USA-valet: De svenska spelarna satsar på Trump

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Unibets siffror på USA-valet

Med mindre än en månad kvar till Presidentvalet i USA så visar siffror från Unibet att hela 82 procent av de svenska spelen läggs på Donald Trump som vinnare.

De senaste bettingsiffrorna på USA-valet hos spelbolaget Unibet visar att svenskarna tror på Donald Trump som vinnare. Hela 82 procent av svenskarnas spel läggs på Trump som vinnare den 3 november. Vilket innebär att endast 18 procent av spelen läggs på Joe Biden, trots att han leder stort i alla mätningar.

Svenskarna sticker ut

Unibet har tagit fram motsvarande siffror på flera marknaderna i andra länder som exempelvis Belgien, Polen, Nederländerna, Norge, Australien, Storbritannien, Danmark, Finland och Tyskland.

Det är tydligt att det inte bara är svenskarna som satsar på Trump som vinnare hos spelbolaget. Spelarna i Australien, Norge, Tyskland, Polen, Nederländerna och Danmark satsar också tydligt på Trump som vinnare. Nederländerna har den högsta andelen spel på Trump, av de ovanstående, till 77 procent. Övriga ligger mellan 60-70 procent.

Spelarna i Storbritannien och Belgien sticker också ut, men åt andra hållet, med hela 68 procent respektive 66 procent av spelen på Joe biden som vinnare.

Siffrorna globalt hos Unibet visar att en knapp majoritet lägger sin spel på Trump, till 52 procent.

Spelarna går emot oddsen

Trots att majoriteten av spelen läggs på Trump som vinnare så visar ändå oddsen hos Unibet en stor tilltro till Joe Bidens. Just nu ger ett bet på Biden som vinnare låga 1,52 gånger pengarna. Och ett spel på Trump 2,62 gånger pengarna.

Spela på USA-valet hos Unibet

Slutsatsen vi kan dra av detta är att spelarna inte är säkra på att spelbolagen har rätt och att opinionsmätningarna inte visar hela bilden. Vilket är samma scenario som valet 2016 då Donald Trump vann över Hillary Clinton med oddsen emot sig. Skillnaden då och nu är att Biden har en större ledning i de mätningar som gjorts.

Oddsen på USA-valet har skiftat en del under det gångna året, som innehåller en rad händelser som påverkat valet. Här kan du själv se hur oddsen har förändrat den senaste tiden på vår sida om USA-valet.

Nedan ser du siffrorna från Unibet.

Så satsar spelarna hos Unibet på USA-valet

Marknad % av omsättning % av Bets
Sverige
Donald Trump 69% 82%
Joe Biden 31% 18%
Finland
Donald Trump 21% 52%
Joe Biden 79% 48%
Nederländerna
Donald Trump 46% 77%
Joe Biden 54% 23%
Australien
Donald Trump 88% 66%
Joe Biden 12% 34%
Norge
Donald Trump 77% 60%
Joe Biden 23% 40%
Danmark
Donald Trump 74% 65%
Joe Biden 26% 35%
Tyskland
Donald Trump 92% 65%
Joe Biden 8% 35%
Storbritannien
Donald Trump 27% 32%
Joe Biden 73% 68%
Belgien
Donald Trump 64% 34%
Joe Biden 36% 66%
Polen
Donald Trump 38% 66%
Joe Biden 62% 34%
Globalt % av omsättning % av Bets
Donald Trump 56% 52%
Joe Biden 44% 48%

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 16 oktober, 2020