Trippeln 30/8 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter helgens fullspäckade program i de största ligorna väntar nu ett landslagsuppehåll kommande vecka. Därmed kliver vi ner på det undre lagret i fotbollsbutiken för att vaska fram godbitar till trippeltipset. På måndagens meny synas två svenska strider samt en spansk.

Spelstopp: 18.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Akropolis – IFK Värnamo: Bortaseger @ 2,01

Fler odds på Akropolis – IFK Värnamo

Veckans första kväll drar igång i huvudstaden där två blåvita bataljoner möts i Superettans 18:e omgång. Akropolis står noterade för resultatraden 5-5-7 och återfinns därmed i det trånga bottenträsket med blott tre poängs marginal ner till jumbon Vasalund. Formen är trots allt på väg åt rätt håll för värdarna som slog Norrby borta senast men nu väntar tuffast möjliga motstånd.

IFK Värnamo är ett av seriens två klart bästa lag tillsammans med Helsingborgs IF. Smålänningarna har gått från klarhet till klarhet hela säsongen, att stjärnbacken Vilar såldes till IFK Göteborg tycks inte ha påverkat gästerna nämnvärt. Hugo Andersson har lånats in från Malmö FF och den nye mittbacken stod för en fläckfri insats senast i sin första match från start på Finnvedsvallen.

IFK Värnamo slog Landskrona BoIS med 2-0 i toppmötet förra helgen och bör bärga något liknande på Grimsta. Det vändande mötet mellan Akropolis och Jonas Therns trojka slutade 1-0 till smålänningarna trots spel i numerärt underläge i 77(!) minuter. Denna säsong har IFK bortabesegrat lag som Helsingborgs IF och Jönköpings Södra.

Fler odds på Akropolis – IFK Värnamo

Spel: Bortaseger @ 2,01
Tävling: Superettan
Plats: Grimsta IP
Tid: 19.00
TV: Discovery+

KIF Örebro(D) – Linköping(D): Båda lagen gör mål @ 1,62

Fler odds på KIF Örebro – Linköping

Damallsvenskan har också kommit drygt halvvägs med sin säsong när det vankas kamp med derbydoft på Behrn Arena. Örebro har inte rosat marknaden i år men kan glädja sig åt att Växjö är överlägset sämst och har lagt rabarber på nedflyttningsplatsen. Närmast kommer närkingarna från en redig avhyvling i Malmö där Rosengård segrade med 6-0.

En annan sak som Pikkujamsa och company kan trösta sig med är att de varit klart godkända på eget gräs. Hemma på balkongmattan i Närke har KIF Örebro plockat poäng i lejonparten av kamperna, bland annat mot just serieledande Rosengård som fick nöjda sig med delad pott på “Behrnabeu” i juli.

Linköping fick nöja sig med delad palt i Piteå förra helgen men inte i sommarens första strid mot måndagens opponent. 4-1 vann östgötskorna med på eget gräs när Örebro kom på besök, dessa klubbar har för vana att lira öppna tillställningar mot varandra. Fem raka motsvarande möte har innehållit mål i båda burar. Ska vi säga 1-2? 

Fler odds på KIF Örebro – Linköping

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,62
Tävling: Damallsvenskan
Plats: Behrn Arena
Tid: 19.00
TV: Sportbladet TV

Zaragoza – FC Cartagena: FC Cartagena Under 0,5 mål @ 2,11

Ståndaktig sorti sker i Spanien där vi ger oss i kast med Segunda División. Zaragoza kommer til den tredje omgången med en pinne på kontot efter den mållösa hemmapremiären mot UD Ibiza samt nederlaget senast vid mötet med Valladolid i Ribera del Duero. Nu ställs värdarna mot sin tabellgranne från fjolåret.

FC Cartagena gjorde förra säsongen sin första visit i andradivisionen och klarade då nytt kontrakt med tre poängs marginal. Av truppens sammansättning samt de inledande rundorna av sensommaren att döma så lär gästerna få slåss in i kaklet även kommande vår. 3-1 i brakan hemma mot Almería följdes upp med 2-0 i samma ändalykt senast borta mot Huesca.

FC Cartagena brukar trivas illa på resande tass och snittade under en balja per resa under fjolåret. Samtidigt snittade värdföreningen mindre än en insläppt kula på hemmabana, något som alltså följdes upp med hållen nolla i hemmapremiären för drygt två veckor sedan. Motsvarande möte i Aragonien förra säsongen slutade mållöst mellan dessa kombattanter.

Spel: FC Cartagena Under 0,5 mål @ 2,11
Tävling: Segunda División
Plats: La Romareda
Tid: 22.00
TV: –

Trippeln

Akropolis – IFK Värnamo: Bortaseger @ 2,01
KIF Örebro(D) – Linköping(D): Båda lagen gör mål @ 1,62
Zaragoza – FC Cartagena: FC Cartagena Under 0,5 mål @ 2,11

Totalt odds: 6,87

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100