Trippeln 5/6 – VM- och NHL-fokus!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Det vankas VM-semifinaler från Riga där jag tror att Tyskland kan bjuda upp till dans mot de finska lejonen. Bataljen i Arena Riga kombinerat med två NHL-fighter utgör lördagens fräsiga trippel vars målgång sker under natten mot söndagen. Häng med! 

Spelstopp: 17:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Finland – Tyskland: Tyskland +0.5 @ 2.16

Fler odds på Finland – Tyskland

Jere Innala blev agerade oväntad matchhjälte för sitt Finland då den 23-årige forwarden från HPK blev enda målskytt i semifinalen mot Tjeckien. Finland visade upp ett klockrent försvarsspel, något som har varit signifikativt för “Lejonen” under hela mästerskapet, och dessutom spelar Jussi Olkinuora som en världsmålvakt. NHL nästa för Magnitogorsks superkeeper?

För Jukka Jalonens gäng väntar Tyskland härnäst och det väntas bli en snarlik match som den mot tjeckerna. Möjligen att de blåvita tillåts äga liter mer puck, men då motståndarna är nästintill lika skickliga i egen zon spås det ånyo bli en målfattig historia. Oddsen på underspelen lockar med det sagt inte, däremot tror jag att Tyskland, som coachas av den finska duon Söderholm/Peltonen, har god chans att skrälla.

Tyskland var illa ute mot Schweiz i kvarten, men tack vare en stark forcering i tredje perioden lyckades de utjämna och sedermera vinna efter straffar där stjärnan Marcel Noebels, (friskförklarades tätt inpå nedsläpp) bjöd på en klassisk “Foppa-dragning”. Noterbart är att tyskarna vann skotten överlägset mot ett på pappret riktigt starkt schweiziskt lag.

När dessa kombattanter drabbades samman i gruppspelet avgick Finland med en 2-1-seger efter en jämn match. Tyskland har ändå vunnit två av de tre senaste inbördes mötena i VM-sammanhang. Jag räknar som sagt med en tight kamp som mycket väl kan gå hela vägen till sudden. +0.5 (oavgjort eller tysk seger) till drygt 2.10 smakar Bitburger!

Fler odds på Finland – Tyskland

Spel: Finland – Tyskland: Tyskland +0.5 @ 2.16
Tävling: Hockey – VM
Plats: Arena Riga
Tid: 17:15
TV: SVT, SVT Play

Tampa Bay – Carolina: Under 5.5 mål @ 1.76

Fler odds på Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes

Det är inte bara i Riga det går bra för finska spelare och ledare. På andra sidan pölen är spelare med rötter i vårt östra grannland tongivande pjäser i sina NHL-lag som är mitt uppe i ett brinnande Stanley Cup-slutspel. Sebastian Aho har tagit ytterligare kliv i Carolina och är numera en av världens bästa hockeyspelare. 23-åringen från Raumo stod för tre poäng i natt när Hurricanes besegrade Vigge Hedmans Tampa med 3-2 efter sudden. Virvelvindarna från Raleigh reducerade därmed till 2-3 i matcher. 

Andrei Vasilevskiy har varit Tampas bästa spelare i slutspelet och är ännu en gång nominerad till Vezina Trophy (ligans bästa målvakt). Katten från Ryssland har blott släppt in fyra mål under ordinarie speltid efter tre matcher i denna kvartsfinalserie. “Vasi” vann mer eller mindre på egen hand de två inledande kamperna i PNC Arena (båda slutade 2-1) då han räddade 68 av 70 skott.

Jag har fastnat för ett i mitt tycke trevligt odds inför mötet i The Sunshine State, och det är under 5.5 mål till strax över 1.70 gånger flisen. Bägge målvakterna spelade riktigt bra senast, och hade dessutom god hjälp av backar och centrar framför egen kasse. Med lika många spelare på isen har dessa aktörer svårt att vaska fram målchanser i slottet och så länge inte domarna väljer att plocka en mängd utvisningar tror jag att Game 4, likt de tidigare tre, blir en målsnål och jämn tillställning.

Fler odds på Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes

Spel: Tampa Bay – Carolina: Under 5.5 mål @ 1.76
Tävling: NHL
Plats: Amalie Arena
Tid: 22.00
TV: Viaplay

New York Islanders – Boston: Boston ML @ 1.70

Fler odds på New York Islanders – Boston Bruins

Sista spelet på trippeln hämtas från Long Island där NY Islanders har sin bas. Här i Nassau Coliseum tystade Brad Marchand närmare 18000 åskådare då han i sudden, från dålig vinkel, stänkte dit det avgörande 2-1-målet bakom en annars storspelande Sergei Varlamov. Den ryska burväktaren höll Isles kvar i matchen under ordinarie tid när Bruins pressade på för ytterligare mål.

Hemmalaget har stått upp väl mot Boston som jag håller som det bättre laget spelare för spelare. Gästernas förstakedja med nämnda Marchand, Bergeron och Pastrnak är kanske den allra bästa linan i världen just nu. Möjligen att Colorados toppenhet med Landeskog, Rantanen och en viss MacKinnon är där uppe och konkurrerar.

Islanders förlitar sig i vanlig ordning på sin struktur som Barry Trotz har implemeterat i klubben. En stark forecheck och ett betongliknande försvar räcker ofta en bra bit så här års, men ju längre denna serie pågar tror jag att vågskålen kommer tippa över åt det svartgula hållet. Brunbjörnarna från Massachusetts kan matcha värdarnas fysik och är helt enkelt ett mycket skickligare ishockeylag. Boston ML till omkring 1.70 gånger suspet är taget!

Fler odds på New York Islanders – Boston Bruins

Spel: New York Islanders – Boston: Boston ML @ 1.70
Tävling: NHL
Plats: Nassau Coliseum
Tid: 01:15 Söndag
TV: Viaplay

Trippeln

Finland – Tyskland: Tyskland +0.5 @ 2.18
Tampa Bay – Carolina: Under 5.5 mål @ 1.76
New York Islanders – Boston: Boston ML @ 1.70

Totalt odds: 6.52

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 juni, 2021