Trippeln 9/11 – Fin måndagstrippel!

Dagens Trippel

Veckans första dag ståtar med fotboll från de lägre serierna runt om i Europa. När agnarna sållas från vetet lägger vi ankare i Holland, Sverige samt Tyskland. Med blågula ögon är Norrlandsderbyt en särskilt intressant drabbning.

Spelstopp: 18:44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

FC Eindhoven – Dordrecht: FC Eindhoven Över 2,5 mål @ 2,36

Näst högsta serien i Holland heter märkligt nog Eerste Divisie och har nått fram till omgång elva. FC Eindhoven har förlorat fyra raka bortamatcher och är ett gäng hemmakatter. På eget gräs har de blåvita bara förlorat en fight denna höst, senast det begav sig i Ola Toivonens gamla hemstad segrade FCH med 3-0 mot Jong AZ.

Dordrecht är varken hemma- eller bortakatter, gästerna har sett ännu sämre ut än förväntat. De rödvita parkerar sist i serien efter att ha förlorat samtliga bortamatcher. 1-2-7 är den totala resultatraden för Dordrecht som närmast kommer från en 3-0-torsk hemma mot Jong Utrecht.

Fotbollen i tulpanernas rike är vida känd för sina öppna spjäll och dessa två klubbar är inga undantag. FC Eindhovens hemmamatcher mot både Roda och Jong AZ har täckt den aktuella linan och mot måndagens generösa gäster lär det inte bli några problem att få till nätrassel. Dordrecht har släppt in 20(!) strutar på fem utflykter. Minst tre mål bärgar Blåvitt.

Spel: FC Eindhoven Över 2,5 mål @ 2,36
Tävling: Eerste Divisie
Plats: Jan Louwers-Stadion
Tid: 18.45
TV: –

Umeå FC – GIF Sundsvall: Bortaseger @ 2,20

Fler odds på Umeå FC – GIF Sundsvall

Från Eindhoven till Västerbotten där Superettan ska stänga omgång 27. Umeå FC är mer eller mindre avhakade i bottenträsket, sex poäng måste knappas in för att nykomlingen ska nå kval och föga talar för en sådan bragd. UFC har en enda seger sett till sina senaste 13 seriestrider.

GIF Sundsvall har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna men är ett lag på en helt annan nivå än Umeå. Gästerna är 18 pinnar rikare än hemmalaget efter att Pontus Engblom bombat in 19 baljor och Giffarna lagt sig på en femteplats. Senast mot Örgryte satte kapten Engblom två strutar och nu är skytteligatiteln nära förestående för hemvändaren.

Umeå FC är Superettans sämsta hemmalag med blott två vinster på hela året. GIF Sundsvall har god form och vann med 3-1 i säsongens första Norrlandsderby. Med formen på Engblom är det vanskligt att se hur de ihåliga västerbottningarna ska kunna hindra bortalagets tunga offensiv. Tvåan är sund.

Fler odds på Umeå FC – GIF Sundsvall

Spel: Bortaseger @ 2,20
Tävling: Superettan
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: 19.00
TV: Dplay

Holstein Kiel – Hamburg: Över 2,5 mål @ 1,62

Fler odds på Holstein Kiel – Hamburg

Tysklands näst högsta liga avrundar veckans första fotbollskväll med ett toppmöte. Holstein Kiel kommer från ett äkta krig, Phil Neumann visades ur redan efter en kvart borta mot Aue förra helgen, att ändå få med sig poäng hem är ruggigt imponerande. Vid seger i denna hängmatch kliver Holstein upp på andra plats i Zweite Bundesliga.

Första plats i tabellen är belamrad av Hamburg som ser skoningslösa ut i jakten på en återkomst till finrummet. Fem segrar och en oavgjord historia finns i gästernas ryggsäck sedan Simon Terodde visar ren och skär Bundesliga-klass. 32-åringen huserade hos Köln i finrummet förra säsongen och har vräkt in åtta strutar i sin nya blåsvarta dräkt.

Att detta toppmöte skulle bli målsnålt finns inte med tanke på all offensiv briljans. Lejonparten av Holsteins kamper i Kiel har täckt aktuell lina och gästerna är i sin tur seriens mest produktiva manskap. Fem av sex strider för Hamburgs del har innehållit minst tre strutar på tavlan. Terodde är en garant för att överspelet inte sviker som trippelns sista byggsten.

Fler odds på Holstein Kiel – Hamburg

Spel: Över 2,5 mål @ 1,62
Tävling: Zweite Bundesliga
Plats: Holstein-Stadion
Tid: 20.30
TV: –

Trippeln

FC Eindhoven – Dordrecht: FC Eindhoven Över 2,5 mål @ 2,36
Umeå FC – GIF Sundsvall: Bortaseger @ 2,20
Holstein Kiel – Hamburg: Över 2,5 mål @ 1,62

Totalt odds: 8,41

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100