Trippeln 6/3 – Lördagens trippelspel!

Dagens Trippel

Här hemma i Svedala har säsongen just dragit igång med Svenska Cupen. I den tredje gruppspelsrundan är det Borås och Värmland som läggs under lördagens lupp. Trippeln blir komplett på de brittiska öarna med ett tämligen formsvagt möte på Bramall Lane.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Elfsborg – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 1,47

Västergötland är första stopp på lördagens fotbollsfärd där tabellgrannar möts i sista omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Både Elfsborg och Falkenbergs FF har besegrat Utsiktens BK men förlorat mot Degerfors. Förra säsongen befann sig båda dessa lag i Allsvenskan men det gör de inte längre.

Hallänningarna trillade ner i Superettan, nu måste Hasse Eklund försöka bygga upp ett nytt lag vid havet för att kunna studsa tillbaka till finrummet. Adam Bergmark-Wiberg har kommit in som nyttigt lån från Djurgården men truppen är klart sämre jämfört med för ett halvår sedan. Härföraren Carl Johansson som dragit till Blåvitt kommer lämna ett stort hål efter sig. Mathisen och Nsima Peter är inte heller några obetydliga tapp.

Elfsborg har tappat Jesper Karlsson och Heltne Nilsen men ryggraden med Okumu och Olsson är intakt för fjolårets silverlag. När boråsarna krossade Utsikten på bortaplan senast gjorde samtliga offensiva ess mål, Okkels, Ondrejka, Ndione och Frick. Fjolårets inbördes möten mellan Elfsborg och Falkenberg slutade med dubbla tvåmålssegrar för västgötarna och på konstgräsmattan ska inte hallänningarna stå pall i 90 minuter.

Fler odds på Elfsborg – Falkenberg

Spel: Hemmaseger @ 1,47
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Borås Arena
Tid: 15.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Degerfors – Utsiktens BK: Hemmaseger @ 1,19

Värmlänningar och göteborgare är näst ut när det handlar om gruppettan mot gruppjumbon. Utsiktens BK var nederlagstippade på förhand och har inte visat någon tåga alls denna vårkant, Bosko Orovic har fått se sitt Kiken gå på dubbla tydliga plumpar trots fördelaktigt schema i form av två hemmamatcher.

Nu ska göteborgarna ta en tripp till mustiga Stora Valla där man möts av ett knippe värmlänningar som huserar två våningar ovanför. Degerfors ser ut att vara riktigt bra rustade för att göra sejouren i finrummet mer än ettårig. Bortasegern mot Elfsborg signerades den brunkande hemvändaren Sargon Abraham.

När Degen fällde Falkenberg på den alkoholfria arenan visade Victor Edvardsen att skallen är tillbaka på rätt ställe efter att fjolårets skyttekung drömt sig iväg till Solna. Just Edvardsen lär vara duktigt taggad under lördagen med tanke på att hans tidigare arbetsgivare kommer på besök. Två divisioner skiljer mellan lagen och all motivation finns hos det starkare värdlaget.

Fler odds på Degerfors – Utsikten

Spel: Hemmaseger @ 1,19
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Stora Valla
Tid: 15.00
TV:

Sheffield United – Southampton: Hemmaseger @ 3,71

Sista striden hämtas från stålstaden i Storbritannien. Här har syndarna vaknat sent. Sheffield United är fortfarande placerade sist i Premier League men det verkar inte vara något fel på moralen och motivationen när det lackar mot vår. The Blades är vidare i FA-cupen och kommer närmast från en seger i ligaliret när Aston Villa fick stryka på foten.

Southampton verkar desto mindre motiverade och desto mer mätta där de ligger och guppar i mittenbassängen. 30 pinnar på 26 omgångar är inte fagert egentligen men med sju poäng till nedflyttning samt en hängmatch i handen bör Ralph Hasenhüttls herrar kunna navigera någorlunda stillsamt.

Bortaspelet från The Saints har varit alldeles horribelt under vintern. 7 december kom senaste bortasegern i ligaspelet för gästerna. Fem raka förluster är ett faktum efter att Helgonen bara gjort mål i en av dessa duster. Sheffield United har vunnit fem av sina senaste åtta tävlingsmatcher på eget gräs och har pangchans att fixa dagens högoddsare.

Fler odds på Sheffield United – Southampton

Spel: Hemmaseger @ 3,71
Tävling: Premier League
Plats: Bramall Lane
Tid: 16.00
TV: Viaplay, V Sport Premium

Trippeln

Elfsborg – Falkenbergs FF: Hemmaseger @ 1,47
Degerfors – Utsiktens BK: Hemmaseger @  1,19
Sheffield United – Southampton: Hemmaseger @ 3,71

Totalt odds: 6,48

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100