Trippeln 28/9 – Blågul trippel ger fin start på veckan!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

AIK har momentum efter sin stora slakt i derbyt senast medan bottenkonkurrenten Kalmar FF vänder hem till sin svaga borg efter triumfen i Göteborg. I rikets näst största stad spelas derby i Superettan. Tillsammans bakas matcherna samman till en saftig trippel.

Spelstopp: 18.59

Örgryte IS – GAIS: GAIS +0,5 @ 1,67

Neutral plan kan man kalla Gamla Ullevi när arenans båda hyresgäster drabbar samman. Båda trivs ypperligt på Götets gröna schackbräda, Örgryte IS har 6-1-2 som hemmalag medan GAIS lirat en värdmatch mer och förlorat en färre, 5-4-1. Inbördes möten gör det inte lättare att skilja lagen åt, 0-0 slutade derbyt när Makrillarna stod som hemmalag för en månad sådan. Mållöst var även höstmötet innan dess.

Örgryte IS har två slätstrukna bortamatcher i ryggen, först lades de blåröda på rygg mot Jönköpings Södra och därefter delades det på pinnarna när Vångavallen i Trelleborg besöktes. 26 poäng på 19 omgångar innebär att ÖIS simmar runt i mittenbassängen och om inget oförutsett händer kommer inte Ailton och hans vänner uppleva någon dramatik under hösten.

GAIS inledde säsongen riktigt illa och såg länge ut att behövas slåss för fortsatt existens i Superettan. På senare tid har de grönsvarta atleterna repat sig rejält, tre raka hemmamatcher har slutat med full pott för Stefan Jacobssons gäng efter att firma Yarsuvat/Celik börjat hitta nätmaskorna. Formen talar för “gästerna” som dessutom tagit poäng i tolv av de senaste 13 derbydusterna. Minst en grönsvart pinne blir det igen.

Fler odds på Örgryte IS – GAIS

Spel: GAIS +0,5 @ 1,67
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: Dplay

AIK – Mjällby AIF: Mjällby AIF Under 0,5 mål @ 2,28

Det har blivit ett lyft för AIK att byta tränare, Bartosz Grzelak har fått fason på sina gulsvarta krigare som plockat poäng i fyra av de senaste fem matcherna. 3-0 senast mot Hammarby här på Friends Arena var frukten av en stabil defensiv samt magi i samspelet mellan Nabil Bahoui och Paulos Abraham.

Mjällby AIF kommer från en 1-0-viktoria hemma mot Örebro SK där sölvesborgarna lirade med en man mer under större delen av andra halvlek. Säsongen som helhet har varit en framgångshistoria för Sillstryparna som erövrat en trygg mittenplacering i egenskap av nykomling. 7-7-7 är resultatraden för Lantz mannar som lirat en match mer än AIK som är sju pinnar fattigare.

AIK har haft förtvivlat svårt att producera framåt men defensiven är fortsatt av hög klass, blott 25 insläppta bollar gör Gnaget till ett topplag inom denna kategori. Grzelaks gäng har endast släppt in en boll på sina senaste fyra matcher. Mjällby har bara gjort mål en gång på sina senaste fem besök i Solna. När hållen AIK-nolla betalar en bra bit över dubbeldeg måste man kliva in!

Fler odds på AIK – Mjällby AIF

Spel: Mjällby AIF Under 0,5 mål @ 2,28
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 19.00
TV: Dplay

Kalmar FF – Varbergs BoIS: Kalmar FF Under 1,5 mål @ 1,72

När man tittar på statistik över prestationer hemma kontra borta är Kalmar FF en saga i sig. Smålänningarna har gjort ett flertal storslagna matcher på resande tass 2020, båda resorna till Göteborg har inneburit tre pinnar in på det rödvita kontot. 2-0 mot Häcken var förmodligen säsongens starkaste insats från KFF som närmast kommer från 2-1-vinsten mot IFK Göteborg.

På Guldfågeln Arena har inte Nanne Bergstrands mannar vunnit en fotbollsmatch sedan maj 2019, det är smått osannolik fakta. Årets samtliga nio allsvenska matcher på Guldfågeln Arena har inneburit max ett kalmaritiskt mål på tavlan. Mot vassa Varberg ska inte KFF målas upp som några stora favoriter med goda förutsättningar att spruta in strutar.

Gästerna från Halland gjorde en solid insats när Kalmar kom till Påskbergsvallen, Fofana gjorde matchens enda mål när Stojan Lukic spikade igen den grönsvarta buren. Varbergs BoIS har svarat för en finfin säsong som nykomling och är tämligen trygga då det är åtta poäng ner till Kalmar under nedflyttningsstrecket när nio omgångar återstår. Att den kalmaritiska kräftgången på Guldfågeln fortsätter denna måndagsafton är oerhört troligt.

Fler odds på Kalmar FF – Varbergs BoIS

Spel:  Kalmar FF Under 1,5 mål @ 1,72
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 19.00
TV: Dplay

Trippeln

Örgryte IS – GAIS: GAIS +0,5 @ 1,67
AIK – Mjällby AIF: Mjällby AIF Under 0,5 mål @ 2,28
Kalmar FF – Varbergs BoIS: Kalmar FF Under 1,5 mål @ 1,72

Totalt odds: 6,55

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 28 september, 2020