Vinner Federer sin femte raka US-Open titel?

Roger Federer jagar sin femte raka titel i US-Open, och slipper möta antagonisten Rafael Nadal som överraskande föll mot britten Andy Murray i semifinalen. Spelbolagen tror schweizaren grejar en ny titel.

2004, 2005, 2006 och 2007. Fyra raka år då Roger Federer segrat i US-Open och nu är den förre världsettan i final igen. Federer besegrade i helgen serben Novak Djokovic med 3?1 i set (6?3, 5?7, 7?5, 6?2). I finalen väntar dock inte Rafael Nadal, som många trodde skulle besegra Andy Murray i den andra semifinalen. Britten vann istället med 3-1 i set över spanjoren.

Federer är spelbolagens favorit i finalen, men faktum är att Murray leder den inbördes statistiken med 2-1 i matcher. Ett spel på Federer ger 1,52 hos :expekt:, medan Murray betalar 2,90 gånger pengarna hos :bwin:.

På damsidan är det redan färdigspelat. 2008 års US-Open mästare blev förhandsfavoriten Serena Williams efter att hon besegrat Jelena Jankovic i två raka set. Noterbart var att Williams inte tappade ett enda set i turneringen.