Trippeln 28/6 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Nu har Europamästerskapets åttondelsfinaler nått halvvägs, under måndagskvällen ska båda VM-finalisterna in i elden och tampas. Frankrike är tydliga favoriter mot Schweiz medan Kroatien slår ur rejält underläge mot Spanien. Trippeln blir komplett via damfotboll i Sverige.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Kroatien – Spanien: Under 2,5 mål @ 1,71

Fler odds på Kroatien – Spanien

Vice världsmästare, ja. Världens näst bästa lag, nej. Kroatien har tappat enormt i slagstyrka sedan VM-slutspelet för tre somrar sedan. Fyra poäng blev facit i gruppspelet för de rödvita grabbarna från Balkan som i åttondelsfinalen ska ställas mot den kanske allra vassaste grupptvåan i turneringen.

Spanien huserade som sagt i samma grupp som Sverige, den rödgula armén från Iberiska halvön föll på Janne Anderssons altare och tvingas ta en snirklig väg genom slutspelet. 0-0 mot Sverige och 1-1 mot Polen var inte mycket att hurra över men när allt ställdes på sin spets lyckades Luis Enriques lag göra 5-0-slarvsylta av Slovakien:

Spanien är befogade storfavoriter, inte minst med tanke på att Lovren är avstängd och Perisic covid-sjuk. Detta betyder dock inte att vi kommer få se en spansk promenad i parken, hehe, på Parken i Köpenhamn. Spanjorernas slakt mot slovakerna innehöll dubbla självmål och en straffmiss av oduglige Morata, det är inte precis något självspelande piano som ska välta omkull vice världsmästarna. Fyra av Kroatiens senaste fem landskamper har varit tillräckligt målsnåla för att hålla sig innanför ramarna, bland annat mot Belgien och England. Ska vi säga 0-1?

Fler odds på Kroatien – Spanien

Spel: Under 2,5 mål @ 1,71
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Parken Stadium
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Linköping(D) – KIF Örebro(D): KIF Örebro(D) Under 0,5 mål @ 1,90

Fler odds på Linköping – KIF Örebro

Måndagskvällens mellanstopp sker i Östergötland där Damallsvenskan kliver in i handlingen. Efter gårdagens seriefinal där FC Rosengård besegrade BK Häcken så är guldstriden nästintill avgjord trots att inte ens halva serien är spelad. Mellan strecken återfinns Linköping och Örebro i något av en mittenbassäng.

KIF Örebro har varit väldigt mycket upp och ner under de inledande nio omgångarna, mestadels har närkingarnas kurva pekat i fel riktning. Efter segern hemma mot jumbon från Växjö så har Rickard Johanssons gäng gått poänglösa. Tre raka nederlag med minst ett par bollars marginal, och noll mål framåt inom detta spann, klingar illa inför trippen till Arena Linköping.

Östgötarna är tre pinnar rikare än gästerna inför aftonens arrangemang. Nilla Fischer och company har kryssat för mycket för att kunna bland sig i topp 3-striden men borta mot regerande mästarna visade Linköping sin höga högstanivå. Värdlaget ska ha pangchans mot KIF Örebro när närkingarna saknar sitt vassaste anfallsvapen i avstängda Jenna Hellström. KIF har nollats i alla bortamatcher utom en denna säsong. Linköping har hållit nollan i tre av sina senaste fyra fighter på hemmaplan mot måndagens gäster.

Fler odds på Linköping – KIF Örebro

Spel: KIF Örebro Under 0,5 mål @ 1,90
Tävling: Damallsvenskan
Plats: Arena Linköping
Tid: 18.30
TV: Sportbladet TV

Frankrike – Schweiz: Under 2,5 mål @ 1,70

Fler odds på Frankrike – Schweiz

Åter till EM-slutspelet och brödramötet mellan gruppettan i Grupp F och trean från Grupp A. Schweiz inkasserade ett resultat av vardera valör i gruppen som innehöll Italien, Wales samt Turkiet. Nederlaget mot gulddoftande Gli Azzurri är inte mycket att snacka om, i krysset mot britterna var Schweiz det bättre laget och i sista rundan mot turkarna hade Shaqiri/Zuber stor show.

Frankrike stöp på målsnöret i senaste Europamästerskapet och följde upp med att knipa guldpengen i VM för tre år sedan. Les Bleus har den här turneringens starkaste lag på pappret men ute på det gröna schackbrädet har inte Didier Deschamps trojka nått upp till sin fulla potential ännu. I åttondelen har DD bekymmer då samtliga vänsterbackar är skadedrabbade.

Enda segern för fransoserna kom i premiären mot Tyskland där Die Mannschaft var minst lika bra men avgörandet kom genom Mats Hummels självmål. 1-1 mot Ungern är ett resultat som lär väcka hopp hos Schweiz om att skrällen är möjlig. När Frankrikes och schweizarna möttes i senaste EM-slutspelet slutade striden 0-0. Samtliga av Les Bleus tre VM-kvalkamper i våras var målsnåla och jag tror vi åter får se en tight tillställning. 0-0/1/2.

Fler odds på Frankrike – Schweiz

Spel: Under 2,5 mål @ 1,70
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Arena Nationala
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Trippeln

Kroatien – Spanien: Under 2,5 mål @ 1,71
Linköping(D) – KIF Örebro(D): KIF Örebro(D) Under 0,5 mål @ 1,90
Frankrike – Schweiz: Under 2,5 mål @ 1,70

Totalt odds: 5,52

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100