Trippeln 3/8 – Tisdagstipset!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Veckans andra afton bjuder på både internationellt och inhemskt fotbollslir. På den blågula fronten serveras dubbla bataljer från Superettan, bland annat ett laddat derby i Göteborg. Trippeltipset tar sin ände genom en frejdig fight i kvalet till Champions League.

Spelstopp: 18.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Akropolis – Öster: Bortaseger @ 2,27

Stockholm är första anhalt när ett knippe smålänningar beger sig till huvudstaden. Östers IF som nosade på Allsvenskan i vintras har inlett denna säsong godkänt och samlat samman 18 poäng på de inledande 13 omgångarna. Närmast kommer Denis Velics virtuoser från en riktigt läcker trepoängare i derbyt mot Jönköpings Södra.

Akropolis som gjorde succé förra säsongen i egenskap av nykomling i näst högsta serien har haft betydligt svårare att hävda sig 2021. Värdföreningen agerar nästjumbo i tabellen efter 1-1-pinnen senast mot GAIS. Senaste hemmamatchen slutade 3-0 i brakan för stockholmarna.

Motsvarande möte slutade 2-2 förra säsongen, Vasic som bar Akropolis fana den gången finns inte kvar hos de grekinfluerade huvudstadsherrarna längre. Denna säsong har Östers IF bland annat bortabesegrat seriefavoriten Helsingborg på Olympia. Sedan dess har Isak Magnusson kommit in med ytterligare kvalitet i fronten hos smålänningarna. Oddset på tvåan är för bra för att blunda.

Fler odds på Akropolis – Öster >

Spel: Bortaseger @ 2,27
Tävling: Superettan
Plats: Grimsta IP
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Örgryte – GAIS: Under 2,5 mål @ 1,79

På neutral plan, gemensam hemmaplan, ska de två göteborgska representanterna i Superettan mäta svärd med varandra ännu en gång. Örgryte IS och GAIS gör gemensam sak i rikets näst högsta serie för sjätte säsongen på raken. Det brukar bli jämna derbyn, facit inom detta spann innehåller sju oavgjorda resultat, en seger för öisarna och två gör gaisarna.

Örgryte IS kommer närmast från en smärre kölhalning i Eskilstuna, 4-0 i brakan mot AFC var ord och inga visor för de blåröda. ÖIS hade fin form innan dess med fem raka poängplock. Den gamle gaisaren Ajdin Zeljkovic är pånyttfödd hos Örgryte där 23-åringens åtta fullträffar innebär en andraplats i skytteligan.

GAIS har kammat in 14 poäng hittills, lika många som tabellgrannen Örgryte. De grönsvarta makrillarna kommer närmast från en delad 1-1-pinne mot Akropolis. Stefan Jacobssons gäng har hållit sig under den aktuella mållinan i tio av 13 fall denna säsong. Detsamma gäller alla Örgrytes hemmamatcher utom en. Av de senaste tio derbydusterna har åtta stycken levt upp till dagens önskemål. Fem(!) gånger har det blivit 0-0.

Fler odds på Örgryte – GAIS >

Spel: Under 2,5 mål @ 1,79
Tävling: Superettan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19.00
TV: Discovery+

PSV Eindhoven – Midtjylland: Över 2,5 mål @ 1,64

Vi glider ner till tulpanernas rike för att ta kupongen i mål med en kvalkamp i semifinalspelet där drömmen om Champions League ligger i potten. FC Midtjylland svarade för en suverän skalp i föregående runda genom att slå ut skotska Celtic efter nigerianen Onyedikas avgörande strut i förlängningen.

PSV skrällde inte i sin kvalkvartsfinal men imponerade icke desto mindre för den sakens skull. De flygande holländarna gjorde kebab av Galatasaray redan i första fighten hemmavid. 5-1 signerades firma Zahavi/Götze, den duon blir någonting för danskarna att hålla ögonen på under tisdagen.

PSV Eindhoven nöjde sig inte med första viktorian utan vann även i Istanbul, 2-1 bärgades på turkisk mark i en ny öppenhjärtig historia. Fyra av de senaste fem tävlingmatcherna på Philips Stadion har innehållit minst tre mål på tavlan. Midtjylland snittade drygt 2,5 mål per match i Champions League förra säsongen och lär inte banga på en rejäl svängom mot totalfotbollens härförare.

Fler odds på PSV – Midtjylland >

Spel: Över 2,5 mål @ 1,64
Tävling: Champions League-kval
Plats: Philips Stadion
Tid: 20.00
TV: Viaplay

Trippeln

Akropolis – Öster: Bortaseger @ 2,27
Örgryte – GAIS: Under 2,5 mål @ 1,79
PSV Eindhoven – Midtjylland: Över 2,5 mål @ 1,64

Totalt odds: 6,66

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 augusti, 2021