Trippeln 30/10 – SHL tripplas

Dagens Trippel

SHL-trippeln föregående helg hittade hem till cirka sju gånger pengarna! Återigen hämtas lördagens lir från svensk hockeys finrum. I Skåne och Dalarna är känslan att både Malmö och Leksand vinner tämligen komfortabelt medan Frölunda få fullt förtroende mot ett notoriskt ojämnt Färjestad, till ett riktigt mysigt odds dessutom. Lycka till!

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Malmö – Linköping: Hemmaseger @ 1,68

Fler odds på Malmö – Linköping

Linköping hade inte en sportmössa borta mot Brynäs i torsdagens så viktiga bottenmöte. Gävlelaget spelade smart, trots att de haft det jobbigt sista tiden och tillät knappt LHC skapa en ynka målchans på hela matchen. Östgötarna fick iväg bara iväg tio skott på Viktor Andrén i BIF-kassen och hade enorma problem i spelet med puck. Positivt för LHC att Patrick Russell var tillbaka efter ett långt skadeuppehåll, dansken tröstmålade för “Lejonen” i den sista akten.

Malmö trånar efter en trepoängare. Skåningarna har inte fått segerjubla under ordinarie tid på fyra veckor och bara fått med sig fem pinnar från de senaste åtta fighterna. Mot slutet har dock truppen spetsats med Fredrik Händemark och Magnus Pääjärvi som åter är tillbaka i svensk hockey efter drygt tio år på vift i NHL och KHL. Malmö-pågen har inte spelat någon hockey i år, men gjort ett par träningar med Malmö i veckan och väntas göra debut här.

Linköping har bäst försvarsspel av samtliga lag som är inblandade i bottenstriden. Sett till de underliggande siffrorna är dock Klas Östmans gäng iskalla framåt – 26 skott på mål under 120 minuter mot Brynäs är bedrövligt och i Powerplay är man överlägset sämst i klassen med en effektivitet på 7,32 procent. Nej, här talar allt för Malmö som var det bättre laget mot Växjö i torsdags, förlusten till trots.. Den raka hemmasegern till 1,68 spelas med god känsla.

Fler odds på Malmö – Linköping   

Spel: Hemmaseger @ 1,68
Tävling: SHL
Plats: Malmö Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore Live 3, Cmore

Leksand – Timrå: Hemmaseger @ 1,47

Fler odds på Leksand – Timrå

Leksand går fram som ett ånglok i SHL och just nu är känslan att masarna har kapacitet att besegra samtliga lag i en slutspelserie. Det kan sannerligen bli en rolig vår i Dalarna om stjärnorna står rätt på det blåvita himlavalvet. Björn Hellkvists krigare har minst löst en pinne i elva raka SHL matcher och kommer närmast från en trygg 4-1-seger borta mot Oskarshamn. Kasimir Kaskisuo har lyckats fylla luckan efter Janne Juvonen, finländaren är en av seriens just nu vassaste målvakter.

Timrå huserar allra längst ner i tabellen och tar bussen till Dalarna med nio raka förluster med sig i bagaget på bussen. Allt talar för att medelpadingarna kommer att vara kvar i träsket under hela säsongen. TIK ligger även sist i corsi-tabellen (skottförsök (för/mot) och har även sämst xG i ligan. Den sista kategorin toppas av Leksand som förväntas göra 2,70 mål per match i snitt, att jämföra med Timrås 1,57.

När dessa aktörer gick i klinch i NHC Arena vann Leksand med hela 8-3. Även om det knappast lär bli samma siffror i Tegera Arena känns en vitblå hemmasegern som helt given. “Ettan” är klappad och klar till omkring 1,50 gånger flisen och är ett trevligt lir att krydda trippeln med.

Fler odds på Leksand – Timrå

Spel: Hemmaseger @ 1,47
Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore Live 2, Cmore

Färjestad – Frölunda: Bortaseger @ 2,74

Fler odds på Färjestad – Frölunda

Spelet med högst odds hämtas från de värmländska skogarna där ett häftigt rivalmöte står på menyn. Efter två raka solida vinster mot Timrå och Örebro åkte Färjestad upp till ett kylslaget Luleå i hopp om att bärga en sällsynt seger i Coop Norrbotten Arena. Kaffegänget fick emellertid  inte alls till det och spenderade de första 40 minuterna med att hjälpa en storspelande Henrik Haukeland med returerna och skicka sarg ut. Inte värdigt ett lag av FBK:s kaliber att vara så tama framåt.

Johan Pennerborns vargflock fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar och har inte alls visat upp samma stabila spel över tid som Frölunda. Samtidigt som IFK Göteborg rullade ut Djurgården på Gamla Ullevi så pulveriserade Frölunda de mesta mästarna med 5-2 i Scandinavium. Simon Edvinsson var isens gigant och stod förutom ett resolut spel i egen zon för en drömpassning till Ryan Laschs andra mål. 

FHC toppar tabellen på 31 inspelade poäng medan Färjestad huserar på en med deras mått mätt medioker 7:e plats. Hemmalaget dras med tyngre skador än Frölunda – saknas hos FBK gör bland annat Jens Westin och Michael Lindqvist, dessutom finns det frågetecken för Marcus Nilssons medverkan. Känslan är att Roger Rönnbergs mannar har en riktigt god segerchans och det höga oddset på raka bortasegern lockar onekligen. Den testas till finfina 2,74! 

Fler odds på Färjestad – Frölunda

Spel: Bortaseger @ 2,74
Tävling: SHL
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 18:00
TV: Cmore Hockey, Cmore

Trippeln

Malmö – Linköping: Hemmaseger @ 1,68
Leksand – Timrå: Hemmaseger @ 1,47
Färjestad – Frölunda: Bortaseger @ 2,74

Totalt odds: 6,76

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100