Trippeln 28/11 – Svenskt söndagstips!

Dagens Trippel

Det är ruggigt tight i det blågula finrummet när endast två omgångar återstår. Malmö FF toppar Allsvenskan med en poängs övertag gentemot Djurgården, därefter följer AIK samt Elfsborg. Samtliga i toppkvartetten har chansen att håva hem Lennart Johanssons pokal.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Göteborg – Östersunds FK: IFK Göteborg Över 2,5 mål @ 2,02

Fler odds på IFK Göteborg – Östersunds FK

Vi inleder med i det blågula finrummet med två klubbar som är fjärran från guldstriden. IFK Göteborg har visserligen repat sig rejält under säsongens andra halva, sedan Rolle Nilsson lämnade skeppet och Blåvitt återtog sin gamle frälsare(nåja) Micke Stahre. Änglarna har chans att hamna på den övre halvan, det hade få trott i somras.

Desto fler hade trott att Östersunds FK skulle gå det aktuella ödet till mötes. Både i somras och i vintras låg det i pulpeten att de bespottade jämtlänningarna skulle få retroaktiv bestraffning efter sina synder genom årens lopp. De rödsvarta norrlänningarna befinner sig på jumboplats med 14 stackars poäng på 28 omgångar.

Superettan väntar på ÖFK som inte vunnit en enda bortamatch på hela året. 0-3-11 lyder gästernas bortafacit med tillhörande målskillnad 6-32. Blåvitt som fått igång målskyttet gjorde tre mål mot Sirius borta senast. Likaså hemma mot Djurgården häromsistens. Dessutom har göteborgarna gjort minst tre mål i fyra av de senaste matcherna mot Östersund.

Fler odds på IFK Göteborg – Östersunds FK

Spel: IFK Göteborg Över 2,5 mål @ Odds
Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Halmstad – Hammarby: Under 2,5 mål @ 2,03

Fler odds på Halmstad – Hammarby

Något överspel är knappast aktuellt nere på Örjans Vall där mycket står på spel under söndagens tidiga kväll. Hammarby har chansen att slå sig in på Europaplats om de vinner de två avslutande arrangemangen samtidigt som övriga resultat går de grönvitas väg. Att det vankas spel på riktigt gräs talar dock emot stockholmarna i näst sista dusten.

Halmstads BK har för vana att stänga ner allt och alla, inte minst de bolltrillande konstgräsgängen. Hallänningarna står noterade för intressanta hemmafacit 3-9-2, klart godkänt för att vara en nykomling. Mest intressant är att Magnus Haglund herrar är överlägset mest målsnåla, 10-9 på 14 omgångar här är makalöst.

Det lär knappast bli mer öppna spjäll beordrade från Haglund och Pelle Olsson med tanke på vad som står på spel för HBK. Endast två poäng skiljer mellan de blåvita och Degerfors på kvalplats. 1-1 slutade mötet när Halmstad besökte Hammarby i huvudstadens sommarsol, jag kan inte tänka mig att det blir mer gladlynt i höstmörkret.

Fler odds på Halmstad – Hammarby

Spel: Under 2,5 mål @ Odds
Tävling: Allsvenskan
Plats: Örjans Vall
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Kalmar FF – Malmö FF: Bortaseger @ 1,70

Fler odds på Kalmar FF – Malmö FF

Sist ut är dagens mest intrikata kamp med tanke på hur det ser ut i guldracet. Malmö FF kan inte slappna av med tanke på att serieledningen hänger i en så skör tråd som en ynka pinne. Närmast kommer regerande mästarna från en väldigt stark insats i Champions League där skåningarna lirade 1-1 mot Zenit efter ett domarrån.

Skadeläget tycks ljusna en smula efter att Tomasson tvingats laborera mycket under hösten. På senaste utflykten segrade Jon Dahls herrar mot IFK Göteborg med 2-0 efter dubbla baljor signerade ormen Rieks som även målade mot Zenit. Dansken har dessutom goda minnen från resor till Småland, 2019 öppnade Rieks skåningarnas målskytte när MFF vann med 5-0 mot Kalmar.

2020 vann Tomassons trojka också med stora siffror här på Guldfågeln Arena, 4-0. Även om Kalmar tagit ett stort steg framåt under Rydströms ledning så fick smålänningarna stryk i det vändande mötet 2021, 3-1 efter en suverän insats av Antonio Colak. KFF har 0-1-2 mot övriga tre guldaspiranter och motivationen talar inte för ett framfall i helgen.

Fler odds på Kalmar FF – Malmö FF

Spel: Bortaseger @ Odds
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Trippeln

IFK Göteborg – Östersunds FK: IFK Göteborg Över 2,5 mål @ 2,02
Halmstad – Hammarby: Under 2,5 mål @ 2,03
Kalmar FF – Malmö FF: Bortaseger @ 1,70

Totalt odds: 6,97

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100