bet365

USA-valet: Oddsen på Trump efter domen

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
USA-valet 2024: Oddsen på Trump efter domen

Det är valår i USA och vid sidan av allt det politiska har republikanernas kandidat, Donald Trump, haft att göra med rättvisan då han av en enad jury förklarades skyldig till bokföringsbrott på 34 åtalspunkter. Men trots domen så är han klar oddsfavorit att vinna valet.

Även Biden har på ett sätt också varit ett objekt för den juridiska apparaten, men i hans fall är det som far till Hunter Biden som nyligen dömdes för vapenbrott.

Det har svängt en del ända sedan de första officiella oddsen lanserades på presidentvalet, men faktum är att Trump, trots domen, fortfarande är favorit att bli president i USA. I skrivande stund är oddset för att Trump vinner valet nere på 1.66 hos bet365. Bidens vinnarodds spelas till 2.62 hos samma spelbolag.

Av oddsen att döma verkar inte åtal eller domar påverka nämnvärt hur spelarna kommer att lägga sina bet. Det enda vi kan vänta oss är en tämligen jämn uppgörelse mellan den sittande amerikanska presidenten och landets ex-president. Den 5 november äger USA-valet rum och först då vet vi vem som får tillträda posten med start januari 2025.

Kort om presidentvalet 2024

Det är en hel del turbulens runt om i världen och vem som vinner det amerikanska presidentvalet 2024 kommer att få stor betydelse för den globala utrikes- och säkerhetspolitiska agendan för de närmaste åren. Valet är en kamp mellan två stora politiska partier, men det handlar även om vilken riktning och vilka visioner som ska stå i centrum för nationens framtid.

År 2020 vann Joe Biden, knappt, över den sittande presidenten Donald Trump och valet visade tydligt de stora politiska klyftorna som vuxit fram på senare tid. Men efter Bidens triumf skulle Trump lika snabbt vara tillbaka som presidentkandidat och nu står vi här, bara några månader innan ett nytt USA-val där vi återigen har demokraten Biden vs republikanen Trump i duell.

I fokus inför presidentvalet 2024 står bland annat frågor som berör klimatet och hållbarhet, men även ekonomisk stabilitet. Hälsovårdsreformen är fortfarande på tapeten där många debatter handlar om hur nationen kan förbättra samt göra vården mer tillgänglig för det amerikanska folket. Frågor som relaterar till etnicitet och jämlikhet avspeglas också i båda kandidaternas valkampanjande.

Hur har domen påverkat Trumps chanser?

För första gången i historien har en amerikansk president (före detta) blivit dömd för ett grovt brott. Tidigare har Trump förvisso ställts inför riksrätt i kongressen, men han frikändes vid samtliga tillfällen. Nu ser läget annorlunda ut eftersom republikernas presidentkandidat dömts för brott han även kan få fängelse för. Men den amerikanska lagen hindrar inte Trump att kandidera till presidentposten och om vi kikar på oddsen inför valet verkar inte mycket ha förändrats.

Donald Trump är fortfarande favorit att vinna USA-valet 2024, kanske har till och med det juridiska kaoset gjort att hans ställning stärkts. Nog för att motståndarna mer än gärna påminner om domen verkar den ha gjort stödet från Trump-väljarna starkare. Trump gick själv ut och sa att “rättegången var riggad och att det var en bluff”. Han menade vidare att USA befinner sig i ett korrupt läge och att allt är en enda stor politisk “häxjakt”.

Aktuella odds på USA-valet 2024

Det är inte alla bettingsidor som erbjuder odds på politiska val, men bet365 brukar alltid vara på hugget när det gäller spel på presidentval i USA. Här kan du redan idag spela på biden eller Trumps vinnarodds. Chansen finns även att spelbolaget, lite närmare valet, kommer utvidga oddsmarknaden med fler spel. Till exempel odds på vilket politiskt parti som vinner eller olika odds på de olika delstaternas röstresultat.

Till bet365

Vem blir USA:s president – odds:

Donald Trump – 1.61

Joe Biden – 2.87

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 juni, 2024