Trippeln 7/6 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

EM-vecka! Äntligen är vi så nära det efterlängtade slutspelet att man kan lukta på det, prata realistiskt om det, spela sunt på det. Och följa genrepen med förstoringsglas, under måndagen blir det intressant att se hur formen är hos Ukraina respektive Tyskland. Komplett blir trippeltipset via Superettan.

Spelstopp: 17:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Ukraina – Cypern: Hemmaseger @ 1,35

Fler odds på Ukraina – Cypern

Kharkiv är första anhalt på veckans första fotbollsfärd, här ska en EM-nation slipa knivarna mot ett mindre bemedlat manskap. Ukraina gick obesegrade genom vårens VM-kval, där de visserligen även gick segerlösa. 1-1 mot regerande världsmästarna på bortamatta är något för Andriy Shevchenko att bygga vidare på.

Cypern har blandat och gett under våren, männen från Medelhavet har inkasserat ett resultat av vardera valör under VM-kvalet. Närmast kommer cyprioterna från ett 1-0-nederlag i träningslandskampen mot Ungern i helgen där Kostenoglous kompani stundvis såg ut som semesterfirande svenskar i Ayia Napa.

Ukraina kommer närmast från seger med samma siffror då Nordirland kom till Dnipro i fredags och fick smaka på Zubkovs stålhätta. Med tanke på hur snuskigt starka Shevas sällskap är på blågult gräs finns ingenting som talar för annat än ännu en trygg viktoria. Cyprioterna får bereda sig på att vandra samma väg som Spanien, Serbien och Portugal.

Fler odds på Ukraina – Cypern

Spel: Hemmaseger @ 1,35
Tävling: Landskamp
Plats: OSC Metalist
Tid: 18.00
TV: –

Jönköpings Södra – Akropolis: Jönköpings Södra Över 1,5 mål @ 1,91

Fler odds på Jönköpings Södra – Akropolis

Stiligt mellanstopp görs vid Vätterns strand där Superettan står på agendan. Svedalas näst högsta serie har nått fram till omgång nio när mitten tar emot toppen. Jönköpings Södra hade en seg inledning på säsongen men har växlat upp i takt med tiden. Närmast kommer smålänningarna från en riktigt läcker viktoria borta mot GIF Sundsvall.

Akropolis var spådda att bli fågel eller fisk efter sitt fina fjolår, det klassiska andra året brukar sålla agnarna från vetet och just nu ser stockholmarna ut som en plattfisk. De grekiska poliserna trampar vatten i träsket efter att endast ha vunnit en kamp under våren, det var hemma mot ett fruktansvärt blekt Falkenberg.

Akropolis har sju raka tävlingsmatcher på bortaplan utan smak av segerns sötma. Ändå har vårens spelschema varit hyfsat smidigt med bland annat besök hos två nykomlingar. Jönköpings Södra vann med 3-1 i motsvarande möte förra säsongen och något liknande lär vara på ingång nu när Eric Omondi trummat igång sitt poängplockande.

Fler odds på Jönköpings Södra – Akropolis

Spel: Jönköpings Södra Över 1,5 mål @ 1,91
Tävling: Superettan
Plats: Vapenvallen
Tid: 19.00
TV: Discovery+

Tyskland – Lettland: Lettland Över 0,5 mål @ 2,85

Fler odds på Tyskland – Lettland

Bratwurstens rike avrundar trippen i Düsseldorf där världsmästarna från 2014 ska försöka finna sig själva. Det har sett riktigt illa ut hos Tyskland en längre tid, från senaste VM-turneringen och i stora delar därefter. Till den milda grad att Jogi Löw såg sig nödgad att dra ut handen ur näsan och ringa till Thomas Müller.

Müllers första match med gamla gänget var ett litet, litet fall framåt. 1-1 mot Danmark är kanske ingenting att skryta om för en nation av tyskarnas dignitet men Müller samhandlade fint och Die Mannschaft var det vassare laget. Innan dess förlorade Jogis gäng hemma mot Nordmakedonien i VM-kvalet så det finns onekligen en hel del kvar att jobba på om det ska bli någon rödgulsvart medalj i EM.

Under 2020 och 2021 har Tysklands åtta landskamper på hemmaplan renderat i elva bollar i baken. Lettland är inte något blåbär som stängs ner hur som helst, det har visat sig gång efter annan. På sin senaste utflykt lyckades de rödvita panga in tre bollar mot Turkiet i VM-kvalet. I föregående VM-kval, när Portugal var nybakade Europamästare, målade letterna i Portugal. Oddset på en baltisk balja är alldeles för högt.

Fler odds på Tyskland – Lettland

Spel: Lettland Över 0,5 mål @ 2,85
Tävling: Landskamp
Plats: Merkur Spiel-Arena
Tid: 20.45
TV: CMore, CMore Fotboll, TV12

Trippeln

Ukraina – Cypern: Hemmaseger @ 1,35
Jönköpings Södra – Akropolis: Jönköpings Södra Över 1,5 mål @ 1,91
Tyskland – Lettland: Lettland Över 0,5 mål @ 2,85

Totalt odds: 7,34

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100