Trippeln 3/10 – Triss i svenska hemmasegrar!

Dagens Trippel

Lördagsgodiset är uppdukat och varenda värdefull karamell lyser i färgerna blått och gult. Två matcher hämtas från Superettan medan den tredje är allsvensk, gemensam nämnare är att samtliga strider utspelar sig i södra Sverige. Smaklig spis!

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Häcken – Falkenberg: Häcken -1,5 @ 2,30

Botten mot toppen är vad som gäller på Bravida Arena när Allsvenskan är inne på sin sista tredjedel. Häcken har en match i handen jämfört med topptrion och från de gulsvartas fjärdeplats fattas endast en pinne till andraplatsen. Getingarna stod sig slätt i seriefinalen borta mot Malmö FF men hemma på konstgräset ska göteborgarna ha pangchans mot ett klent gräsgäng.

Falkenberg ligger allra sist i tabellen och tåget ser ut att ha passerat hallänningarnas perrong. Hasse Eklunds herrar har fem poäng upp till kval och spelmässigt finns inget som tyder på att gästerna ska börja plocka trepoängare helt plötsligt. FFF anländer till Hisingen efter fyra raka bortaförluster i allsvenska sammanhang.

Häcken har 6-3-1 på eget gräs och den förtjusande målskillnaden 20-6. Motsvarande möte förra säsongen slutade 4-1 till göteborgarna. Gången innan dess blev hallänningarna förnedrade med 7-0. Andreas Alms armé missar inte detta drömläge att haka på topptåget. Minst två bollar vinner Häcken med mot jumbon på hemmaplan.

Fler odds på Häcken – Falkenberg

Spel: Häcken -1,5 @ 2,30

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 15.00

TV: Dplay

Jönköpings Södra – Halmstads BK: Hemmaseger @ 2,25

Rasmus Wiedesheim-Paul har smällt in 13 strutar för Halmstads BK denna säsong. Dessvärre åkte målmaskinen på det berömda coronavirus och sattes i karantän för en vecka sedan. Mitt i allt är RWP hastigt och lustigt på väg att säljas till Rosenborg efter att Åge Hareide fått vittring på Hallands pärla. Återstår att se i vilket skick Halmstads BK kommer till Stadsparken i Jönköping, oklart virusläge råder hos gästerna som har fältherren Djuric avstängd på grund av rasism.

Jönköpings Södra skuggar Halmstad i Superettans toppskikt, fem poäng skiljer mellan hemmalagets tredjeplats och gästernas andraplacering. Hemmatabellen är desto trevligare läsning för Andreas Brännström som ser sitt J-Södra allra högst upp sett till leveransen i Smålands Jerusalem.

Jönköpings Södra har gjort processen kort med både Örgryte IS och Östers IF på senare tid, med tanke på den darriga truppstatusen hos Halmstad ska det småländska segertåget ha drömläge att fortsätta färden uppåt. Firma Omondi/Hamidovic fixar ännu en grönvit viktoria.

Fler odds på Jönköpings Södra – Halmstads BK

Spel: Hemmaseger @ 2,25

Tävling: Superettan

Plats: Stadsparksvallen

Tid: 17.30

TV: Dplay

Örgryte IS – Brage: Hemmaseger @ 2,48

Åter till rikets näst största stad där göteborgare och masar ska mäta svärd på Gamla Ullevi. Örgryte IS blev näbbdragna i derbyt mot GAIS samtidigt som Brage fick sina fiskar varma i hemmamötet med Öster. ÖIS och Brage placerar sig som tabellgrannar i mittens rike när Superettan avverkat 20 omgångar.

Sett till resultatraden i hemmatabellen har Ailton och hans vänner 6-1-3. Fem raka triumfer på Gamla Ullevi fanns i det blåröda bagaget inför derbyt, bland annat en 2-0-seger mot topplaget Jönköpings Södra. Samspelet mellan Ailton och Bergmark-Wiberg har varit en fröjd att skåda från göteborgarnas sida.

Brage har inte varit någon fröjd att skåda denna säsong, inte jämfört med förväntningarna eller i förhållande till fjolåret. Någon ny topp 3-placering kan Kleber Saarenpää glömma, gästernas fokus bör ligga på att spela samman ett enhetligt lag efter allt duttande under sommaren. Örgryte har vunnit tre raka hemmamatcher mot Brage och utsikterna för en kvadrupel utsökta.

Fler odds på Örgryte IS – Brage

Spel: Hemmaseger @ 2,48

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 17.30

TV: Dplay

Trippeln

Häcken – Falkenberg: Häcken -1,5 @ 2,30

Jönköpings Södra – Halmstads BK: Hemmaseger @ 2,25

Örgryte IS – Brage: Hemmaseger @ 2,48

Totalt odds: 12,83

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100