Trippeln 9/10 – SHL-trippel

Dagens Trippel

Lördag innebär i vanlig ordning att samtliga 14 SHL-lag ska in i elden och strida om viktiga poäng i svensk hockeys finrum. Tre trevliga lir har identifierats som tillsammans bildar en mysig trippel till drygt sex gånger pengarna. I Medelpad ligger bortasegern närmast till hands medan ett formsvagt och skadedrabbat LHC väntas få tufft i Oskarshamn. Vi tror även på en målsnål drabbning i Norrbotten och nyper underlinan mellan Luleå och Växjö. Lycka till!

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Timrå – Leksand: Bortaseger @ 2,04

Fler odds på Timrå – Leksand

Efter tre inledande förluster har Leksand kommit tillbaka starkt i SHL och löst poäng i fem raka matcher, varav tre segrar i följd. I torsdag lade masarna Oskarshamn rygg hemmavid med 3-2. Björn Hellkvist iskrigare var i full kontroll över spelet med lika många spelare på isen, gästerna skapade nästan vara farliga målchanser i powerplay där de även sköt båda målen. Max Véronneau gjorde ett av målen och har fått en kanonstart på sejouren i Dalarna. Kanadensaren har svarat för åtta pinnar på sju framträdanden i SHL och kan mycket väl blir den som skjuter Timrå i sank.

Hemmalaget gjorde en helt okej insats uppe Skellefteå senast och låg bara under med 1-2 långt in i den tredje perioden, men föll sedermera med 1-4. Försvarsspelet har sett riktigt bra ut sista matcherna, så även i torsdags men framåt är medelpadingarna tunna och är enormt beroende av att specialteams levererar. Sex inspelade poäng på lika många matcher får ändå anses vara klart godkänt då de rödvita haft ett tufft schema innehållandes möten med Frölunda, Växjö och Luleå bland annat.

Känslan är att Fredrik Anderssons manskap får svårt att räcka till mot ett både bredare och mer spetsigt Leksand. Gästerna är precis som i fjol starka på resande skridsko och kommer från tre raka bortavinster mot Djurgården, Färjestad och Frölunda. Inga dussinlag direkt. Bortasegern ligger klart närmast till hands och plockas till drygt två gånger pengarna.

Fler odds på Timrå – Leksand

Spel: Bortaseger @ 2,04
Tävling: SHL
Plats: NHC Arena
Tid: 15:15
TV: Cmore

Luleå – Växjö: Under 5,5 mål @ 1,53

Fler odds på Luleå – Växjö

Vi fortsätter norrut och hamnar så småningom i Norrbotten där två topptippade aktörer drabbar samman i Coop Norrbotten Arena. Luleå har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna och placeringar sig först på en elfteplats i en haltande SHL-tabell. Produktionen offensivt har varit ett dilemma för norrbottningarna som har gjort minst näst minst antal mål framåt i ligan. Linus Omark har värvats hem för att göra poäng, men den NHL och KHL-meriterade forwarden har precis som hela laget haft de jobbigt under upptakten.

Efter fyra raka nederlag tog Luleå en välbehövlig trepoängare borta mot Malmö i torsdags där Tyrväinen sköt det avgörande 2-1-målet med under minuten kvar av ordinarie tid. Försvarsspelet såg vattentätt ut, trots att hela tre ordinarie backar saknades. Till mötet med Växjö får hemmalaget tillbaka Oscar Engsund från avstängning vilket är enormt viktigt.

Lakers är regerande svensk mästare och toppar även SHL efter åtta avverkade omgångar. Smålänningarna kommer från fyra raka vinster i ligaspelet, men föll med 1-3 i CHL-mötet borta mot TPS i tisdags. Firma Gynge, Nättinen och Gynge är seriens hittills bästa kedja, men mot slutet har trion inte varit lika framgångsrika offensivt och här väntas Luleå spela tight defensivt och försöka krympa ytorna. Det mesta talar för en tight och målsnål kamp precis som det brukar bli mellan lagen. Under 5,5 mål till 1,53 är ren och skär hämtgurka.

Fler odds på Luleå – Växjö

Spel: Under 5,5 mål @ 1,53
Tävling: SHL
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 15:15
TV: TV4, Cmore

Oskarshamn – Linköping: Hemmaseger @ 2,01

Fler odds på Oskarshamn – Linköping

Vi avslutar trippelsystemet på östkusten där Oskarshamn jagar säsongens tredje hemmaseger i den femte matchen. Oket har sedan tidigare slagit Timrå och Brynäs hemmavid med 5-4 respektive 6-3 och dessutom tagit en poäng av tabelltvåan Frölunda. Enda plumpen i Be-Ge Hockey Center kom mot Malmö (2-5), men då ska det sägas att Filanders manskap var det bättre laget och sumpade en mängd klara målchanser.

Linköping ser ut att få kämpa för ett förnyat SHL-kontrakt, för tredje året i följd i sådant fall. Besökarna från Östergötland har bara skrapat ihop fem pinnar på sex matcher och söker med ljus och lykta efter ett bättre spel, i synnerhet i de främre leden. LHC:s insats borta mot Växjö senast var bra även om det blev förlust med 0-2. Cluben har mängder med skador och kom till spel med hela nio (!) juniorer i Vida Arena och enligt tränare Klas Östman räknar han med ha samma lag till förfogande under lördagskvällen.

Bättre truppläge hos hemmalaget som kan mönstra en ruggig offensiv med bröderna Zohorna, Karlkvist och Olofsson i fören. Oskarshamn har dessutom ett sylvasst powerplay (37 procent) och det kan mycket väl vara specialteams som fäller avgörandet till hemmalagets fördel. Den raka hemmasegern gillas skarpt och rundar av trippen på ett bra sätt.

Fler odds på Oskarshamn – Linköping

Spel: Hemmaseger @ 2,01
Tävling: SHL
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 18:00
TV: Cmore

Trippeln

Timrå – Leksand: Bortaseger @ 2,04
Luelå – Växjö: Under 5,5 mål @ 1,53
Oskarshamn – Linköping: Hemmaseger @ 2,01

Totalt odds: 6,27

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100