Trippeln 29/5 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Le grande finale! Mästarnas mästarturnering har nått fram till sin mustigaste match, två brittiska kombattanter gör upp om CL-pokalen på portugisisk mark. Vågar man ta ställning på 1X2-marknaden när Man City ska mäta svärd mot Chelsea?

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Akropolis – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 2,18

Vi inleder lördagen med ett par förrätter i Svedala där Superettan står på menyn. Bottenmötet på Grimsta IP är på förhand tämligen jämnt då båda de deltagande lagen har ett par förluster i sin färska bagagelucka. Akropolis kommer närmast från ett 1-0-nederlag borta mot serieledarna där stockholmarna trots allt hade större bollinnehav och fler målchanser än IFK Värnamo.

Falkenbergs FF kommer från en desto tyngre förlust då hemmamötet med nykomlingen Vasalunds IF slutade i tårar och tandagnisslan. 3-0 i brakan på Falcon Alkoholfri Arena blev skamsköljningen som fick bägaren att rinna över. Falkens fanbärare Hasse Eklund fick således sparken.

Nytillträdd huvudtränare för hallänningarna är Tobias Tuvesson som har en diger uppgift framför sig med att vända skutan hos FFF som förlorat fem av sju matcher i årets ligaspel. Med tanke på hur illa det sett ut hittills kan knappast Hasse Eklund ensam lastas för genomklappningen, det lär ta ett tag för Tuvesson att få styrning på det sjunkande skeppet. Akropolis har endast en förlust hemmavid hittills, får vi dubbeldeg på hemmaseger är det bara att trycka till.

Fler odds på Akropolis – Falkenbergs FF

Spel: Hemmaseger @ 2,18
Tävling: Superettan
Plats: Grimsta IP
Tid: 15.00
TV: Discovery+

AFC Eskilstuna – Trelleborg: Under 2,5 mål @ 1,75

Eftermiddagens mellanstopp sker i Västmanland där Özcan Melkemichel ska utkämpa hjärnornas kamp mot Kristian Haynes. Den sistnämnde får ta på sig favoritkepsen på Tunavallen efter att Trelleborg inlett synnerligen stabilt. Skåningarna var det sista obesegrade laget innan hemmamötet mot Västerås senast, där blev det dessvärre förlust för Haynes herrar.

AFC Eskilstuna kommer också från en näbbdragning då Norrby blev numret för stora på Borås Arena men hemma på den orangeprydda mattan är Melkemichels mannar alltjämt fyllda av självförtroende. Efter den mållösa pinnen mot GAIS lyckades AFC övermanna starka Jönköping med 1-0 efter att nyförvärvet Ashley Coffey äntligen fått till första nätrasslet.

Målsnålt och tight lär det bli när dessa defensivt orienterade herrskap ska försöka manövrera ut varandra. Fyra av AFC Eskilstunas senaste fem fighter har varit tillräckligt målsnåla för att leva upp till lördagens förväntningar. Detsamma gäller Trelleborg som kryssat i lejonparten av sina duster under våren. 1-1?

Fler odds på AFC Eskilstuna – Trelleborg

Spel: Under 2,5 mål @ 1,75
Tävling: Superettan
Plats: Tunavallen
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Manchester City – Chelsea: Under 2,5 mål @ 1,65

Özcan och Haynes i all ära men på kvällskvisten inmundigas en matigare huvudrätt när filosofen Guardiola ska ställas inför eldprovet mot demontränaren Tuchel. Dessa brittiska bataljoner ska göra upp om guldet i Champions League på neutralt gräs i form av Estádio do Dragaos mäktiga matta.

Chelsea trivs gott med att grisa sig till resultat på främmande territorium, det har Thomas Tuchels trojka bevisat gång efter annan i CL-slutspelet. 1-0 mot Atlético Madrid i Bukarest, 2-0 mot Porto i Sevilla samt 1-1 med mersmak mot Real Madrid i den spanska huvudstaden. Till The Blues nackdel skall sägas att Londonlaget tvingas klara sig utanför vitala lirarna Mendy samt Kanté.

Manchester City favoriseras här efter att ha haft guldstämpeln på sig sedan turneringen sparkade igång i höstas. Till The Citizens nackdel talar att Guardiolas grabbar har två raka nederlag mot Chelsea denna vår. 1-0 i brakan i FA-cupen följdes av 2-1 till Tuchels trojka på Etihad i maj när visserligen inte Peps pojkar hade någon motivation. Den här dansen kommer garanterat föras av de himmelsblå medan Chelsea ligger på försvar och inte tackar nej till 0-0 och straffläggning. Oavsett resultat kommer inte hästarna släppas lös förrän i slutskedet. Underspelet är oerhört troligt.

Fler odds på Manchester City – Chelsea

Spel: Under 2,5 mål @ 1,65
Tävling: Champions League
Plats: Estádio do Dragao
Tid: 21.00
TV: TV6, Viaplay, V Sport Premium, V Sport Ultra

Trippeln

Akropolis – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 2,18
AFC Eskilstuna – Trelleborg: Under 2,5 mål @ 1,75
Manchester City – Chelsea: Under 2,5 mål @ 1,65

Totalt odds: 6,29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag:

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100