VM-kval: Österrike – Sverige

I dag kommer Sverige att spela en mycket viktig match i VM-kvalet borta mot Österrike och minst oavgjort krävs för att Sverige inte ska halka efter i gruppen.

Matchstart: 20:30
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 2,60 – 3,20 – 2,70 (William Hill)

Efter den snöpliga 0-0-matchen mot Irland kan Sverige nu hamna i ett svårt läge i VM-kvalet. Med en match mindre spelad ligger man delad trea i gruppen med både Irland och dagens motståndare Österrike på åtta poäng.

Österrike ligger dock framför Sverige på grund av bättre målskillnad. Det innebär att man måste minst ta ett poäng i kvällens match för att inte tappa sin position i tabellen. Vinner Österrike sitter man i ett riktigt svårt läge, speciellt med tanke på Österrikes +9 i målskillnad jämför med Sveriges +3. Vilket innbär att Sverige fortfarande kan komma att ligga på tredje plats i gruppen även om man vinner den efterföljande matchen mot Färöarna den 11:e.

Skador och bortfall från Sveriges trupp

Det är ett skadedrabbat Sverige som kommer att möta Österrike i kväll. Inför kvällens match så har man fått återbud från bland annat Behrang Safari, Tobias Hysén, Johan Wiland, Samuel Holmén och Martin Olsson. Dessutom så kommer man att få klara sig utan både Pierre Bengtsson och Pär Hansson som båda var tilltänkta ersättare. Istället kommer man att kalla in två obeprövade kort i IFK Nörrköpings målvakt David Mitov Nilsson och AIK:s vänsterback Nils-Eric Johansson.

Sveriges startelva

Trots skadorna så har Sverige möjlighet att ändå mönstra en mer eller mindre ordinarie startelva, se nedan

Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt
Sebastian Larsson, Kim Källström, Rasmus Elm, Alexander Kacaniklic
Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander

Källa: Svenskfotboll.se 

Jämn möte att vänta

Österrike har en del vassa spelare som Sverige kommer att få se upp med, framförallt på vänsterkanten där Bayern Münchens David Alba kommer att husera. Klart är att Österrike är en utmanare om andra platsen i gruppen och kommer att gå för tre poäng i denna match. Så det kommer att bli allt annat än enkelt för Sverige i kväll.

Oddsen inför Österrike – Sverige

Oddsen från spelbolagen talar för ett jämnt möte med viss fördel till Österrike. Och bland annat ger spelbolaget William Hill 2,60 gånger pengarna för en seger till Österrike och 2,70 om Sverige skulle vinna matchen.