Vem blir skyttekung i Fotbolls-EM?

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Fotboll

Vissa spelare kommer till Fotbolls-EM med högre förväntningar på sig än andra. Två av dessa är anfallarna Harry Kane och Romelu Lukaku som förväntas aspirera på titeln som mästerskapets skyttekung enligt oddsen.

Harry Kane och Romelu Lukaku är de två främsta favoriterna att vinna skytteligan i sommarens fotbolls-EM. Dock ger Unibet de två inget riktigt starkt favoritskap. Ett bet på någon av de två ger just nu hela 7.50 gånger pengarna. Men det är ändå intressanta odds på två spelare som har starka säsonger i ryggen och som väntas göra målen för två lag som väntas gå långt i turneringen.

I guldfavoriten Frankrike hittar vi tredjehandsfavoriten Kylian Mbappe som spelas just nu till oddset 12.00. Mbappe är en vass målskytt men i laget finns det andra vana målskyttar som Karim Benzema, Antoine Griezmann och Olivier Giroud. Frankrike har dessutom hamnat i en relativt svår grupp, med både Portugal och Tyskland, vilket gör att målproduktionen i gruppspelet kan bli något lägre än för England och Belgien.

Den notoriske målskytten Cristiano Ronaldo som kommer till mästerskapet som regerande Europamästare med Portugal är givetvis också en kandidat. Om Portugal nu trasslar sig förbi gruppspelet och återigen går långt så kan vi förvänta oss ett gäng mål av storstjärnan. I nuläget tippas Ronaldo som skytteligans vinnare till oddset 14.00 hos Unibet.

Se alla oddsen nedan på vem som vinner skytteligan. Oddsen uppdateras kontinuerligt och kan därmed skilja sig från texten ovan.

Oddsen att vinna skytteligan

Hur sätts oddsen?

När spelbolagen sätter sina odds på vem som kommer bli Europamästerskapets skyttekung tittar de förstås inte bara på en faktor. Istället väger de samman flera faktorer för att avgöra hur troligt det är att en spelare kan ta hem titeln. Här nedan ser du några exempel på frågor som kan vara bra att fundera över när du ska komma fram till vem du tror blir mästerskapets meste målgörare:

  • Hur är spelarens form?
  • Har spelarens lag en svår eller lätt grupp?
  • Hur är lagets spelstil? Spelar spelaren i ett offensivt eller i ett mer defensivt lag?
  • Hur långt är det troligt att spelarens lag går i turneringen?

Frankrike vinnarfavoriter

Tittar vi på vinnaroddsen så ser vi att två av oddsfavoriterna, Harry Kane och Romelu Lukaku tillhör två av lagen som tippas gå långt i EM. Favorit till EM-titeln är dock Frankrike i detta nu. De har seglat upp som oddsfavorit och ett spel på Frankrike som vinnare av EM ger 5.60 i odds. Harry Kanes England är oddstvåa och hos unibet kan du spela England som vinnare till oddset 6.75. Belgien med Lukaku är oddstrea och ger 8.00 i odds.

Se alla oddsen nedan på vem som vinner guldet i Fotbolls-EM. Oddsen uppdateras kontinuerligt och kan därmed skilja sig från texten ovan.

Oddsen att vinna Fotbolls-EM 2021

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 juni, 2021