UEFA Supercup: Bayern München – Chelsea

I kväll har vi en riktig höjdarmatch att se fram emot när UEFA Supercup 2013 ska avgöras, mellan Champions League-vinnaren Bayern München och Europa League-vinnaren Chelsea.

Matchstart: 20:45
TV: Tv10
Odds (1-X-2):  1,65 – 3,75 – 4,90 (Unibet)

Kvällen UEFA Supercup spelas mellan de regerande Champions League- och Europa League-mästarna. Finalernas final inom klubblagsfotbollen med andra ord. I årets final är det Bayern München och Chelsea som kommer att mötas. Chelsea som kammade hem Europa League-titeln och Bayern München som vinnare av Champions League.

Bayern klar favorit om man kollar på oddsen

Bayern Müchen är solklar favorit och ett spel på Bayern som vinnare ger 1,65 gång pengarna hos spelbolaget Unibet. Motsvarande spel på Chelsea som vinnare ger 4,90 gånger pengarna av spelbolaget.

Vilket lag tar revansch?

Chelsea gick in i fjolårets UEFA Supercup som vinnare av  Champions League där man mötte Atletico Madrid. Då blev det en svidande förlust för Chelsea med hela 1-4, så man har revansch att utkräva från fjolårets misslyckande.

Revanschlust lär Bayern München också ha efter den förkrossande förlusten i Champions League-finalen förra året. Även då var Bayern odiskutabel favorit men Chelsea stod emot och vann slutligen på straffar.

Mourinho vs Guardiola, match i matchen

Båda lagen har nya tränare inför denna säsong, och inte vilka som helst. I Bayern München har succétränaren från Barcelona Pep Guardiola tagit över rodret och i Chelsea är det den forna Real Madrid-tränaren José Mourinho som ska ta laget mot nya titlar. Två herrar som har möts många gånger genom åren och det kommer att bli en match i matchen mellan dessa två, med mycket prestige inblandat.

Matchstart i UEFA Supercup 2013 är klockan 20:45 i kväll och matchen kommer att sändas i Tv10. Missa inte det!