Vem vinner Ishockey-VM 2024?

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om NordicBet
  • Fokus på nordisk sport.
  • Odds på lägre divisioner och serier.
  • Norskt spelbolag grundat 2002.
Vem vinner Ishockey-VM 2024? - Odds och favoriterna

Nu är det inte långt tills vi återigen får njuta av ett världsmästerskap i ishockey och denna gång är det Tjeckien som står värd för turneringen. Över 60 matcher ska spelas mellan den 10 och 26 maj med 16 nationer som deltar. Den stora finalen äger rum på O2 Arena i Prag.

Är du nyfiken på att veta mer om oddsen på favoriterna har du hittat helt rätt. I den här artikeln ger vi dig fakta om ishockey-VM 2024 och andra värdefulla tips för att betta på turneringen.

Så långt förväntas Tre Kronor gå i VM

I fjolårets VM-turnering tog det slut för Tre Kronor i kvartsfinalen och senast Sverige vann guld var 2018, vilket var andra året i rad. Inför årets Ishockey-VM har vi nyligen fått se Sam Hallam ta ut en trupp vilken bland annat består av en hel del debutanter. Även om VM-truppen ännu inte är uttagen så ger det en fingervisning om var det barkar. Och givetvis beror det också mycket på hur många NHL-spelare man får loss.

Sverige inleder hockey-VM genom att spela mot USA den 10 maj med matchstart klockan 20.20. Och vill du följa Tre Kronors jakt på VM-guld gör du det smidigast i Viaplays kanaler. Eller via gratis live stream om du exempelvis live bettar på vem som vinner ishockey-VM 2024. Unibet och bet365 är två tips för dig som letar gratis stream av hockey-VM, men observera att det ännu inte finns några bekräftade uppgifter på att VM i ishockey kommer att streamas på bettingsidorna.

Vem vinner Ishockey-VM 2024? – Så säger oddsen

Oddsen, från Nordicbet, talar som sagt inte direkt till Sveriges fördel. Men å andra sidan så är ingen nation någon jättefavorit. Lägst odds ges just nu Kanada till 3.20. Därefter spelas Finland till 4.75, USA till oddset 5.75 och därefter hittar vi Sverige till oddset 6.00.

Nation Odds
Kanada 3.20
Finland 4.75
USA 5.75
Sverige 6.00
Tjeckien 7.00
Schweiz 10.00
Tyskland 21.00
Slovakien 26.00
Lettland 51.00
Danmark 101.00
Norge 251.00
Frankrike 251.00
Kazakstan 251.00
Vem vinner Ishockey-VM 2024? Listan med toppfavoriterna. Odds hämtade från NordicBet

Gå till Nordicbet

Intressanta speltips inför hockey-VM

Ovan nämnda favoriter är vanliga när det snackas odds inför VM i ishockey. Och jag bedömer det som en stor sannolikhet att någon av topp tre också tar hem guldet. Men samtidigt är det alltid svårt att spekulera om vem som vinner ishockey-VM innan vi faktiskt vet hur många som ansluter från NHL. Och det är något som framför allt berör Kanada, USA och även Sverige eftersom det är de landslag med flest NHL-spelare.

För dig som är intresserad av att betta på outsiders då kan jag rekommendera att kika på Slovakien och Schweiz, två lag värd att hålla koll på. Schweiz vann exempelvis sin grupp i förra årets gruppspel och Slovakien har bland annat Leksands poängkung Peter Cehlárick. Och jag är spänd på att se vad de kan göra i årets upplaga.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 april, 2024