Trippeln 8/11 – Trippel från Allsvenskan!

Dagens Trippel

Fyra omgångar återstår innan Sveriges högsta inhemska serie gör bokslut för 2020. Malmö FF stormar mot guldet men det är fortsatt spännande i både kampen om Europaplatserna och i bottenstriden. Stockholmsderbyt serverar ett av söndagens tre bästa spel.

Spelstopp: 14.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Djurgården – AIK: Under 2,5 mål @ 1,70

Tele2 Arena i Sveriges huvudstad öppnar söndagseftermiddagen med ett häftigt derby mellan två formstarka lag. Förvisso kommer Djurgården närmast från en blek insats borta mot Falkenberg men innan dess hade regerande mästarna vunnit tre raka matcher mot toppmotståndare.

AIK minns inte hur det känns att göra bleka insatser, Bartosz Grzelak har klivit in på den gulsvarta bänken och sett till att solnaiterna inte förlorat på hela hösten. Nio raka poängplock för Gnaget till Allsvenskans mest formstarka gäng, mycket tack vare att nollan hållits intakt i sex av dessa bataljer.

AIK är seriens målsnålaste lag med total målskillnad på 27-28 efter 26 omgångar. Sett till tiden med Bartosz istället för Norling är snålheten än mer påtaglig i bortalägret. Djurgården brukar inte heller lira raggarfotboll i dessa derbyn, åtta raka inbördes möten har slutat med max två mål på tavlan. Underspelet är gjutet i Bartosz block.

Fler odds på Djurgården – AIK

Spel: Under 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 14.30

TV: Dplay

Örebro SK – Kalmar FF: Hemmaseger @ 2,34

Bartosz Grzelak skulle behöva hålla en kurs i defensiv struktur för Nanne Bergstrand och övriga kalmariter. KFF har släppt in 46 bollar, flest av samtliga, därmed ligger smålänningarna sist när fyra fighter finns kvar att vinka på. Ingenting talar för att Kalmar hänger kvar i finrummet, poängen senast mot Sirius var frukten av ett horribelt domarmisstag i kombo med monumental flax.

Örebro SK behöver sällan hjälp av Fru Fortuna, i synnerhet inte hemma på Behrn Arena. Axel Kjälls kompani har vunnit fem raka hemmamatcher trots mustigt motstånd i form av bland andra Malmö FF och IFK Norrköping. Nahir Besara har varit dominant under hösten, de svartvitas dirigent står noterad för tolv fullträffar och jagar titeln i skytteligan.

Örebro SK ligger på den övre halvan medan Kalmar FF är jumbo, 15 poäng skiljer och i praktiken är klasskillnaden större än så. Inte minst nu när bortalagets stjärna Romario sitter på botbänken. ÖSK vann på Guldfågeln Arena med 3-0 i augusti när Besara var inblandad i samtliga strutar, Närkes Messi lär ha likadan lekstuga hemma på balkongmattan.

Fler odds på Örebro SK – Kalmar FF

Spel: Hemmaseger @ 2,34

Tävling: Allsvenskan

Plats: Behrn Arena

Tid: 14.30

TV: Dplay

Helsingborgs IF – IFK Göteborg: Helsingborgs IF +0,5 @ 1,58

En mer ängslig match är svår att tänka sig än den sena söndagens uppgörelse i Skåne. Nästjumbon tar emot en nedflyttningshotad storklubb när det är kallt, mörkt och publiktomt. Båda klubbarna kommer från hemmaförlust med 1-0, Helsingborg lirade derby mot Malmö förra helgen medan IFK Göteborg tog emot Örebro.

Blåvitt är Sveriges mest populära idrottsförening efter sina flärdfulla år ute i Europa, dessa glansdagar är bleknande minnen. Göteborgarna är duktigt på dekis nuförtiden, varken ekonomi, harmoni eller duktiga fotbollsspelare finns att tillgå. Det önskade lyftet sedan Roland Nilsson ersatte Poya Asbaghi har uteblivit, likaså den förväntade boosten med hemvändarna Wernbloom, Johansson, Eriksson.

Helsingborgs IF erhåller en mer väntad placering i tabellens nedre region även om det är en missräkning för Olof Mellberg att skåningarna trillat ner under det värsta strecket. Till fördel för HIF talar att de har spelat bättre än IFK samt att det är göteborgarna som har den största pressen på sig. Mellbergs mannar gjorde en stark insats mot seriesuveränen MFF senast, bland annat vann HIF hörnstatistiken med 11-3. Minst en pinne ska hemmalaget tveklöst bärga mot ängsliga göteborgare.

Fler odds på Helsingborgs IF – IFK Göteborg

Spel: Helsingborgs IF +0,5 @ 1,58

Tävling: Allsvenskan

Plats: Olympia

Tid: 17.30

TV: Dplay

Trippeln

Djurgården – AIK: Under 2,5 mål @ 1,70

Örebro SK – Kalmar FF: Hemmaseger @ 2,34

Helsingborgs IF – IFK Göteborg: Helsingborgs IF +0,5 @ 1,58

Totalt odds: 6,29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100