Valet 2022: Oddsen på blocken med tre dagar kvar

Valet 2022 odds

Nu återstår bara tre dagar till Valet 2022. Rödgröna är klara favoriter enligt oddsen från LeoVegas och ger dem större chans än vad en av de senaste opinionsundersökningarna från Sifo visar.

Nu är det bara tre dagar kvar till det är dags för Riksdagsvalet på söndag. Gårdagens opinionsundersökning från Sifo visar att det är otroligt jämn mellan blocken men att de Rödgröna har ett knappt försprång, med 0,5 procentenheter.

Spelbolaget LeoVegas håller dock de Rödgröna som lite större favoriter än så, om man jämför oddsen på blocken. Att de Rödgrön dvs (v)+(s)+(mp)+(c) får flest röster spelas just nu till oddset 1.67, vilket ger en vinstchans på lite över 55 procent.

Det högerblocket med (m)+(sd)+(kd)+(l) spelas till oddset 2.10 hos LeoVegas vilket ger en viktad vinstchans på lite över 44 procent.

Därmed finns det en stor skillnad mellan hur stor chans spelbolaget ger de Rödgröna att få flest röster i Valet 2022 mot vad opinionsundersökningen visar. För den som tror att opinionsundersökningen har fel och att det högerblocket mycket väl kan vinna valet har därmed en ypperliga chans att lägga sitt spel nu. Speciellt på vem som blir statsminister då ett spel på Ulf Kristersson ger just nu oddset 2.50 och egentligen den enda kandidaten på högersidan som är aktuell på allvar.

Till LeoVegas

Vilket block får flest röster?

(v)+(s)+(mp)+(c): 1.67
(m)+(sd)+(kd)+(l): 2.10

Vem blir statsminister?

Magdalena Andersson: 1.45
Ulf Kristersson: 2.50