Trippeln 7/3 – Svenskt söndagstips!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Vår kära blågula cup är framme vid slutstadiet av gruppspelet. En av fighterna denna söndag går under “Derbi della Jörgen”, flest tittare lär dock lockas till Östergötland och kamratmötet mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg. Dalkurd och IK Gauthiod fullbordar trippeln.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Häcken – Helsingborg: Häcken -1,5 @ 2,00

Fler odds på Häcken – Helsingborg

Västkusten är först till rakning när “Derbi della Jörgen” står på agendan. Den gode Lennartsson har ett förflutet i ett flertal svenska klubbar, bland annat dessa två. Smålänningen har gjort comeback som boss i Helsingborg inför denna säsong när skåningarna ska starta om på ny kula i Superettan.

HIF har inte rosat marknaden under inledningen av säsongen, en pinne finns på kontot efter två omgångar mot mindre bemedlade motståndare. 1-1 mot lilla Gauthiod var en kraftig missräkning för Jörgen som fick lök på laxen senast när Dalkurd besökte sundets pärla och nöp hela skörden.

Häcken har en helt annan höjd i sin trupp och resultaten påvisar detta. Getingarna hemmaslog Dalkurd utan problem i premiären när hemvändaren Jeremejeff presenterade sig från straffpunkten. Närmast kommer de gulsvarta värdarna från en 3-0-triumf i Grästorp där Jeremejeff åter satte spiken i kistan. Helsingborg har besökt Hisingen 14 gånger under 2000-talet och aldrig vunnit. Att Häcken ska vinna med ett par bollar är högst troligt.

Fler odds på Häcken – Helsingborg

Spel: Häcken 1,5 @ 2,00
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Bravida Arena
Tid: 15.00
TV: CMore, Sportkanalen

Dalkurd – IK Gauthiod: Dalkurd -1,5 @ 1,89

Fler odds på Dalkurd FF – IK Gauthiod

Elaka tungor trodde att kombattanterna på Studenternas IP skulle bli slagpåsar i denna grupp men tji fick de. Lilla IK Gauthiod bottnar visserligen gruppen efter två rundor men att laget från Division 2 Norra Götaland skulle lira jämnt med Helsingborgs IF hade få trott. 3-0 i brakan hemma mot Häcken tog dock ner grabbarna från Grästorp på jorden igen.

Dalkurd har gjort omvänd cupresa jämfört med gästerna. Upplänningarnas inledande nederlag på Hisingen var inte mycket att säga om men att de studsade tillbaka nere i Helsingborg var en fjäder i den grönklädda hatten. Nyförvärvet Farhan Shukor Tawfeeq ser riktigt vass ut i fronten hos Dalkurd.

IK Gauthiod är nu avhängda från kampen om avancemang från gruppen och bör inte ha samma motivation som värdföreningen. Samma klass har grästorparna heller inte, bevisligen. Bortabana är ingen paradgren för IKG som avslutade Division 2 Norra Götaland med fem utflykter utan smak av segerns sötma, mot lag som Ahlafors och Tidaholm. Skarpskytten Tawfeek har alla möjligheter att fixa en tydlig hemmatriumf i Uppsala. 

Fler odds på Dalkurd FF – IK Gauthiod

Spel: Dalkurd -1,5 @ 1,89
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Studenternas IP
Tid: 15.00
TV: CMore

IFK Norrköping – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 1,78

Fler odds på IFK Norrköping – IFK Göteborg

Sist och allt annat än minst är kamratmötet på Östgötaporten. Den som tvivlar på att IFK Göteborg inte är minst kan fråga Marek Hamsik vad han anser om saken. Blåvitt har dock ingen slovak i bussen till Östergötland och får gälla som tydliga underhundar i gruppfinalen under söndagen.

IFK Norrköping toppar gruppen, precis som förväntat. Rikard Norling har kommit in med välkommen energi hos stormakten som hade enorma problem med moralen under slutet av 2020. Pekings inledande matcher i gruppen har varit väldigt imponerande, både hemma mot GIF Sundsvall och borta mot Sandvikens IF.

Artisten Sead Haksabanovic har visat sig vara värd sin vikt i guld med tre kassar och stort spel redan under säsongens två första tävlingsmatcher. När Haksa kommer flygande lär Carl Johansson och company få enorma bekymmer på det snabba konstgräset. 3-1 slutade senaste motsvarande möte i fjolårets allsvenska när Haksabanovic svarade för två personliga poäng. En ny hemmaseger är att vänta sett till hur lagen levererat i inledningen av denna säsong.

Fler odds på IFK Norrköping – IFK Göteborg

Spel: Hemmaseger @ 1,78
Tävling: Svenska Cupen
Plats: Östgötaporten
Tid: 17.00
TV: CMore

Trippeln

Häcken – Helsingborg: Häcken -1,5 @ 2,00
Dalkurd – IK Gauthiod: Dalkurd -1,5 @ 1,89
IFK Norrköping – IFK Göteborg: Hemmaseger @ 1,78

Totalt odds: 6,72

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 6 mars, 2021