Tyskland till EM-final

Turkiet var nära att göra det igen. 2-2 när matchen gick in i den sista minuten, då slog vänsterbacken Philip Lahm till med ett mycket vackert mål som skickade Tyskland till finalen på söndag.

Turkiet visade återigen prov på den höga moral man genomgående visat upp under Fotbolls-EM. Trots underläge kom man tillbaka och hade det inte varit för Lahms fullträff i den nittionde minuten hade man tagit matchen till förlängning.

Till skillnad från tidigare matcher var det turkarna som startade bäst denna gång och laget tog också en välförtjänt ledning tjugo minuter in i matchen, målskytt Ugur Boral. Tyskland kvitterade dock omgående genom Bastian Schweinsteiger, fint framspelad av Lukas Podolski.

2-1 för Tyskland kom i den 79:e minuten då Miroslaw Klose nickade in bollen bakom felplacerade Rüstü Recber. Ett mål TV-tittarna gick miste om sedan ett åskoväder slagit ut strömmen i Basel. Just när bilden kom tillbaka kvitterade Turkiets specielle matchvinnare i den här turneringen, Semih Sentürk.

Matchen såg i det läget ut att gå till förlängning när Philip Lahm slog till. Vänsterbacken väggspelade sig in i straffområdet där han iskallt satte bollen högt bakom den turkiska målvakten. Sagan Turkiet tog därmed slut för den här gången. För Tyskland väntar final mot vinnaren i mötet mellan Ryssland och Spanien.

Skribent: Johan