Trippeln 6/11 – Målfokus på fredagstrippeln!

Dagens Trippel

Efter veckans spel i Champions League samt Europa League drar de nationella ligorna igång igen i helgen. Sverigevännen Graham Potter ska ställas mot jumbon i Premier League medan helgon och skator slåss på St. Mary’s Stadium. En vass trippel är framplockad.

Spelstopp: 18.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Brighton – Burnley: Hemmaseger @ 1,91

Ex-östersundaren Graham Potter öppnar kvällen med sitt Brighton som inlett säsongen på samma vis som man uppträdde förra säsongen. Fin, öppen och frejdig fotboll som dessvärre inte inbringar önskat antal poäng. Fem poäng har The Seagulls på sitt konto när sju Premier League-omgångar avverkats.

Till Potters stora glädje är det ett ännu fattigare gäng som står på andra sidan under fredagskvällen. Burnley står noterade för den bedrövliga resultatraden 0-1-5 och målskillnaden är lika bedrövlig då den påvisar 3-12. The Clarets bjuder inte ens på uppmuntrande uppträdande, som bottenkollegan Brighton.

Potters pojkar har åtminstone inga problem framåt, Lallana och Welbeck är nyförvärv av en klass som inte syns till hos gästerna. Senast mot Tottenham på bortabana kunde mycket väl Fiskmåsarna fått med sig en pinne och mot jumbon är fredagens värdar favoriserade med rätta. Burnley har gått av planen mållösa i fem av sina senaste sex tävlingsmatcher. Det är tämligen trygg att lägga alla ägg i Potters korg.

Fler odds på Brighton – Burnley

Spel: Hemmaseger @ 1,91

Tävling: Premier League

Plats: AmEx Stadium

Tid: 18.30

TV: Viaplay

Randers FC – Aalborg: Över 2,5 mål @ 1,79

Vårt södra grannland serverar ett blågult målvaktsmöte på Cepheus Park. Hemmaburen vaktas av den forne gnagaren Patrik Carlgren medan gästernas målman är ex-örebroaren Jacob Rinne. Till de båda burväktarnas förtret tillämpas totalfotboll på vardera sida så det är läge att hålla i målvaktskepsen under fredagskvällen.

Aalborg har satsat rejält inför den här säsongen i Superligan. Erik Hamréns gamla gäng har återgått till blågul filosofi och värvat in Oscar Hiljemark till innermittfältet samt Tim Prica till kedjan. I söndags bar det till en 2-1-triumf mot Bröndby när Prica svarade för en assist. Aalborg har elva poäng inför mötet med sjupoängaren Randers FC.

RFC besegrade Vejle på bortabana med 3-0 senast när Putte i buren fick hålla nollan för första gången sedan premiären. Fyra av hemmalagets senaste fem fighter i tävlingssammanhang har innehållit minst tre mål på tavlan. För Aalborg är motsvarande statistik identisk. Senaste inbördes mellan dessa kombattanter? 3-3.

Fler odds på Randers – Ålborg

Spel: Över 2,5 mål @ 1,79

Tävling: Superligan

Plats: Cepheus Park

Tid: 19.00

TV: Viaplay

Southampton – Newcastle: Över 2,5 mål @ 1,96

Åter till de brittiska öarna för mötet mellan helgon och skator. Såväl Southampton som Newcastle har imponerat i Premier League denna höst, tvåsiffrigt antal poäng efter sju omgångar är med beröm godkänt. Färsk boost finns också att ta av, Southampton kommer från en 4-3-triumf mot Aston Villa i Birmingham medan Newcastle just lagt Everton på rygg hemma med 2-1.

Till fredagens uppgörelse hör att Southampton har ett rejält avbräck i form av skadan på Danny Ings. Landslagsmannen målade senast och klev av med fem minuter kvar, utan honom blir The Saints offensiv naturligtvis en smula trubbigare. Men inte trubbig. James Ward-Prowse smällde in två strutar förra helgen och assisterade till ytterligare en. Che Adams har också visat torrt krut i sin kanon.

Om hemmalaget skulle drabbas av tunghäfta under fredagskvällen är målkalaset tryggat genom gästernas frontfigur. Ings landslagskollega Callum Wilson har smackat in sex strutar, två av dem kom senast mot Everton. Nyförvärvet från Bournemouth har kommit in perfekt i skatboet och den fryntliga fotbollen. Newcastles matcher innehåller i snitt tre mål denna PL-säsong medan Southampton nosar på fyra baljor per kamp. Överspelet i södra England gör trippeln komplett.

Fler odds på Southampton – Newcastle

Spel: Över 2,5 mål @ 1,96

Tävling: Premier League

Plats: St. Mary’s Stadium

Tid: 21.00

TV: Viaplay

Trippeln

Brighton – Burnley: Hemmaseger @ 1,91

Randers FC – Aalborg: Över 2,5 mål @ 1,79

Southampton – Newcastle: Över 2,5 mål @ 1,96

Totalt odds: 6,70

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100