Trippeln 6/5 – Torsdagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Det kryllar av kraftmätningar av sevärt slag denna ärtsoppans dag. Kvällen tar sin början i Portugal med klassikermötet mellan Benfica och Porto. Därefter följer de rafflande returerna i Europa Leagues semifinaler mellan Roma och United samt Arsenal och Villarreal.

Spelstopp: 19:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Benfica – Porto: Bortaseger @ 2,84

Örnnästet i Lissabon öppnar sig för ett mustigt möte i toppen av Primeira Liga. Sporting Lissabon har löpt iväg i titeljakten och med sex poängs försprång bör saken vara biff för Lejonen. Fyra omgångar återstår när Porto ligger tvåa medan Benfica ligger snäppet bakom med fyra poäng upp.

Porto kommer närmast från en 2-1-viktoria mot Famalicao där Mehdi Taremi ännu en gång visade sig vara värd sin vikt i guld. Formen är formidabel hos iraniern som ligger trea i den portugisiska poängligan med 20 pinnar. Drakarna anländer till huvudstaden med kopplat grepp om den andra och sista biljetten till Champions League.

Benfica måste öppna upp sig på Da Luz för att jobba ikapp försprånget genom vinst i denna aftons mer eller mindre direkta final om en CL-plåt. Det bådar inte gott med tanke på att Örnarna nyligen hemmatorskade mot bottenlaget Gil Vicente samt att inbördes möten mot Porto är hemsk läsning för hemmalaget. Drakarna har vunnit tre raka tävlingmatcher på bortaplan mot Örnarna. Med prima pröjs på tvåan går det inte att hålla tassarna borta.

Spel: Bortaseger @ 2,84
Tävling: Primeira Liga
Plats: Estádio Da Luz
Tid: 19.30
TV: –

AS Roma – Manchester United: Manchester United Över 1,5 mål @ 1,62

Fler odds på AS Roma – Manchester United

Derbi della Mourinho! Den gode José har just kritat på med en ny arbetsgivare efter sina turer på de brittiska öarna i bland annat Manchester United. Nästa säsong är portugisen boss över AS Roma som alltjämt leds av den mindre meriterade mannen Paulo Fonseca. Närmaste tiden ser således inte särskilt ljus ut på den romerska fronten.

Vargarna i orangerött ställ har klen form i ligaliret och ännu sämre i Europaspelet. 6-2 i brakan på Old Trafford var ord och inga visor, ska italienarna vända på detta så ska Fonseca få livstidskontrakt. Att britterna vilat sedan mötet i Manchester medan Roma krigat på inhemsk mark är inte precis till värdarnas fördel.

Manchester United har inga nya avbräck inför trippen till den eviga staden medan hunddjuren i hemmalägret blivit ytterligare tilltufsade. Åtta(!) pjäser rapporteras vara ute ur Fonsecas ekvation. När Roma måste göra ett moraliskt försök att slåss om finalbiljetten lär Cavani och company göra processen tämligen kort. Hemmalaget har släppt in minst två mål i fyra av sina senaste fem tävlingsmatcher. United har smackat in minst två strutar i sex av sina senaste sju strider sett till samtliga tävlingar.

Fler odds på AS Roma – Manchester United

Spel: Manchester United Över 1,5 mål @ 1,62
Tävling: Europa League
Plats: Stadio Olimpico
Tid: 21.00
TV: Kanal 9, Discovery+

Arsenal – Villarreal: Villarreal +0,5 @ 2,00

Fler odds på Arsenal – Villarreal

Derbi della Emery! Den gamla Arsenal-bossen välkomnade sin tidigare arbetsgivare till spanskt vatten genom att lotsa Villarreal till en 2-1-triumf i förra veckans möte. Med normal och rättvist utdelning hade “Den gula ubåten” haft minst två mål att gå på, straffen britterna fick var minst sagt diskutabel.

Den spanska seriesexan följde upp triumfen mot Arsenal med att även lägga Getafe på rygg i La Liga. Emerys adepter tillskrivs med rätta favoritskapet i London, dels med tanke på hur första akten såg ut och dels med tanke på gästernas ljuvliga resultat på resande fot. “Den gula ubåten” har manövrerat sig till vinst i fem av sina senaste sex duster på främmande territorium.

Arsenal fick sin mittfältsmajestät Dani Ceballos utvisad, den avstängningen lär bli mer kostsam för britterna än spanjorernas tapp av Capoue. The Gunners har dessutom en riktigt tung svit på eget gräs, fem raka tävlingsmatcher utan smak av segerns sötma bådar inte gott för Mikel Artetas armé. Minst en gul pinne bör cupspecialisten Emery genta sig till i sitt tidigare vardagsrum.

Fler odds på Arsenal – Villarreal

Spel: Villarreal +0,5 @ 2,00
Tävling: Europa League
Plats: Emirates Stadium
Tid: 21.00
TV: Eurosport 1, Discovery+

Trippeln

Benfica – Porto: Bortaseger @ 2,84
AS Roma – Manchester United: Manchester United Över 1,5 mål @ 1,62
Arsenal – Villarreal: Villarreal +0,5 @ 2,00

Totalt odds: 9,20

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 5 maj, 2021