Trippeln 8/5 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Helgens smarrigaste dag står för dörren och med den kommer ett skepp blågul fotboll. Både Allsvenskan och Superettan finns på menyn då bland annat Hammarby tar emot Sirius i huvudstaden. På västkusten går ett ängsligt möte av stapeln i näst högsta serien.

Spelstopp: 14:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Falkenbergs FF – Örgryte: Hemmaseger @ 2,03

Fler odds på Falkenbergs FF – Örgryte

Derbi della Bergmark-Wiberg! Lånet från Djurgården gjorde fint ifrån sig hos Örgryte förra säsongen. Ännu bättre gick det för Adam i begynnelsen hos Falkenbergs FF där spjutspetsen vräkte in mål i Svenska Cupen. Efter sex strutar på tre cupkamper slickade sig Hasse Eklund om läpparna men därefter har det inte blivit någon balja av ABW i seriespelet.

FFF som huserade i finrummet förra säsongen har fått en vedervärdig start i Superettan. Hasse Eklunds herrar har vunnit en match och torskat de tre övriga, 3-0 i brakan senast mot Värnamo var en fadäs ur den lägre skolan. Nu bör det ändå vara goda möjligheter för hallänningarna att studsa tillbaka mot gästerna från Göteborg.

Örgryte är ett av de tre lag som fortfarande är segerlösa och föga talar för ett trendbrott när göteborgarna ankommer Falcon Alkoholfri Arena. ÖIS trivs synnerligen illa på främmande territorium. De blåröda besökarna noterades för 2-4-9 i denna spelform förra säsongen och årets trippar har inte kastat nytt ljus på oförmågan. Kring dubbeldegen är Falkenberg spelvärda.

Fler odds på Falkenbergs FF – Örgryte

Spel: Hemmaseger @ 2,03
Tävling: Superettan
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Västerås – Jönköpings Södra: Under 3,5 mål @ 1,37

Fler odds på Västerås – Jönköping Södra

Det grönklädda mötet i Gurkstaden står mellan två topptippade klubbar som icke fått förväntat start på säsongen. Västerås SK som gjorde succé i cupen under försäsongen har haft ett förmånligt spelschema inledningsvis och står på fem pinnar efter fyra omgångar. Närmast kommer VSK från ett 1-1-kryss mot Örgryte på Ullevi.

Jönköpings Södra kommer också från ett 1-1-möte efter att ha fått besök av Trelleborgs FF. Smålänningarna har precis som hemmalaget bara mäktat med en vinst förut, den kom i stökiga premiären mot Vasalund. Nykomlingen hade ledningen på Stadsparksvallen innan en utvisning räddade Jönkan.

Känslan är att både Västerås och Jönköpings Södra är rädda om pinnen från start och att matchen på Iver Arena mycket väl kan ticka 0-0 länge. Av kombattanternas sammanlagda åtta matcher hittills har sju stycken hållit sig innanför den aktuella linan som är ordentligt tilltagen.

Fler odds på Västerås – Jönköping Södra

Spel: Under 3,5 mål @ 1,37
Tävling: Superettan
Plats: Iver Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Hammarby – Sirius: Sirius +0,5 @ 2,21

Fler odds på Hammarby – Sirius

Sist och allt annat än minst står en högoktanig kamp från Allsvenskan på agendan. Sirius har fått en magisk start på säsongen och gått obesegrade genom de första fyra fighterna. Uppsalas stolthet var ett frågetecken inför säsongen efter den stora omorganisationen i både spelartruppen och ledartrojkan men Ola Andersson har lyckats ännu en gång.

Mitov Nilsson har blivit den sista utpost som tidigare saknats hos de blåsvarta. Colley är guld värd för försvarsspelet medan Mathisen och Ortmark backar upp spjutspetsen Christian Kouakou som om de inte gjort annat. Stefan Billborn lär blicka med avundsjuka mot Uppsala med tanke på hur svårt han haft att få stäm på sina stjärnor i Hammarby.

Bajen har endast vunnit en match och det var hemma mot Mjällby. Stockholmarna fick nöja sig med en pinne senast det begav sig i huvudstaden då Häcken kom på besök, samma Häcken som Sirius slog på bortaplan vid sin senaste utflykt. Stjärnvärvningen Selmani är alltjämt mållös och han kommer stöta på ny tung patrull mot Colley och company. Sirius plockade poäng i båda fjolårets möten med Bajen. Minst en blåsvart pinne bör det bli igen till finfin profit.

Fler odds på Hammarby – Sirius

Spel: Sirius +0,5 @ 2,21
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Trippeln

Falkenbergs FF – Örgryte: Hemmaseger @ 2,03
Västerås – Jönköpings Södra: Under 3,5 mål @ 1,37
Hammarby – Sirius: Sirius +0,5 @ 2,21

Totalt odds: 6,14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100