Trippeln 5/12 – Superettans sista omgång!

Dagens Trippel

Allsvenskan begår bokslut under söndagen men helgens första avslutande serie är rikets näst högsta. Superettan är till stora delar redan avgjord, åtminstone för somliga av lagen. Motivationens faktor bör ge utslag på den framplockade trippeln som erbjuder saftigt odds.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Akropolis – Jönköpings Södra: Jönköpings Södra -0,5 @ 1,56

Fler odds på Akropolis – Jönköpings Södra

Femma eller sexa, det är vad ödet har att erbjuda Akropolis. Denna formalitet är inte av någon större vikt, oavsett så har nykomlingarna gjort en sagolikt stark säsong vid sin jungfrufärd i Superettan. De grekinspirerade stockholmarna var nederlagstippade men med sin frejdiga fotboll har de blåvita värdarna slagit experterna på näsan.

Jönköpings Södra har infriat förväntningarna genom att åter vara ett topplag. Förra säsongen var smålänningarna snubblande nära att kliva upp i finrummet och nu står Brännans boys åter på snöret som skiljer dem från Allsvenskan. Topp 3 är redan säkrat, så det blir minst kval, nu behöver Södra en söndagsseger samtidigt som Degerfors förlorar mot Ljungskile om det ska bli automatiskt avancemang.

Att påstå att det skiljer i motivation mellan Akropolis och Jönköpings Södra är knappast en överdrift. Hemmagrekerna har redan uppfyllt sitt mål med råge, de gästande smålänningarna har huvuddelen av sitt arbete kvar. Brännans boys vann med 3-1 i säsongens första mötet med Akropolis, gästerna har toppat formen inför avslutningen och med motivationen på sin sida är tvåan trygg.

Fler odds på Akropolis – Jönköpings Södra

Spel: Jönköpings Södra @ 1,56
Tävling: Superettan
Plats: Grimsta IP
Tid: 15.00
TV: Dplay

Ljungskile SK – Degerfors IF: Degerfors IF -0,5 @ 1,39

Fler odds på Ljungskile SK – Degerfors IF

På Skarsjövallen ska sista matchen på ett bra tag i Superettan arrangeras, frågan är om kackerlackorna från Bohuslän kravlar sig upp i den absoluta eliten igen. Ljungskile SK har varit cementerade nere i bottenträsket hela säsongen och nykomlingen höll liksom aldrig måttet den här gången.

Degerfors IF har hållit maximalt mått större delen av säsongen, serieledningen har varit värmländsk under lejonparten av året. DIF tycks dock ha fått stora skälvan när säcken ska knytas samman, två raka förluster innebär att gästerna måste ta poäng mot jumbon för att kliva upp i Allsvenskan.

Degerfors hade inte kunnat önska sig en trevligare motståndare när de har kniven mot strupen. 420 minuters spel har passerat på Skarsjövallen sedan senast Ljungskile SK hittade motståndarmålet. Degen vann med 4-1 när LSK besökte Stora Valla och det vore en extrem sensation om inte värmlänningarna skulle lösa sista biffen.

Fler odds på Ljungskile SK – Degerfors IF

Spel: Degerfors -0,5 @ 1,39
Tävling: Superettan
Plats: Skarsjövallen
Tid: 15.00
TV: Dplay

Trelleborg – Halmstads BK: Trelleborg -0,5 @ 3,35

Fler odds på Trelleborg – Halmstads BK

Topptippade Halmstads BK har hållit en jämn och hög nivå hela året. Hallänningarna har hela tiden legat med i racet om de allsvenska biljetterna och när Degerfors till slut började vackla var Magnus Haglunds herrar framme och snodde åt sig förstaplatsen. Redan klara seriesegrarna ska nu resa till Vångavallen mitt i firandet.

Trelleborgs FF är så nära negativt kval man kan vara utan att ligga på fel sida gränsen. Skåningarna har endast målskillnad till sin fördel gentemot Örgryte och måste gå för tre poäng i sista striden. Kristian Haynes killar har sett starka ut på slutet och gått vinnande ur två av sina senaste tre duster, tidigare kritiserade Hampus Nilsson har varit en fantom i buren.

Det råder ingen tvekan om att Trelleborg redan känner till den kryptonit som krävs för att manövrera ut Halmstad. Skåningarna segrade på Örjans Vall i somras, när matchen betydde lika mycket för båda lagen. När nu det vändande mötet betyder allt för hemmalaget och ingenting för gästerna måste vi hugga det höga oddset på ettan.

Fler odds på Trelleborg – Halmstads BK

Spel: Trelleborg -0,5 @ 3,35
Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 15.00
TV: Dplay

Trippeln

Akropolis – Jönköpings Södra: Jönköpings Södra -0,5 @ 1,56
Ljungskile SK – Degerfors IF: Degerfors IF -0,5 @ 1,39
Trelleborg – Halmstads BK: Trelleborg -0,5 @ 3,35

Totalt odds: 7,26

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100