Trippeln 4/5 – Tisdagstrippeln!

Dagens Trippel

Champions League ska kora sitt första finallag under tisdagskvällen. Manchester City har intagit pole position efter förra veckans uppgörelse i Paris där engelsmännen slog PSG med 2-1. Kan fransoserna vända? Svensk och tysk fotboll gör aftonens trippeltips komplett.

Spelstopp: 18:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

GAIS – Öster: Bortaseger @ 2,47

Flera odds på GAIS – Öster

Guardiola och elefanterna får vänta för kvällens första kamp är blågul och avser Sveriges näst högsta serie. När Superettan betat av sina första tre omgångar är GAIS och Öster tabellgrannar med sju poäng på respektive konto. Göteborgarna kommer närmast från ett mållöst möte mot AFC Eskilstuna och det är främst defensiven som burit frukt för de så kallade Makrillarna.

Östers IF har tagit steg för varje säsong Denis Velic hållit i taktpinnen. Velic virtuoser segrade på samma arena som besöks under tisdagen, Ullevi, när premiärmotståndet hette Örgryte. Krysset mot Landskrona därefter följdes av ett förmodat toppmöte mot Falkenberg då Marc Rochester Sörensen slog till med en pärla som aspirerar på utnämningen till årets mål.

Smålänningarna glider in i Göteborg med befogat favoritskap, dels med tanke på inledningen av säsongen och dels med tanke på inbördes möten. Östers IF vann med 1-0 när de besökte den grönsvarta mattan förra säsongen. Velic virtuoser har besegrat Makrillarna i tre raka möten och med odds över 2,40 på tvåan måste de blåvita synas igen.

Flera odds på GAIS – Öster

Spel: Bortaseger @ 2,47
Tävling: Superettan
Plats: Ullevi
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Holstein Kiel – Sandhausen SV: Hemmaseger @ 1,75

Nästa nation till rakning är bratwurstens rike där det står Zweite Bundesliga på menyn. Sandhausen SV har samlat samman 31 poäng efter 30 omgångar, därmed är gästerna illa ute nere i bottenträsket. De svartvita från Baden-Württemburg kommer närmast från ett nederlag mot Greuter Fürth där 3-2 ristades in på tavlan.

Innan nederlaget mot Greuter hade SVS förvisso vunnit tre raka matcher, något som var livsviktigt för att inte halka ner i dyn. Till saken hör att samtliga dessa triumfer plockades hemma på Hardtwaldstadion, något som är långt ifrån en slump. Sandhausen är extrema hemmakatter, resultatraden 8-4-4 är att jämföra med 1-0-13 på resande tass.

Holstein Kiel är 19 poäng rikare än bortalaget trots två matcher mindre spelade. Värdföreningen har finrummet i sikte, med tre hängmatcher tillgodo gentemot topptrion finns alla möjligheter för de blåklädda att ta klivet upp i Bundesliga. Vintermötet mellan dessa kombattanter slutade 2-0 till Holstein Kiel trots att spelplatsen var den där Sandhausen brukar vara starka. Hemma mot seriens sämsta bortalag ska det inte vara tu tal för de högmotiverade värdarna.

Spel: Hemmaseger @ 1,75
Tävling: Zweite Bundesliga
Plats: Holstein-Stadion
Tid: 18.30
TV: –

Manchester City – Paris SG: Hemmaseger @ 1,69

Fler odds på Manchester City – Paris SG

Det är äntligen dags att vaska fram ett finallag i den mäktigaste av turneringar. Första semifinalen i Champions League på Parc des Princes var ruggigt rafflande. Marquinhos målade efter blott en kvarts spel och Paris Saint Germain såg ut att kunna ge Manchester City en redig holmgång.

I andra halvlek klev engelsmännen ut som ett helt annat lag i den franska huvudstaden. 9-4 i målchanser under första akten följdes av siffrorna 2-7 i den andra. Kevin De Bruyne kvitterade och Riyad Mahrez fixade 2-1-ledningen för Pep Guardiolas pojkar. Som lök på den franska laxen drog mittfältsankaret Idrissa Gueye på sig en utvisning innan mannen i svart blåst av rond ett.

TV-kamerorna zoomade in ansiktet på Mauricio Pochettino när fransosernas gardin rullades ner, det uttrycket sade precis allt. Blicken var tom. Drömmen är i praktiken död. Att guldfavoriten ska tappa detta finalgrepp hemma på Etihad är uteslutet när PSG måste stuva om ofrivilligt i sin uppställning. Manchester Citys fem hemmamatcher denna CL-säsong har mynnat ut i fem stycken segrar. När parisarna måste vara framåtlutade kommer Guardiolas himmelsblå slåttermaskin kunna skörda nya segerstrutar.

Fler odds på Manchester City – Paris SG

Spel: Hemmaseger @ 1,69
Tävling: Champions League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Premium, V Sport Ultra

Trippeln

GAIS – Öster: Bortaseger @ 2,47
Holstein Kiel – Sandhausen SV: Hemmaseger @ 1,75
Manchester City – Paris SG: Hemmaseger @ 1,69

Totalt odds: 7,30

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100