Trippeln 26/6 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Europamästerskapet har nått fram till utslagsmatcherna, under lördagen ska agnarna sållas från vetet i de första två åttondelsfinalerna. Danmark ska för första gången lira på annan plats än Parken, nämligen Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Detsamma gäller Italien som ska ta en tripp till The Big Smoke.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Wales – Danmark: Danmark Över 1,5 mål @ 2,17

Fler odds på Wales – Danmark

Alla känner till den danska vandringen genom gruppspelet, som präglades av en dubbelchock i premiären med både hjärtstillestånd och finsk skräll. Därefter har våra rödvita bröder tagit sig samman och presterat riktigt starkt mot Belgien för att slutligen kräma ut hela sin kraft i 4-1-krossen mot Ryssland.

Nu har danskarna tvingats lämna sin trygga borg i Köpenhamn för att ta en utflykt till Amsterdam där tvåan i Grupp A står för motståndet. Wales hade en mycket gynnsam lottning då de fick nöjet att ställas mot klappkassa turkar i Azerbajdzjan, det räckte med den enda vinsten för att avancera i turneringen.

I sista grupprundan mot Italien valde Page av outgrundlig anledning att slita på sina vassaste pjäser, både Bale, Ramsey och James lirade i förlusten när Mancini vände ut och in på sin trupp. När Danmark och Wales möttes i Nations League för drygt två år sedan vann skandinaverna både hemma och borta, de gjorde minst två mål i båda matcherna. I höstas gjorde danskarna två mål borta mot Belgien så det ska inte vara någon fara med resfebern.

Fler odds på Wales – Danmark

Spel: Danmark Över 1,5 mål @ 2,17
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Johan Cruijff Arena
Tid: 18.00
TV: TV4, CMore

Sligo Rovers – Bohemians: Bortaseger @ 2,25

Lördagens mellanstopp sker på Irland där det handlar om ordinarie seriespel för klubblag. Dagen till ära vankas toppmöte på Showground när omgång 18 står för dörren och tabelltrean tar emot fyran. Efter en trög start har Bohemians fått upp ångan mot slutet, närmast kommer de rödsvarta gästerna från en finfin trepoängare mot tabelltvåan Shamrock Rovers.

Sligo Rovers har gått motsatt väg jämfört med de besökande bohemerna. Värdföreningen plockade poäng i 13 av de första 14 fighterna av årets Premier Division men under sommaren har det kommit in grus i det rödvita maskineriet. En pinne på de senaste tre rundorna är illavarslande för Liam Buckley.

Prestationen senast mot Derry City lämnade mycket i övrigt att önska från Sligo Rovers. Buckleys boys var stundtals utspelade av mittengänget och ska nu ställas mot seriens formstarkaste lag. Bohemians toppar tabellen över de senaste tio rundorna och har dessutom vunnit tre av de senaste fyra inbördes bataljerna. Kring 2,20 på tvåan är rent socker.

Spel: Bortaseger @ 2,25
Tävling: Premier Division
Plats: Showgrounds
Tid: 20.45
TV: –

Italien – Österrike: Hemmaseger @ 1,47

Fler odds på Italien – Österrike

Sist men inte minst ska Europamästerskapets mest imponerande sällskap ge sig ut på sin första resa. Italien har charmat skjortan av fotbollspubliken genom att fullkomligt forsa fram hemma på Olympiastadion i Rom. Sju gjorda mål, noll insläppta, man behöver inte vara Roberto Mancini för att dra på smilbanden åt sådan statistik.

Österrike har varvat toppar med dalar under sitt gruppspel. Segrarna mot Nordmakedonien respektive Ukraina var inte mycket att orda om i turneringens blekaste grupp. 2-0 i brakan mot Nederländerna var lika väntat för schnitzelsnaskarna som haft interna problem med Marko Arnautovics värderingar.

Österrikarna får med rätta slå ur underläge på Wembley Stadium denna afton, i ärlighetens namn är det väldigt vanskligt att föreställa sig hur alpnationen ska stå emot de framforsande italienarna. Gli Azzurri har 30(!) raka landskamper utan nederlag, ett synnerligen svårslaget facit. Medan Österrike lirade en måstematch mot Ukraina kunde Mancini låta sina kanoner vila i sista grupprundan. En azurblå spik är ett sunt spel.

Fler odds på Italien – Österrike

Spel: Hemmaseger @ 1,47
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Wembley Stadium
Tid: 21.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

Wales – Danmark: Danmark Över 1,5 mål @ 2,17
Sligo Rovers – Bohemians: Bortaseger @ 2,25
Italien – Österrike: Hemmaseger @ 1,47

Totalt odds: 7,17

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100