Trippeln 29/6 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Europamästerskapets första utslagningsrunda är framme i sitt slutskede denna afton. Under tisdagen är det äntligen dags för Sverige att åter kliva in i EM-elden då det vankas blågult möte mot Ukraina i Glasgow. En förrätt ur den högre skolan serveras från London där England ställs mot Tyskland.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

England – Tyskland: Tyskland +0,5 @ 1,57

Fler odds på England – Tyskland

Klassikermöte må vara ett slitet uttryck men vad ska man annars kalla mötet mellan England och Tyskland. Bobby Charlton minns matchen mot tyskarna från 1966 med glädje, VM-finalen på denna arena som britterna vann efter förlängning. Sven-Göran Eriksson glömmer aldrig bragden i Bayern då Lejonen lade Die Mannschaft på rygg med 5-1.

Historiens vingslag i all ära men varken Bobby eller Svennis finns med i The Big Smoke denna tisdagsafton. Gareth Southgate har lotsat England till förstaplatsen i gruppspelet men värdnationens förbundskapten lär knappast ha jublat över lotten i åttondelen. Trean från dödens grupp hade lika gärna kunnat vara en finalmotståndare.

Tyskland var riktigt illa ute mot Ungern men VM-guldgänget från 2014 imponerade mot Frankrike och framför allt mot Portugal. Det vimlar av skarpskyttar i Jogi Löws lag, Kai Havertz visar pangform i bortalagets front samtidigt som Harry Kane ser ut att längta till semestern. Southgates centertankt är alltjämt mållös, den sviten bryts knappast mot mäktige Manuel Neuer. Senaste inbördes landskampen slutade 0-0, jag tror åter det kommer ticka mållöst en bra bit. Tyskarna trivs med att slå ur underläge, halvgarderingen i österled förefaller tämligen trygg.

Fler odds på England – Tyskland

Spel: Tyskland +0,5 @ 1,57
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Wembley Stadium
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Sverige – Ukraina: Hemmaseger @ 2,47

Fler odds på Sverige – Ukraina

Blågula bataljoner strålar samman i Glasgow där båda sidor är nöjda med lotten och båda har allt att vinna. Ukraina hade en fördelaktig lott även i gruppspelet, ingen annan är kvar i turneringen längre, ur grupp C där östeuropéerna slutade på tredje plats. Andriy Shevchenko har ett bräckligt bygge som endast plockade poäng i en gruppmatch, mot turneringens sämsta nation Nordmakedonien som höll jämna steg i 2-1-kampen.

Sverige vann sin grupp med betydligt tuffare motståndare, framför allt topptippade Spanien. Svenskarna har inte imponerat men ändå gått obesegrade och vunnit sin grupp, det är någonting att ta fasta på. Efter att varken Berg eller Quaison levererat på topp så väntas stjärnan Alexander Isak denna gång få sällskap av succéinhopparen Dejan Kulusevski. Juventus-anfallaren lär kunna vålla brutala bryderier för de trögfotade ukrainska mittbackarna.

Shevchenko minns med glädje hur Mikael Lustig missade att täcka sin stolpe i Kiev 2012 men det EM-slutspelet påminner inte ett dugg om Sveriges nuvarande turnering. Lars Lagerbäck var ingen Jan Andersson, även om Lustig inte har blivit en bättre spelare sedan dess så är både lagbygget och den individuella kvaliteten på en högre nivå. Sveriges odds är iögonfallande, inte bara som svensk supporter utan även sett ur plånbokens perspektiv. 2-0, mål av Danielson och Kulusevski.

Fler odds på Sverige – Ukraina

Spel: Hemmaseger @ 2,47
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Hampden Park
Tid: 21.00
TV: TV4, CMore

Montevideo Wanderers – Cerrito: Hemmaseger @ 1,97

Vi lägger det europeiska landslagsliret till handlingarna och tar trippeln i mål på sydamerikansk mark. Uruguays högsta serie har avverkat sju omgångar när det vankas mittenmöte mellan tabellgrannar på Estádio Parque Alfredo Víctor Viera. Cerrito huserade i Segundan förra säsongen och har inlett vistelsen i finrummet klart godkänt.

Hemmavid har de gulgröna gästerna sett finfina ut, på främmande territorium har Kanariefåglarna haft svårare att hävda sig. 1-1-1 är Cerritos resultatrad i denna spelform inför besöket i Montevideo. Värdföreningen är på många sätt av samma skrot och korn som bortalaget, bortasnittet på en pinne är att jämföra med hemmasnittet på två pinnar.

Montevideo Wanderers har varit snuskigt solida i huvudstaden, på svartvitt gräs har hemmalaget ännu inte släppt in något mål, något de är ensamma om i Primera Division. Påläggskalven Quagliata har dessutom visat gott gry i fronten hos Wanderers som kliver in i tisdagens tillställning som rättmätiga favoriter. Kring dubbeldegen smakar hemmasegern fågel.

Spel: Hemmaseger @ 1,97
Tävling: Primera Division
Plats: Estádio Parque Alfredo Víctor Viera
Tid: 22.15
TV: –

Trippeln

England – Tyskland: Tyskland +0,5 @ 1,57
Sverige – Ukraina: Hemmaseger @ 2,47
Montevideo Wanderers – Cerrito: Hemmaseger @ 1,97

Totalt odds: 7,63

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100