bet365

Vem vinner Wimbledon 2024?

 • Upp till 1500 kr i spelkrediter + 100 gratisspel
 • 1x fastställt spel för att få spelkrediterna
 • Läs mer om Bet365
 • Min. insättning för spelkrediter är 50 kr & gratisspel är 500 kr
 • Max pris, spelrestriktioner, exkluderingar, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
 • Erbjudandet gäller nya kunder. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter.
Vem vinner Wimbledon 2024? - Oddsen, datum & favoriterna!

Snart är det dags för den tredje Grand Slam-turneringen i tennis för året. Vi snackar så klart om Wimbledon 2024 som äger rum mellan den 1 och 14 juli. Regerande mästare är Carlos Alcaraz och Marketa Vondrousova. Kan tennisproffsen försvara sina respektive Wimbledon-titlar?

 • Plats: All England Lawn Tennis & Croquet Club, London
 • Tid: Mellan den 1 – 14 juli 2024
 • Underlag: Gräs
 • Prispengar: $57 290 000

Kort om Wimbledon 2024

För att följa årets Wimbledon gäller det att boka in de två första veckorna i juli. Under den här perioden spelas det tennis för full hals i anrika All England Lawn Tennis & Croquet Club. Har du inte möjlighet att besöka tennisveckan i Wimbledon är det bara att ratta in Discovery+ som äger rättigheterna att sända Wimbledon 2024 i Sverige. Med ett abonnemang hos mediagruppen streamar du smidigt Grand Slam-turneringen direkt via TV-skärmen.

Först ut i Wimbledon är singelmatcherna både för herrar och damer. Därefter väntar dubbelmatcher och så kallad “mixed double” där damer och herrar spelar med varandra. Under Wimbledon-veckan pågår även juniormästerskap och olika tävlingsmatcher för spelare i rullstol.

Till skillnad från den senaste Grand Slam-turneringen i Paris (Franska öppna) som spelas på grus är det gräs som gäller under Wimbledon.

Viktiga datum under Wimbledon 2024

 • 1 juli – herr och dam singeln inleds
 • 9 juli – singel kvartsfinal
 • 11 – 12 juli: semifinaler, dam- och herrsingel
 • 13 juli: final i damsingel
 • 14 juli: final i herrsingel – singel dam semifinaler, semifinaler dubbel dam

Vem vinner Wimbledon 2024 herrsingel?

Kikar vi närmare på oddsmarknaden på Wimbledon är det framför allt vinnarodds på dam- respektive herrsingel som det spelas på. Spanjoren Carlos Alcaraz vann Wimbledon för första gången när han stod som slutlig vinnare 2023. Finalen spelades mot Djokovic och Alcaraz framgång var ett faktum, inte minst med tanke på att han var blott 20 år vid tillfället. Inför årets turnering är Alcaraz en favorit att vinna Wimbledon och hos bet365 spelar du just nu på den regerande Wimbledon-mästaren till 2.37. Samma spelbolag listar Jannik Sinner som andra favorit till 2.62 med Djokovic, som för övrigt avbröt Franska öppna på grund av knäbekymmer!

Till bet365

Vem vinner Wimbledon 2024 damsingel

På damsidan är vinnaroddsen något högre än vid spel på herrsingel i Wimbledon. Just nu är Aryna Sabalenka favorit till 4.00 följt av Iga Swiatek till 4.33. Även Elena Rybakina tros ha en chans att utmana om titeln och spelas till 5.50 hos bet365. Förra årets mästare Marketa Vondrousova hittar vi däremot längre ner i listan över årets Wimbledon-favoriter. Hon spelas till det höga oddset 15.00 så mycket talar inte för att det blir en repris för tjeckiskan.

Ett namn att spana efter är ryskan Mirra Andreeva som blott 17 år gammal faktiskt slog ut ingen mindre än Sabalenka i Franska öppna. Då var det dock grus, men Wimbledon spelas på gräs vilket tillsammans med hardcourt är Sabalenkas favorit.

Till bet365

Speltips inför Wimbledon 2024

Det kan vara lite klurigt att betta på turneringen eftersom det är många faktorer som spelar in när det gäller vem som kan vinna Wimbledon. En världsetta som har haft en intensiv vår med många matcher kommer med trötta ben och det kan påverka mer än många förstår. Tennis är en otroligt krävande och utdragen sport och det gäller att vara i riktigt bra form för att orka spela på högsta nivån genom en hel turnering.

Det jag nämnde ovan ligger också till grund för min reflektion när det gäller vinnare av Wimbledon 2024. Carlos Alcaraz bör vara en av de mer utvilade tennisspelarna inför turneringen eftersom spanjoren haft en del skadebekymmer som gjort att han stått över andra tävlingar. En utvilad kropp i kombination med riktigt skickliga tennisegenskaper gör att jag faktiskt tror att Alcaraz gör en repris och vinner Wimbledon 2024.

På damsidan är det nog Iga Swiatek som har bäst facit sett till konkurrenterna, hon har bland annat vunnit flest matcher mot Sabalenka. Men å andra sidan är polskan ofta bättre på grus, vilket hon bevisade både i Italian Open och Madrid Open. Om vi istället fokuserar på gräsunderlaget på Wimbledon är mitt tips att kika närmare på Elena Rybakina som många anser vara en av världens bästa grässpelare. Vinner hon, betalar bet365 5.50 x pengarna!

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 juni, 2024