UEFA Super Cup: Real Madrid – Sevilla

I kväll ska UEFA Super Cup avgöras och möts gör de två spanska lagen Real Madrid och Sevilla. Ett skadedrabbat Real är favorit i superfinal men Sevilla lyckades besegra Real under fjolåret, kan de göra det igen tro?

Matchstart: 20:45
TV: TV6
Livestream: Viaplay

Fotbollssäongen drar som vanligt igång med UEFAs Super Cup, där vinnaren av Champions League möter vinnaren av Europa League. Denna gång är det två spanska lag som möts giganten Real Madrid mot uppstickaren Sevilla. Båda lagen har bra försäsonger i ryggen vilket banar vägen för en riktigt intressant final.

Skadedrabbat Real Madrid

Mycket om snacket inför denna match har handlat mycket om Real offensiva trio som är skadedrabbade. Det är bekräftat att Cristiano Ronaldo missar matchen och både Gareth Bale och Karim Benzema dras med småskador och kommer att börja matchen på bänken. Det är dock inte bara offensivt som Real dras med avbräck utan även den ordinarie målvakten Keylor Navas kommer att saknas i målet samt att mittbacken Pepe samt ytterbacken Fábio Coentrão. Även mittfältaren Toni Kroos kommer att missa denna final.

Många ändringar i Sevilla

Sevilla har framförallt Michael Krohn-Dehli på skadelistan samt en trupp som har har rivits upp sedan förra säsongen. Flera tongivande spelare från förra säsongen som Kévin Gameiro och Grzegorz Krychowiak har lämnat klubben för större uppdrag och man har hela 9 nya spelare till denna säsongen. Matchen mot Real Madrid kommer därmed bli ett bra facit för detta nykomponerade lag.

Statistiken talar till Reals fördel

Real Madrid har dock tung statistik i ryggen. Senast lagen möttes så vann Real med hela 4-0 och har vunnit fem av de sex senaste mötena mot Sevilla. Sevillas fjäder i hatten är fjolårets seger på hemmaplan i ligan mot Real och att flera av Reals segrar varit med uddamålet och att man stått upp bra mot den inhemska giganten.

Real Madrid är också klar oddsfavorit

Med tanke på Reals facit mot Sevilla så kan man tänka sig att de borde vara storfavoriter i denna final. Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de ändå något restriktiva med oddsen på Real som vinnare och ett spel hos Ladbrokes ger just nu 1,95 gånger pengarna. Givetvis är man fortfarande klara favoriter då ett spel på Sevilla ger 4,10 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 augusti, 2016