Trippeln 6/6 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är både svensk fotboll och landskamper på menyn denna avslutande veckodag. Superettan startar söndagen i Halland innan vi glider upp till Göteborg för en fight i Damallsvenskan. Sista budet hämtas från Spanien där Norge ska landskampa mot Grekland.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Falkenbergs FF – Västerås: Bortaseger @ 2,88

Fler odds på Falkenbergs FF – Västerås

Man trodde länge att Hans Eklund var opetbar från tronen som Falkenbergs tränare. Våren 2021 visade att så ej var fallet, hallänningarna som huserade i Allsvenskan 2020 har rasat samman fullständigt i andradivisionen och parkerar allra sist i Superettan efter åtta omgångar.

Tobias Tuvesson har fått den otacksamma uppgiften att försöka väcka liv i det slumrande laget vid havet. Tränaren Tuve var Henrik Larssons högra hand i både Falkenberg och Helsingborg innan han även assisterade Hasse Eklund. 1-0-förlusten mot Akropolis i Tuves första fight bådar inte jättegött för de gulklädda värdarna inför besöket från Gurkstaden.

Västerås SK tågar mot toppen av tabellen efter en rad storstilade skalper. Thomas Askebrands armé besegrade svårslagna Trelleborg på Vångavallen och innan dess fick även Jönköpings Södra smaka på sur gurka. Falkenberg har förlorat sex av sina senaste sju tävlingsmatcher hemma i Halland, med prima pröjs på VSK måste vi kliva in och sparka på den som ligger.

Fler odds på Falkenbergs FF – Västerås

Spel: Bortaseger @ 2,88
Tävling: Superettan
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Häcken(D) – Piteå(D): Piteå(D)(3) @ 1,62

Fler odds på Häcken – Piteå

Häcken har inte fått någon dålig start på Damallsvenskan med något annat lag mått mätt men med tanke på att denna liga är ett tvålagsrace så ser det redan disigt ut för Mats Grens adepter. Med 16 inkasserade poäng efter sju omgångar är det redan fem pinnar upp från göteborgskorna till serieledande Rosengård.

Piteå är tio poäng fattigare än hemmalaget inför resan från norra riket ner till västkusten. De rödvitrandiga gästerna hade tre raka nederlag inför förra helgens fight mot Djurgården där firma Edlund/Hedlund bärgade matchens enda balja. Det lär bli svårt för Piteå att upprepa den bedriften på Valhalla IP med tanke på att norrländskorna är poänglösa på resande tass.

Men kommer detta bli en slakt? Det finns fog att tro att Häckens favoritskap är i överkant. Visst vinner Getingarna nio av tio kamper av detta slag men Piteå är ingen slagpåse. På sin senaste utflykt förlorade damerna från Norrbotten endast med en boll mot serieledande Rosengård. Gästerna har inte torskat någon match i år med mer än två mål. Häcken har bara spräckt den aktuella linan i en av seriespelets hemmamatcher hittills.

Fler odds på Häcken – Piteå

Spel: Piteå(D)(3) @ 1,62
Tävling: Damallsvenskan
Plats: Valhalla IP
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Norge – Grekland: Grekland +0,5 @ 1,64

Fler odds på Norge – Grekland

Det ser mörkt ut på det gröna schackbrädet i vårt västra grannland. Att norrmännen nu ska lira på neutral plan gör inte mörkret ljusare. Sverige förpassade baggarna till semesterstolen under sommarens Europamästerskap och vårens VM-kval präglades av att Solbakkens sällskap fick en 3-0-lavett hemma mot turkarna.

Närmast kommer Erling Braut Håland och hans kumpaner från ett möte med Luxemburg här i Málaga där EBH tvingades rädda det norska skinnet i matchminut 92. Knappast någon storstilad ingång i söndagens strid mot hungriga greker. De blåvita kommer från en fjäder i hatten borta mot EM-laddande Nederländerna.

Grekland förtjänade absolut 1-1 mot Memphis Depay och company, John van’t Schip har något stort på gång hos EM-guldnationen från 2004. Männen från Medelhavet kommer till Spanien med nio raka landskamper utan någon smak av torsk. Efter att ha hållit stången mot såväl belgarna som spanjorerna så litar jag på minst en blåvit pinne mot detta vissna Norge.

Fler odds på Norge – Grekland

Spel: Grekland +0,5 @ 1,64
Tävling: Landskamp
Plats: Estadio La Rosaleda
Tid: 18.00
TV: CMore, Sportkanalen

Trippeln

Falkenbergs FF – Västerås: Bortaseger @ 2,88
Häcken(D) – Piteå(D): Piteå(D)(3) @ 1,62
Norge – Grekland: Grekland +0,5 @ 1,64

Totalt odds: 7,65

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100