Trippeln 26/5 – Onsdagstrippeln!

Dagens Trippel

Äntligen är det dags för den första av de stora europeiska cupfinalerna. Onsdagskvällen kommer lastad med Europa League-finalen mellan Villarreal och Manchester United som går av stapeln på polsk mark. Övriga matcher i trippelbygget hämtas från Norge och Tyskland.

Spelstopp: 18.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Köln – Holstein Kiel: Hemmaseger @ 1,64

Innan den stora EL-finalen ska vi ta oss an en annan final, nämligen den i det tyska kvalet med en plats i finrummet som morot. Holstein Kiel har spenderat sin säsong i Zweite Bundesliga och avslutade den på ett illavarslande vis, nederlag mot både Karlsruhe och Darmstadt räckte ändå till en tredjeplats.

FC Köln kommer från en omvänd resa då värdarnas vistelse i högsta serien länge såg mörk ut men räddningsplankan intogs i sista stund. De så kallade Getterna i hemmalägret tog sig ikapp och förbi Werder Bremen nere i det tyska träsket genom att plocka poäng i fyra av de fem sista omgångarna.

Hemma i Köln har FCK plockat poäng mot flera Champions League-lag, 2-2 mot Borussia Dortmund och 2-1 mot RB Leipzig är resultat som lär sätta skräck i gästerna från undervåningen. När Holstein Kiel var uppe i Bundesliga förrförra säsongen slutade besöket i Köln med 4-0 i brakan. Dubbelmötet är hyfsat öppet men hemmamatchen lär sluta med att killarna från Kiel blir till getost.

Fler odds på Köln – Holstein Kiel

Spel: Hemmaseger @ 1,64
Tävling: Kval till Bundesliga
Plats: RheinEnergieStadion
Tid: 18.30
TV: Viaplay

Sandnes Ulf – Ullensaker Kisa: Hemmaseger @ 1,75

Norges näst högsta serie står för kvällens andra fiol med ett ultratidigt bottenmöte. Sandnes Ulf har inlett OBOS-ligan med dubbla 2-1-nederlag mot i tur och ordning Start och Fredrikstad. Stolpe-ut kan man sammanfatta den blåvita starten, båda bataljerna har varit genomjämna och i första fighten hölls stången fram till minut 88 medan Ulf hade ledningen i den senaste.

Ullensaker Kisa står noterade för en pinne efter de två inledande rundorna. Gästerna från Jessheim plockade sin poäng mot Sogndal i premiären där motståndarna drog på sig en utvisning redan 21 minuter in i uppgörelsen. En anledning till att det numerära överläget bara räckte till delad ära kan tillskrivas spelet på bortaplan som alltid är undermåligt.

Ullensaker Kisa avslutade förra säsongen med att förlora sju av sina inledande åtta kamper på främmande territorium. Sandnes Ulfs siffror på eget gräs inom samma spann bär facit 5-2-1. De blåvita värdarna har dessutom en förkrossande statistik vad gäller motsvarande inbördes möten. Kring 1,75 måste vi nypa ettan.

Spel: Hemmaseger @ 1,75
Tävling: OBOS-ligan
Plats: Öster Hus Arena
Tid: 19.00
TV:

Villarreal – Manchester United: Villarreal +0,5 @ 2,04

En lillelördag i Rogaland är aldrig fel men det lär bli fler tittare som beskådar Europa League-finalen på Stadion Miejski i polska Gdansk. Manchester United som slutade tvåa i Premier League har på vägen fram till finalen bland annat besegrat Real Sociedad och Granada, nu väntar slutspelets tredje och sista spanska motstånd.

Villarreal slutade på sjunde plats i La Liga och kommer närmast från en stark bortamatch mot mesta Champions League-mästarna. Real Madrid som jagade ligatiteln låg under mot “Den gula ubåten” fram till minut 87 då Karim Benzema klev in i handlingen med full kraft. I Europaspelet har virtuoserna från Valencia imponerat mer än i inhemska ligan, slutspelets åtta fighter bär facit 7-1-0.

På tal om mesta mästare så vann Villarreal med 4-0 mot mesta Europa League-mästarna från Sevilla för mindre än två veckor sedan så det finns en enorm höjd i det gula ubåtsbygget. Unai Emery är en cupspecialist ur den högre skolan, Manchester Uniteds favoritskap ser ut att överdrivas i denna finalfight. Till ekvationen hör att britternas kapten Harry Maguire ser ut att missa matchen på grund av sin fotledsskada.

Fler odds på Villarreal – Manchester United

Spel: Villarreal +0,5 @ 2,04
Tävling: Europa League
Plats: Stadion Miejski
Tid: 21.00
TV: Discovery+, Kanal 9, Eurosport Player

Trippeln

Köln – Holstein Kiel: Hemmaseger @ 1,66
Sandnes Ulf – Ullensaker Kisa: Hemmaseger @ 1,75
Villarreal – Manchester United: Villarreal +0,5 @ 2,04

Totalt odds: 5,92

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100