Valet 2022: Oddsen den nya regeringen efter valet

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Valet 2022 odds

Ännu är inte Riksdagsvalet 2022 helt avgjort. Högerblocket har tagit en ledning efter söndagens rösträkning och väntas därmed att bilda en regering, trots att ett antal röster även trillar in under onsdagen. Oddsen från Unibet pekar på en M+KD regering men andra konstellationer är även tänkbara.

Datumet för Riksdagsvalet 2022 har nu passerat men ännu är det inte helt avgjort. På onsdag kommer de sista rösterna att räknas in, som bland annat är försenade förtidsröster och utlandsröster. Just nu har högerblocket har en ledning med en ynka mandat, 175 mot det Rödgröna blocket som har 174. Förväntningen är att högerpartierna kommer att behålla sin ledning och därmed det mandat som krävs för att bilda en regering. Frågan är dock hur denna regering kommer att se ut.

Att Moderaterna kommer att sitta i regering, med Ulf Kristersson som statsminister, är på förhand självklart men frågan är om det blir med Kristdemokraterna, Liberalerna och/eller Sverigedemokraterna eller om M kommer att bilda en egen regering.

Enligt oddsen från spelbolaget Unibet är det mycket ovisst om hur denna Regering kommer att se ut. Det lägsta oddset ger Unibet till en regering med endast M och KD till relativt höga 2.25 gånger pengarna. Nästa därefter spelas M+KD+L till 2.50 och en regering med alla de fyra högerpartierna till 2.75 gånger pengarna. Att M bildar en enpartiregering spelas till 4.00 gånger pengarna.

Det går även att betta på en Rödgrön regering och då ger Unibet det lägsta oddset till hela 30.00 gånger pengarna på följande konstellationer: S+MP, S+C eller en enpartiregering med S

Värt att nämna är att Liberalerna motsätter sig en regering där Sverigedemokraterna ingår men trots det så ger Unibet en regering med SD ett nästan lika högt odds som andra konstellationer.

Se de senaste oddsen nedan från Unibet. Notera att oddsen i tabellen uppdateras regelbundet.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 september, 2022