Trippeln 3/6

Dagens Trippel

Det har blivit dags att dra igång kvartsfinalerna i Hockey-VM och samtliga fyra matcher spelas under torsdagen med semifinaler och final/bronsmatch till helgen. Tre Kronor är som bekant utslagna men det ska bli intressant att se hur långt det kan bära för Sveriges banemän, Ryssland, som i kvarten väntas besegra ett mediokert Kanada. Trippeln kompletteras med pluslinan på Tyskland samt med en amerikanskt viktoria. Let’s go! 

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

USA – Slovakien: USA -1.5 @ 2.19

USA landade in på första plats i Grupp B och var även det lag som bärgade flest poäng (18 stycken) av samtliga lag under gruppspelet. Efter pemiärförlutsen mot Finland (1-2) radade Jänkarna upp sex raka trepoängare och besegrade bland annat sina nordamerikanska rivaler, Kanada, med stora siffror.

Den amerikanska defensiven har sett klart bäst ut i VM, något blott åtta insläppta mål i egen kasse tydligt påvisar. Los Angeles-keepern Calvin Petersen har på sina fyra starter blott släppt in fyra mål och är med sina 95.96 i räddningsprocent turneringens hittills bästa målvakt. Det kommer med andra ord bli oerhört svårt för det slovakiska laget att få hål på USA under torsdagskvällen.

Slovakien knep den sista slutspelsplatsen i Grupp A på Sveriges bekostnad och ska därmed spela sin första VM-kvartsfinal på åtta år. Slovakerna avslutade dock gruppspelet svagt, med blott en seger (2-0 mot Danmark) under fyra sista matcherna. Brakförlusterna mot Schweiz (1-8) och Tjeckien (3-7) var ingen vacker beskådning sett med slovakiska ögon.

Om USA kan hitta ett sätt att hålla Chelárik och Hrivík i schack är extremt mycket vunnet för Capuanos manskap, bakom den forna Leksandsduon är det glest med offensiv kompetens. Slovakien tenderar att kasta in handduken så fort det tar emot och det skulle inte förvåna om det rinner iväg och blir stora siffror. -1.5 på Jänkarna till dryga 2 gånger skridskon är taget!   

Spel: USA – Slovakien: USA -1.5 @ 2.19
Tävling: Hockey-VM
Plats: Arena Riga
Tid: 15:15
TV: SVT1, SVT Play

Schweiz – Tyskland: Tyskland +1.5@ 1.75

Schweiz skrinnar in som stor favorit i denna kvartsfinal mot deras gigantiska grannland i norr. Utöver storförlusten mot Sverige (0-7) har alptnationen övertygat i mer eller mindre varje match även om det även blev förlust mot Ryssland. Det ska dock sägas att det var en spelmässigt jämn historia som lika gärna hade kunnat gå i Schweiz favör. Känslan är dock att spelbolagen övervärderar det schweiziska landslaget en aning.

Tyskland är en klurig opponent som sannerligen vet hur man stänger igen bakåt. Får tyskarna in ett tidigt mål är det inte helt lätt att tränga sig igenom försvarsmuren, fråga bara Lettland som knappt skapade en farlig målchans då de jagade en biljett till kvarten i den sista gruppspelsomgången. Under matcherna mot Kanada, Finland och USA släppte de svartgula endast in fem mål, varav ett i tom bur.

Att Tyskland kan komma att behöva klara sig utan härförare Marcel Noebels, som skadade sig mot Lettland, är såklart ett minus. Det ska dock sägas att det finns gott om målgörare i truppen, inte minst i unge John Jason Peterka som spås bli en storspelare i NHL vad det lider. Känslan är att tyskarna ger Schweiz en rejält fight och +1.5 till drygt 1.70 får anses vara ett fint spel.

Spel: Schweiz – Tyskland: Tyskland +1.5@ 1.75
Tävling: Hockey-VM
Plats: Olimpiskais sporta centrs
Tid: 15:15
TV: SVT Play

Ryssland – Kanada: Ryssland @ 1.74

Kanadas vara eller icke vara i slutspelet hängde på skör tråd men tack vara en tysk trepoängare i den sista gruppspelsmatchen räckte lagets tio futtiga inspelade poäng till en fjärdeplats i gruppen. De rödsvarta får skicka en tunna lönnsirap som tack till Toni Söderholm och boysen i Tyskland.

Gänget från hockeyns hemland ställs nu inför tuffast möjliga utmaning då en hungrig rysk björn väntar i Olimpiskais sporta centrs i Riga. Ryssland vann föga förvånande tuffa Grupp A trots att de aldrig riktigt kom upp i förväntad kapacitet. Ett kvitto på att ryssarna utan tvekan sitter på högst kunnande av samtliga lag i VM och då det vankas slutspel lär Bragins kompani skruva upp nivån ytterligare.

Lägg därtill att truppen har förstärkts med Orlov (Washington) och Tarasenko (St. Louis) som med två matcher i benen torde dominera mot ett anonymt och i ärlighetens namn dåligt kanadensiskt lag.

Lönnlöven ligger långt ner i listorna gällande både skotteffektivitet och powerplay och det enda som talar för Gerard Gallants iskrigare är att de för en gång skull har allt att vinna. Känslan är emellertid att moderlandet från öst monterar ner kanadickerna. Att över 1.70 på tvåan gillas skarpt och ramar in dagens trippel väl.

Spel: Ryssland – Kanada: Ryssland @ 1.74
Tävling: Hockey-VM
Plats: Olimpiskais sporta centrs
Tid: 19:15
TV: SVT 1, SVT Play

Trippeln

USA – Slovakien: USA -1.5 @ 2.19
Schweiz – Tyskland: Tyskland +1.5 @ 1.75
Ryssland – Kanada: Ryssland @ 1.74

Totalt odds: 6.66

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100