Trippeln 5/10 – Hemmalagen dominerar måndagen!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Superettan är den hetaste serien spelmässigt denna måndagsafton. Serieledarna i Värmland bjuder in bottenlaget Västerås till klassiska Stora Valla medan skåningar och västgötar ska slåss på svårspelade Vångavallen. Tysk fotboll fullbordar trippeln!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Degerfors IF – Västerås SK: Degerfors IF -1,5 @ 2,08

Fler odds på Degerfors IF – Västerås SK

Stora Valla i den värmländska myllan har utvecklats till rena slakthuset 2020. Åtta av årets tio seriestrider på denna matta har slutat med rödvit viktoria. Anrika Degerfors har dominerat fullständigt i Superettan denna säsong, 46 poäng på 20 omgångar talar sitt tydliga språk för DIF som stormar mot en allsvensk comeback.

Västerås SK har endast 20 pinnar på kontot efter en lång rad av besvikelser. Besökarna från Västmanland spåddes en plats på den övre halvan efter att ha vässat både tränarstaben samt truppen under vintern. När säsongen går in i sin sista tredjedel svävar grabbarna från Gurkstaden i stor fara att trilla ner i Division 1. En pinne på de senaste fyra omgångarna talar för att spiralen går åt fel håll för Askebrands armé som i närtid torskat hemma mot svaga AFC Eskilstuna.

Degerfors har vunnit fem raka seriematcher, bland annat när toppkonkurrenten Jönköpings Södra kom till Stora Valla och fick sig en fotbollslektion. Västerås SK har varit särskilt svaga på resande tass, resultatraden 1-2-7 och målskillnaden 7-16 är näst sämst i klassen. Att Degen vinner med minst två bollar ger bättre deg än det borde.

Fler odds på Degerfors IF – Västerås SK

Spel: Degerfors IF -1,5 @ 2,08
Tävling: Superettan
Plats: Stora Valla
Tid: 19.00
TV: Dplay

Trelleborgs FF – Norrby IF: Hemmaseger @ 2,47

Fler odds på Trellebogs FF – Norrby IF

Norrby IF är ett av de lag som nyligen fått sina fiskar varma av den värmländska segermaskinen. 2-0 förlorade boråsarna med på hemmaplan mot Degerfors i sin senaste seriematch. Innan dess torskade Mak Linds mannar hemma mot GIF Sundsvall och närmast kommer gästerna från ett misslyckat och kontroversiellt möte med Division 1-laget Utsikten i Svenska Cupen.

23-poängaren Norrby ska nu besöka 20-poängaren Trelleborgs FF i något av en sexpoängsmatch på den nedre halvan av Sveriges näst högsta serie. TFF har i likhet med gästerna svag serieform men kommer närmast från ett stärkande avancemang till Svenska Cupens gruppspel efter förlängningsseger borta mot Torns IF. 

I mitten av augusti möttes Trelleborg och Norrby på Borås Arena, då segrade skåningarna med 3-1 efter en suverän avslutning signerad Fatawu/Camara-Jönsson. Den förstnämnde målade i cuptriumfen senast medan den sistnämnde hittade nätet i senaste seriematchen mot Sundsvall. TFF är mustiga att möta på Vångavallen samtidigt som NIF har sex raka tävlingsmatcher på bortaplan utan smak av segerns sötma. Trolig hemmaseger!

Fler odds på Trellebogs FF – Norrby IF

Spel: Hemmaseger @ 2,47
Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen 
Tid: 19.00
TV: Dplay

Nürnberg – Darmstadt: Hemmaseger @ 2,14

Fler odds på Nürnberg – Darmstadt

Tysklands näst högsta liga har kommit fram till sin tredje omgång. Nürnberg har fyra pinnar på kontot efter premiärkrysset borta mot Regensburg samt 1-0-triumfen hemma mot Sandhausen. Tidigare Darmstadt-keepern Christian Mathenia har sett riktigt stabil ut i buren för de rödvita som har siktet inställt på en återkomst till Bundesligas eminenta salong.

Darmstadt har också mött Sandhausen, det gick inte lika bra för de blåvitas del då premiären på Hardtwaldstadion slutade i moll. Närmast kommer gästerna från ett mållöst möte hemma mot Regensburg, som Nürnberg kryssade mot på bortaplan, där tidigare helsingborgaren Victor Pálsson ständigt var steget efter i mittens rike. 

Sett till både prestationer och poängplock inledningsvis ska Nürnberg tveklöst hållas snäppet ovanför Darmstadt, inte minst när Bayern agerar spelplats. 1-1-3 är gästernas facit på färsk flyktande fot, mot stoppklossen Christian Mathenia och company lär inte den statistiken förbättras. Ettan är sista brickan i den utsökta måndagstrippeln.

Fler odds på Nürnberg – Darmstadt

Spel: Hemmaseger @ 2,14
Tävling: Zweite Bundesliga
Plats: Hardtwaldstadion
Tid: 20.30
TV: –

Trippeln

Degerfors IF – Västerås SK: Degerfors IF -1,5 @ 2,08
Trelleborgs FF – Norrby IF: Hemmaseger @ 2,47
Nürnberg – Darmstadt: Hemmaseger @ 2,14

Totalt odds: 10,99

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 oktober, 2020