Trippeln 29/8 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter en härlig allsvensk lördag bjuds vi åter på fullt påställ i det blågula finrummet under veckans sista dag. Jumbon Östersund reser till Norrköping för att försöka slåss mot sina egna demoner samtidigt som det vankas stormöte i Stockholm dit Malmö FF beger sig.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Norrköping – Östersunds FK: Hemmaseger @ 1,29

Fler odds på IFK Norrköping – Östersunds FK

Att titta på Östersunds FK är som att titta på en pågående bilolycka. Det är bedrövligt hur norrlänningarna beter sig i Sveriges högsta serie, efter allt fiffel och båg som pågått där uppe har ÖFK belagts med värvningsförbud och sommarens prestationer tyder på att det bästa hade varit att tvångsdegradera Daniel Kindbergs skötebarn.

Sedan EM-uppehållet har Östersunds FK spelat nio matcher, åtta i Allsvenskan och en i Svenska Cupen. Åtta förluster och ett grisigt kryss finns att syna i den rödsvarta kolumnen. Som lök på Amir Azrafshans lax drog både Turgott, Mensiro och Hörberg på sig ostskivor på stopptid mot Kalmar i måndags, således sitter den trion på botbänken i Östergötland.

IFK Norrköping har kort och gott aldrig haft en bättre möjlighet att vinna en fotbollsmatch. Rikard Norlings blåvita bataljon drog dött borta mot Halmstad senast men det må vara hänt, hallänningarna är liksom obesegrade på Örjans Vall. Peking vann borta mot ÖFK för två veckor sedan och har hemmasegrat storheter som AIK och Malmö FF.

Fler odds på IFK Norrköping – Östersunds FK

Spel: Hemmaseger @ 1,29
Tävling: Allsvenskan
Plats: Östgötaporten
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Kalmar FF – Elfsborg: Bortaseger @ 2,65

Fler odds på Kalmar FF – Elfsborg

Derbi della David Elm! Den pensionerade centern lär vara nöjd med båda sina gamla arbetsgivare efter att såväl Kalmar FF som Elfsborg överträffat förväntningarna med råge hittills denna säsong. När Allsvenskan betat av 16 omgångar befinner sig både smålänningarna och västgötarna inom toppsextetten.

Elfsborg har erövrat sex poäng mer än hemmalaget. En sak som är gemensam mellan dessa klubbar är att båda har den lite ovanliga egenheten att de trivs som bäst på bortabana, båda ligger högre i borta- än hemmatabellen. Kalmar kommer närmast från seger mot slagpåsen Östersund där efterspelet handlade om rasism, tårar och haglande ostskivor. Frågan är vilken mental status som råder hos värdarnas kapten Oliver Berg som var knäckt på vägen hem från Norrland.

Elfsborg kommer från ett dubbelmöte mot Hammarby där 2-0-triumfen i Stockholm såg ut att repriseras på Borås Arena innan en osannolik stopptid tog vid. 2-2 där lär ha retat upp Jimmy Thelins trojka som efter Djurgårdens poängtapp är kvar i guldracet. Elfsborg vann på Guldfågeln Arena förra säsongen och brukar ha tämligen lätt för att hantera KFF.

Fler odds på Kalmar FF – Elfsborg

Spel: Bortaseger @ 2,65
Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Hammarby – Malmö FF: Bortaseger @ 2,05

Fler odds på Hammarby – Malmö FF

Sist och på inget vis minst beger vi oss till huvudstaden för det största av derbyn, “Derbi della Zlatan”! Hammarby skulle utmana om guldet på allvar i år, sa Zlatan och experterna, men så har det absolut inte blivit. När ligan är inne på döhalvan har stockholmarna redan tio poäng upp till serieledande Djurgården.

Formen är riktigt svag hos Bajen som lyckades med konststycket som ytterst få andra mäktat med, att inte vinna borta mot Östersund. Och sen nollas av mediokra IFK Göteborg. Och därefter blott få med sig en flaxbetonad pinne i dubbelmötet mot Elfsborg. ECL-kvalet mot Basel var ett fall framåt men slutade som vanligt med grönvita tårar och tandagnisslan. Den som trodde Söderbrödernas svaga vår berodde på Stefan Billborn kan nog ta en ny funderare medan Milos Milojevic kliar sig i hårbotten.

Jon Dahl Tomasson behöver inte klia sig någonstans, han sitter bara och myser på presskonferenserna och solar sig i strålkastarljuset från Champions League. Malmö FF har visat att de har både bredd och spets för att hävda sig på dubbla fronter, efter 2-0 mot Ludogorets fick Degerfors en fotbollslektion som hette duga. Nu när mesta mästarna är klara för Champions League lär bräckliga Bajen också få sig en släng av den himmelsblå sleven. Senaste sex inbördes bär facit 1-1-4. Över dubbeldegen på tvåan är taget med hull och hår.

Fler odds på Hammarby – Malmö FF

Spel: Bortaseger @ 2,05
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Trippeln

IFK Norrköping – Östersunds FK: Hemmaseger @ 1,29
Kalmar FF – Elfsborg: Bortaseger @ 2,65
Hammarby – Malmö FF: Bortaseger @ 2,05

Totalt odds: 7,00

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100