Viktiga matcher i Elitserien

Elitserietabellen var längt i på årets säsong upp och nedvända världen med lag som Skellefteå, Luleå, Brynäs och Rögle på den övre slutspelshalvan. Men när slutspelet nu närmar sig börjar också de stora klubbarna positionera sig.

Linköping toppar tabellen före Färjestad och HV 71 och ikväll spelar två av dessa viktiga matcher i kampen om serieseger och hemmafördel i en eventuell final.

Linköping tar emot formstarka Djurgården hemma i Cloetta Center. Gästerna såg för några omgångar sedan ut som ett lag för kvalserien men fem raka segrar gör hastig och lustigt Djurgården till en stark slutspelskandidat.

Frågan är dock om det inte är läge att spela mot laget ikväll. Linköping lär vara revanschsuget efter 1-5 förlusten i bortamötet i mitten på januari och man är förmodligen mycket angelägna om att behålla serieledningen. Linköping spelas till oddset 1,75 hos :expekt:.

HV 71 vinner mot uppgivet SSK
Ett annat bra spel ikväll är HV 71 borta mot jumbon Södertälje. HV är det bättre laget, dessutom har man mer att spela för då hemmalaget redan tvingats ställa in sig på kvalserien. Notera också att HV har haft väldigt lätt för Södertälje de senaste säsongerna. Vi spelar HV till fina 2,05 hos :betsson:.

Ikväll spelas även matchen Brynäs-Modo

Läs mer om SHL