Vem vinner fotbolls-EM 2024?

 • 100% upp till 500 kr
 • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
 • Läs mer om NordicBet
 • Fokus på nordisk sport.
 • Odds på lägre divisioner och serier.
 • Norskt spelbolag grundat 2002.
Vem vinner fotbolls-EM 2024? Oddsen och favoriterna

Sakta men säkert närmar vi oss sommarens stora fotbollsfest, EM i fotboll, och trots att blågult inte kvalificerade sig kan vi förvänta oss ett underhållande mästerskap där flera av världens bästa fotbollsspelare är med. Och här på Oddsonline kan du läsa mer om turneringen och självklart även hitta aktuella odds på EM-vinnare.

Tyskland står värd för mästerskapet som drar igång den 14 juni och pågår i en hel månad med final på Olympiastadion i Berlin den 14 juli. Totalt ska 24 nationer göra upp om den åtråvärda EM-titeln.

Redan nu är spekulationerna inför fotbolls-EM 2024 i full gång och av oddsen att döma är England och Frankrike favoriter att vinna guldet.

Engelsmännen, som snopet tappade guldet senast i finalen mot Italien 2020, är med stor sannolikhet taggade på revansch. Men ett stjärnspäckat Frankrike har kapacitet att gå för guld och chansen finns även att EM 2024 är mästerskapet då Tyskland, på hemmaplan, tar sig tillbaka till toppen.

Vem vinner fotbolls-EM i Tyskland 2024?

Inför 2024 års EM visar oddsen på ett jämnt utgångsläge, där flera länder har god chans att ta hem guldet. Och vinnarodds på stora mästerskap som fotbolls-EM kan förändras med tiden och favoriter kan bytas ut. Det bästa tipset för dig som vill betta på EM i fotboll är att hålla koll på lagen och följa utvecklingen ända fram till mästerskapet drar igång den 14 juni.

Frankrike inför EM 2024

Det är ingen överraskning att Frankrike hör till favoriterna med fotbollsstjärnor som Mbappé, Griezmann och Giroud. Och Frankrike har som alltid ett stjärnspäckat lag.

I EM 2020 slutade Frankrike lottlösa efter att ha blivit utslagna av Schweiz i åttondelsfinal. Men å andra sidan har fransmännen med sig två medaljer från VM, guldet från 2018 och silver från 2022 efter förlust mot Argentina i finalen. Lägg därtill en snöplig silvermedalj från hemma-EM 2016.

Bettar du på Frankrike är oddset just nu 4.50 hos NordicBet.

England inför EM 2024

Den andra förhandstippade favoriten att vinna fotbolls-EM 2024 är England som du i skrivande stund bettar på till samma vinnarodds som Frankrike.

England har förvisso varit favorit inför de senaste årens mästerskap, men inte riktigt lyckats motsvara förväntningarna. Senast ut fick man se sig besegrad av Italien, hemma på Wembley. Men kanske är 2024 året då de engelska fansen får skäl att sjunga “Football’s coming home”!

England har likt Frankrike ett riktigt starkt lag på pappret. Ett lag som dessutom är strået vassar än det man skickade till EM 2020.

Tyskland inför EM 2024

Tyskland är som värdnation givetvis en het kandidat. Tillsammans med Spanien toppar Tyskland listan över flest EM-guld genom tiderna, med tre medaljer i bagaget. Och eftersom det nästan är två decennier sedan ”Die Mannschaft” senast vann EM kanske tiden är kommen för en repris? Tyskland har flera misslyckade mästerskap i ryggen men man har nu chansen att på hemmaplan vända den trenden.

I årets EM kommer med stor sannolikhet Real Madrid-stjärnan tillika mittbacken Antonio Rüdiger tillsammans med den trygga mittfältaren Ilkay Gundogan vara nyckelspelare i Tyskland. Även den nya generationens talang Jamal Musiola kommer att bli intressant att följa i fotbolls-EM.

Hos NordicBet bettar du på Tyskland till oddset 7.00.

Övriga favoriter att vinna EM

Till ett lite högre odds hittar vi Spanien och Portugal som spelas till 8.00 respektive 10.00 hos NordicBet. Senast spanjorerna vann EM var 2012 medan portugiserna tog hem guldet 2016 då man besegrade Frankrike i finalen.

Regerande EM-mästare Italien tycks inte ha samma kaliber som 2020. Just nu spelar du på ett italienskt EM-guld till oddset 17.00 hos NordicBet.

Tre landslag man aldrig ska räkna bort i stora sammanhang.

NordicBet Odds EM vinnare 2024

 • Frankrike 4.50
 • England 4.50
 • Tyskland 7.00
 • Spanien 8.00
 • Portugal 10.00

Betta på EM i fotboll

Redan nu kan du alltså betta på vem som vinner fotbolls-EM 2024 hos NordicBet och dessutom vilka nationer som vinner gruppspelet. När mästerskapet rullar igång den 14 juni kommer det vimla av ytterligare spännande odds att spela på. Allt från vanligt 1X2-spel på gruppmatcherna och målodds till antal röda kort och odds på bästa målskytt.

Du kommer garanterat hitta ett favoritlag för att kompensera avsaknaden av blågult i EM 2024, men kom ihåg att betta med huvudet och inte hjärtat. Engagera dig i ditt EM-bettande och se hur förutsättningarna ser ut. Vill du ha speltips under EM? Då är det här du ska hålla koll, vi ger dig odds och speltips på matcher och vinnare i EM 2024.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 februari, 2024