Valet 2022: De rödgröna i förarsätet med två veckor kvar

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Valet 2022 odds

Med två veckor kvar till Riksdagsvalet så kan vi konstatera att de rödgröna är i förarsätet att vinna valet, med Magdalena Andersson som statsminister, men det är väldigt jämnt enligt oddsen från Unibet.

Just nu ger ett bet på att (v)+(s)+(mp)+(c) får flest platser i Riksdagen till oddset 1.75 medan hos spelbolaget Unibet och ett spel på (m)+(sd)+(kd)+(l) ger 2.05 gånger pengarna. Detta ger de rödgröna en vinstchans på nästan 54 procent, vilket inte är ett betryggande avstånd egentligen.

Det är också mycket oklart hur regeringen kommer att se ut efter valet. Om de rödgröna vinner valet då ger Unibet en ensam S-regering det lägsta oddset till 4.50 gånger pengarna. Och en S+C eller S+MP regering ges båda oddset 6.00.

Skulle det bli en högerregering så är det lika ovisst hur det kommer att se ut. En M+KD regering ges just nu lägst odds men till samma höga 4.50 gånger pengarna. Och M+L+KD spelas till 5.50 och M+SD+KD spelas till 6.00 gånger pengarna.

Det enda partiet, av de stora partierna, som Unibet ger lägst chans att sitta i en regering är Vänsterpartiet, tillsammans med S och MP, till hela 15.00 gånger pengarna. Och ett lika högt odds ger Unibet en regering med alla högerpartierna.

Se nedan för de senaste oddsen från Unibet på Valet. Fler odds hittar du här >

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 augusti, 2022