Vem blir nästa tränare i Chelsea? Oddsen på favoriterna

  • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
  • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
  • Läs mer om Bet365
  • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
  • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
  • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Fotboll

Chelsea har sparkat tränaren Thomas Tuchel och enligt färska odds från bet365 är svenskbekantingen Graham Potter, numera i Brighton, favorit att ta över posten.

I dag kom chockbeskedet att Premier League-tränaren för storklubben Chelsea, Thomas Tuchel, sparkas blott sju matcher in på säsongen. Droppen blev gårdagens fiasko där man föll i det inledande gruppspelet i Champions League mot Dinamo Zagreb. Tuchel har varit tränare för klubben sedan januari 2021 och under sitt första år tog han en högst oväntad Champions League-titel och följde därefter upp med att vinna både UEFA Super Cup och Klubblags-VM.

Chelsea har haft ett turbulent år bakom sig. Med en tvångsförsäljning av klubben, som Todd Boehly tog över, samtidigt som tongivande spelare lämnade under sommarfönstret och många nyförvärv som ska fasas in.

Graham Potter är förstavalet

Nu är det givetvis många vilda spekulationer om vem som kommer att ta över posten för klubben efter Tuchel. Spelbolaget Bet365 har pinpointat sin hetaste kandidat, nämligen succétränaren Graham Potter, som gjorde stordåd som tränare för Östersund och har gjort det riktigt bra i den nuvarande klubben Brighton. Spelbolaget är så säkra på sin sak att Potter spelas till låga 1.20 gånger pengarna. Ett odds som troligen baseras på att Chelsea sägs vara på jakt efter hans tjänster.

Till bet365

Mauricio Pochettino är en annan het kandidat

En annan het kandidat är den tidigare Tottenham- och PSG-tränaren Mauricio Pochettino. Han har erfarenhet från Premier League, är högt ansedd och är framförallt kontaktlös just nu. Bet365 håller också honom som en tänkbar kandidat och är just nu andrahandsfavoriter i deras vinnarlista dock till relativt höga 5.00 gånger pengarna.

Till bet365

Andra kandidater enligt oddsen

De två ovannämnda är helt klart de mest omtalade och realistiska namnen, vilket också oddsen från Bet365 återspeglar. Andra namn i vinnarlistan hos bet365, efter de två favoriterna, är kontraktlöse Zinedine Zidane till oddset 19.00 och samma höga odds ges Bredan Rodgers i krisklubben Leicester. Därefter spelas Atletico-tränarena Diego Simeone till 21.00 och Juventus-tränaren Massimiliano Allegri till oddset 23.00.

Se ett utdrag av de hetaste namnen hos bet365 nedan.

Odds på Chelseas nästa tränare

Graham Potter: 1.20
Mauricio Pochettino: 5.00
Zinedine Zidane: 19.00
Bredan Rodgers: 19.00
Diego Simeone: 21.00
Massimiliano Allegri: 23.00
Ralph Hassenhuttl: 26.00
Roberto Mancini: 26.00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 september, 2022