Trippeln 28/11 – Lördagstips i Superettan!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Endast två omgångar återstår av Svea Rikes näst högsta fotbollsliga. Direktplatserna till finrummet är i princip redan avgjorda, nu handlar det om att kora ett kvallag uppåt samt skilja agnarna från vetet nere i bottenträsket. En riktigt läcker trippel är framtagen till lördagsgodiset.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

GAIS – Akropolis: Över 2,5 mål @ 1,78

Vi inleder fotbollsfärden på västkusten där det inte bör bli alltför blodigt. Akropolis har nämligen ingenting mer än äran att lira för eftersom nykomlingen från Norrettan ligger tryggt på sin femteplats. Oavsett läge i tabellen har de grekinfluerade stockholmarna varit frejdiga i uppträdandet, målskillnaden 42-37 på 28 omgångar vittnar om detta.

GAIS har desto mer att spela för, nämligen fortsatt existens i Superettan. Göteborgarna stuvade om rejält i både lagledning och spelartrupp inför säsongen, det har inte gett önskad effekt. Blott en pinne skiljer till negativt kval för Stefan Jacobssons gäng inför lördagens svettiga historia.

När GAIS var uppe i huvudstaden för att besöka Akropolis denna säsong slutade holmgången 2-2. Det brukar som sagt bli målglatt när de blåvita konstaplarna är med i leken. Lejonparten av Akropolis bortamatcher denna säsong har innehållit minst tre mål på tavlan, mot ett frustande GAIS lär det inte bli mer försiktigt. Överspelet är i trygga händer.

Fler odds på GAIS – Akropolis

Spel: Över 2,5 mål @ 1,78

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 15.00

TV: Dplay

Östers IF – Ljungskile SK: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Liksom i Göteborg är dagens arrangemang i Småland en uppgörelse mellan ett högmotiverat hemmalag och ett mindre motiverat bortalag. Östers IF har fyra poäng upp till den åtråvärda kvalplats där rivalen Jönköping lagt ankare. Denis Velic virtuoser har två raka trepoängare i ryggen där prestationen i 1-0-segern borta mot GAIS senast var oerhört solid.

Ljungskile SK har inte något åtråvärt i sikte och bohusläningarna har sannerligen inte svarat för några solida insatser. Nykomlingen från Division 1 Södra är tveklöst seriens sämsta lag, i synnerhet när det gäller främmande territorium. 1-3-10 är gästernas resultatrad inför besöket på Visma Arena.

Östers IF vann med 2-0 på Skarsjövallen i augusti och ska ha enormt goda möjligheter att hålla nollan intakt även hemma i Växjö. Ljungskile SK vet knappt var målet är beläget och spelarna tycks mest längta efter semestern. LSK har blivit nollade i sex av sina senaste sju matcher. I skrivande stund 1,85 på att historien upprepar sig är bra betalt.

Fler odds på Östers IF – Ljungskile SK

Spel: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Tävling: Superettan

Plats: Visma Arena

Tid: 15.00

TV: Dplay

Umeå FC – Västerås SK: Över 2,5 mål @ 1,80

Vi tar omgången i mål på norrländsk mark där två tämligen motiverade manskap ska mäta svärd med varandra. Mest troligt är att båda dessa hittat sin plats i tabellen men det är inte över förrän den fylliga damen sjunger. Två rundor återstår när Umeå FC har fyra poäng upp till kval för att hänga kvar medan Västerås SK har fyra poängs marginal ner till samma öde.

Umeå FC är nykomlingar från Division 1 Norra och måste nu gå för seger under lördagseftermiddagen om sejouren i Superettan ska bli mer än ettårig. Norrlänningarna behöver i praktiken gå rent sista två rundorna eftersom målskillnaden är klen. Måleriet förbättrades inte på resan till Borås senast, 6-0 i baken mot Norrby var ord och inga visor, frågan är om värdarna redan hade gett upp hoppet.

Västerås SK har kopplat ett gott grepp om en plåt till nästa års superetta. Grabbarna från Gurkstaden har vunnit fem av sina senaste sju strider men uppträder en smula ambivalent. 3-0-triumfen borta mot Brage följdes upp med samma siffror i häcken mot Örgryte hemma. Thomas Askebrands armé har uppfyllt den aktuella mållinan i nio av sina senaste tio tävlingsmatcher. Med tanke på hur Umeå såg ut mot Norrby ökas den siffran nu.

Fler odds på Umeå FC – Västerås SK

Spel: Över 2,5 mål @ 1,80

Tävling: Superettan

Plats: Umeå Energi Arena

Tid: 15.00

TV: Dplay

Trippeln

GAIS – Akropolis: Över 2,5 mål @ 1,78

Östers IF – Ljungskile SK: Ljungskile SK Under 0,5 mål @ 1,85

Umeå FC – Västerås SK: Över 2,5 mål @ 1,80

Totalt odds: 5,93

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 27 november, 2020