanligt de senaste åren tillhörde Jönköpings Södra huvudkandidaterna till uppflyttning efter fjolårets torsk i kvalet mot Kalmar FF. Trots att de grönvita gästerna har en av seriens starkaste trupper ser det svajigt ut i praktiken, Patric Jildefalk har inte fått ut önskad effekt och mittenplaceringen är ett faktum.

GAIS håller till på den nedre halvan när 16 omgångar passerat men formen talar för att Makrillarna ska undvika det värsta träsket. Stefan Jacobssons hemmalag vann mot Vasalund med 2-0 i senaste dusten på grönsvart gräs, där visade hemvändaren Jonas Lindberg att han blir en offensiv nyckel under hösten. GAIS vann även veckans cupmatch mot Vänersborg medan Jönköping förlorade sin strid mot lilla Skiljebo. Gästerna har förlorat lejonparten av årets bortamatcher och har dessutom förlorat tre raka borta mot GAIS.

Fler odds på GAIS – Jönköpings Södra >

Spel: Hemmaseger @ 2,68
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Ferencvaros – Young Boys: Båda lagen gör mål @ 1,49

Enorma summor dollars och livslång stolthet står på spel i sista stadiet av kvalet till Champions League men något tal om nervdaller syntes inte till på Stadion Wankdorf i Bern. Förra veckans uppgörelse mellan Young Boys och Ferencvaros såg mer ut som en cirkusshow med massvis av nätrassel och en domare som kuperade kortleken non stop.

Utvisningen på Young Boys mittfältare Elia ackompanjerades av ytterligare en handfull ostskivor och därtill en handfull antal baljor. Till slut drog schweizarna det längsta strået i 3-2-striden men ungrarna vänder hem med råg i ryggen efter att ha stått upp föredömligt och haft pangchans till kryss då Uzuni dock brände sin straff.

Young Boys kommer inte att försöka försvara sig vidare från sin uddamålsledning, det ligger inte i de unga pojkarnas natur. Efter krysset i Bratislava segrade schweizarna med 3-2 i returen. Mot Cluj innehöll båda bataljerna baljor i båda burarna. Två av Ferencvaros hemmamatcher i förra säsongens Europaspel levde också upp till kvällens förväntningar.

Fler odds på Ferencvaros – Young Boys >

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,49
Tävling: Kval till Champions League
Plats: Groupama Arena
Tid: 21.00
TV: CMore

Ludogorets Razgrad – Malmö FF: Ludogorets Under 1,5 mål @ 1,63

Sist men allt annat än minst ska vi bänka oss framför dumburken för att jobba in det som blir bäst för svensk, förlåt skånsk, fotboll. Malmö FF chockade både Steven Gerrard och de flesta andra genom att slå ut Rangers med buller och bång, det följde skåningarna upp med en suverän insats hemma mot Ludogorets Razgrad.

Jon Dahl Tomassons trojka segrade i förra veckans hemmamatch mot bulgarerna med 2-0 efter baljor av Berget samt Birmancevic. Med normal utdelning hade MFF gjort minst en kasse till, kanske två-tre till. Defensivt sett var mesta svenska mästarna supersolida trots att Bonke Innocent satt på botbänken, att gnuggaren är åter nu lär väga upp för att Ludogorets återfår sin tidigare avstängde snidare Despodov.

Sedan Jon Dahl Tomasson fick tillbaka Johan Dahlin från skada har den himmelsblå nollan hållits intakt gång efter annan, även i Europaspelet har Trollhättesonen varit övertygande som sista utpost. En insläppt boll i Glasgow med decimerat manskap bör knappast överträffas i Razgrad. Ska vi säga 1-1 och malmöitiskt avancemang till Champions League?

Fler odds på Ludogorets Razgrad – Malmö FF >

Spel: Ludogorets Under 1,5 mål @ 1,63
Tävling: Kval till Champions League
Plats: Huvepharma Arena
Tid: 21.00
TV: Cmore

Trippeln

GAIS – Jönköpings Södra: Hemmaseger @ 2,68
Ferencvaros – Young Boys: Båda lagen gör mål @ 1,49
Ludogorets Razgrad – Malmö FF: Ludogorets Under 1,5 mål @ 1,63

Totalt odds: 6,50

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100