Trippeln 31/5 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Inför A-landslagens Europamästerskap har vi en annan godbit som förrätt. U21-EM slår åter upp portarna i Ungern/Slovenien denna måndagsafton. Ett par matcher därifrån ser spelvärda ut medan trippelbygget blir fullbordat på svensk mark i form av Superettan.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Spanien U21 – Kroatien U21: Hemmaseger @ 1,54

Fler odds på Spanien U21 – Kroatien U21

Till U21-mästerskapets kvartsfinal tog sig Kroatien med minsta möjliga marginal. De rödvitrutiga förlorade sista gruppkampen mot England men slutade trots detta med nosen framför Lejonen och nöp den andra slutspelsplåten bakom överlägsna gruppettan Portugal. Den kroatiska truppen innehåller i huvudsak spelare från inhemska ligan med krydda i form av Atalantas Bosko Sutalo samt Lilles vänsterlöpare Domagoj Bradaric.

Spanien var sin grupps motsvarighet till portugiserna, i likhet med sina Iberiska bröder lyckades La Rojita kamma hem förstaplatsen framför bland andra Italien. Även Luis de la Fuente förfogar över ett manskap som främst hämtats från inhemska ligan, dock smäller La Liga ungefär tio gånger högre än det kroatiska seriesystemet. Utlandsproffsens adresser är det heller inget fel på eller vad sägs om Milan, Roma och RB Leipzig.

Spanien vann EM 2019 och med den här femstjärniga truppen kliver de rödgula in som favoriter till pokalen 2021. Kroatien är rankade sist av samtliga åtta nationer och att boysen från Balkan skräller mot regerande mästarna är föga troligt. Spanjorerna släppte inte in en enda boll under gruppspelet.

Fler odds på Spanien U21 – Kroatien U21

Spel: Hemmaseger @ 1,54
Tävling: U21-EM
Plats: Ljudski vrt
Tid: 18.00
TV: Uefa.tv

Västerås – Brage: Hemmaseger @ 2,08

Fler odds på Västerås – Brage

När Sveriges högsta liga är försatt i pausläge så kastas lystna blickar mot Superettan. Omgång åtta står på agendan i Gurkstaden där två grönklädda manskap drabbar samman på Iver Arena. Västerås SK tillhör kandidaterna till uppflyttning och inledningen har gått i samma ljusa tecken, Thomas Askebrands armé har endast en förlust hittills.

Brage har istället en enda seger än så länge och det ser inte alls bra ut spelmässigt heller. Masarna parkerar allra längst ner i tabellen efter att endast ha mäktat med två bollar i rätt bur. Kleber Saarenpääs sällskap tvingas nu klara sig utan mittfältets kraftpaket Bjarni Antonsson som är avstängd.

Inbördes möten talar inte heller till gästernas fördel. Motsvarande möte förra säsongen slutade med vinst för grabbarna i Gurkstaden, det vändande mötet uppe i Borlänge vanns också av Västerås SK, 3-0 då. Kommer VSK upp i samma nivå som mot Jönköping och Trelleborg ska det inte vara tu tal i Västmanland.

Fler odds på Västerås – Brage

Spel: Hemmaseger @ 2,08
Tävling: Superettan
Plats: Iver Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Danmark U21 – Tyskland U21: Danmark U21 +0,5 @ 1,90

Fler odds på Danmark U21 – Tyskland U21

Åter till ynglingarnas mästerskap där vårt södra grannland ska in i elden och ställas mot det tyska juniorstålet. Danmark har ett ess i form av Jacob Bruun Larsen som är ruggigt meriterad, redan 2016 lirade JBL i OS-turneringen. Spjutspetsen från Lyngby gick till Borussia Dortmund som 17-åring och tillhör nu Hoffenheim som lånade ut Larsen till Anderlecht den gångna säsongen.

Tysklands starkaste man har också koppling till den belgiska storklubben. Lukas Nmecha ägs av Manchester City men var utlånad till Anderlecht den gångna säsongen. I övrigt är tyskarna snäppet sämre på papperet jämfört med senaste mästerskapet då bratwurstvurmarna slutade på andra plats.

Tyskland gick vidare till detta slutspel med rejält darr på ribban då endast målskillnad utgjorde differensen till grupptrean Rumänien. I denna kvartsfinal tycks tyskarna favoriseras av historiska skäl, dagens upplaga av Danmark är knappast sämre. Våra rödvita grannar gjorde rent hus med Frankrike och övriga, fortsätter Oliver Christensen vara en mur i målet ska danskarna kunna hålla jämna steg hela vägen.

Fler odds på Danmark U21 – Tyskland U21

Spel: Danmark U21 +0,5 @ 1,90
Tävling: U21-EM
Plats: Sóstói
Tid: 21.00
TV: UEFA.tv

Trippeln

Spanien U21 – Kroatien U21: Hemmaseger @  1,54
Västerås – Brage: Hemmaseger @ 2,08
Danmark U21 – Tyskland U21: Danmark U21 +0,5 @ 1,90

Totalt odds: 6,08

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100